(تصاویر) بیوگرافی، عکس های شخصی و زندگی خصوصی علیرضا قربانی
علیرضا قربانی متولد ۱۵ بهمن ۱۳۵۱ در تهران و از خوانندگان موسیقی سنتی ایرانی است. وی تا کنون آلبومها و قطعات زیادی را منتشر کرده است و اکنون خوانندهی ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی است.
یکی از زیباترین و ماندگارترین تیتراژها در تلویزیون، تیتراژ پایانی سریال مدار صفر درجه است. اثر کم نظیری که با آهنگسازی فردین خلعتبری، ترانه مرحوم افشین یداللهی و صدای زیبای علیرضا قربانی خلق شد.
شاید بسیاری از مردم علیرضا قربانی را با این آهنگ و این شعر افشین یداللهی به خاطر داشته باشند؛ چرا که در اغلب کنسرتهای این خواننده توانا و خوش صدا، همواره یکی از آهنگ های اجرا شده، آهنگ زیبای مدار صفر درجه است.
اما آثار او سرشار از آهنگ های گوش نوازی است که در آن ها از اشعار شاعران معروف از جمله اشعار سعدی، حافظ، مولانا و اشعار شاعران معاصر مانند اشعار محمد علی بهمنی استفاده شده است. در ادامه شما را با بیوگرافی علیرضا قربانی، خوانندهی سرشناس موسیقی سنتی ایرانی آشنا خواهیم کرد.
بیوگرافی علیرضا قربانی
علیرضا قربانی متولد ۱۵ بهمن ۱۳۵۱ در تهران و از خوانندگان سنتی موسیقی ایرانی است. وی فارغ التحصیل لیسانس رشته بیولوژی از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دارای دو فرزند دوقلو با نامهای حافظ و آواز است.
علیرضا قربانی از دوران کودکی به آموزش و یادگیری قرائت قرآن نزد استادان مختلف مشغول بود و توانست در این زمینه مدارج مختلفی را کسب کند. او از کودکی به خواندن تصنیف های قدیمی علاقهی زیادی داشت و با موسیقی اصیل ایرانی بزرگ شد.
از سال ۱۳۶۳ به صورت جدی و آکادمیک به فراگیری ردیف آوازی، تلفیق شعر و موسیقی، بینش و زیباییشناسی در آواز ایران پرداخت. همچنین در راه موسیقی از دانش خسرو سلطانی، بهروز عابدینی، مهدی فلاح، حسین عمومی، احمد ابراهیمی و نورالدین رضوی سروستانی نیز بهره گرفت.
علیرضا قربانی و همسرش در کنار سروش صحت و همسرش
فوت همسر
منیر سادات غیاثی (مژگان) همسر علیرضا قربانی پس از یک دوره طولانی درمانی، در شامگاه پنجشنبه - ۱۹ بهمن 1402 درگذشت.
فعالیتهای علیرضا قربانی
علیرضا قربانی تا کنون آلبومها و قطعات زیادی را منتشر کرده است؛ همچنین در بسیاری از فستیوالهای مهم موسیقی در نقاط مختلف دینا اجرا داشته و نتیجهی این اجراها به صورت لوح فشرده در اروپا منتشر شده است.
وی از سال ۱۳۷۸ خوانندگی در ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی را بر عهده گرفت و به اجرای برنامههای مختلفی در داخل و خارج از کشور مشغول شد.
فعالیت در رادیو: علیرضا قربانی با آشنایی و معاشرت با هنرمندانی چون علی تجویدی و فرهاد فخرالدینی دریچههای جدیدی از دنیای موسیقی ایران به رویش گشوده شد و توانست همکاری با موسیقی رادیو با نامهایی چون موسیقی گلها، برگ سبز و شاخه گلها را تجربه کند.
علیرضا قربانی برای چندین مجموعهی تلویزیونی و سینمایی نیز ترانه های زیبایی خوانده است که عبارتند از:
- پرده نشین
- کیف انگلیسی
- شب دهم
- سایه آفتاب
- روشنتر از خاموشی (ملاصدرا)
- مدار صفر درجه
- وضعیت سفید
- مجموعه مستند ایران
- مجموعه مستند آخرین روزهای زمستان
- مجموعه تلویزیونی راستش را بگو
- فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط
- تنهایی لیلا
- کیمیا
- شهرزاد (مجموعه تلویزیونی)
- فیلم سینمایی چهارراه استانبول
- پدر
- سریال همگناه (نام آهنگ: شروع ناگهان).
- بی گناه
فیلم سینمایی
- ساکن طبقه وسط (۱۳۹۳)
- چهارراه استانبول (۱۳۹۶)
- سرکوب (۱۳۹۷)
- زعفرانیه ۱۴ تیر (۱۳۹۷)
- درخت گردو (۱۳۹۸)
- مست عشق (۱۴۰۳)
مستند
- مجموعه مستند ایران (۱۳۸۹)
- آخرین روزهای زمستان (۱۳۹۱)
الگوی علیرضا قربانی
علیرضا قربانی میگوید بیشترین تأثیر را از مرحوم بنان داشتهام. از ابتدا تا به امروز، آثار مرحوم بنان را از قویترین کارهای موسیقایی میدانم، مرحوم بنان برای من جایگاه ویژهای دارند و جزو معدود اساتیدی بودند که آثار ایشان جامعیت داشته است.
علیرضا قربانی و فرزندانش حافظ و آواز
علایق علیرضا قربانی
علیرضا قربانی میگوید: «تمام فرصت، توان و انرژیام صرف خوانندگی و موسیقی میشود. اگر فرصتی باشد ورزش میکنم و کتاب میخوانم. یک روز در هفته هم تدریس میکنم و چون کارهایم خیلی فشرده است، کلاسهای آزاد دانشگاه هنر را تعطیل کردهام و بیشتر مشغول مطالعه و موسیقی هستم.»
کنسرتهای علیرضا قربانی
- در سی امین سال تاسیس گروه شمس، ۱۱ تا ۱۳ اسفند ماه سال ۱۳۸۹ کنسرت پورناظریها با صدای علیرضا قربانی در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد.
- کنسرتی با نام حریق خزان با آهنگسازی مهیار علیزاده و صدای علیرضا قربانی در شهر وین اتریش برگزار شد.
- در کنسرت دوسلدورف در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۴ قطعاتی از آلبوم حریق خزان با صدای علیرضا قربانی و آهنگسازی مهیار علیزاده، به همراهی ارکستر فیلارمونیک جوانان دوسلدورف اجرا شد.
- پروژه با من بخوان که در اغلب نقاط کشور برگزار شده است.
-
پروژه صداها و پلها
پروژه صداها و پلها (The Voices And Bridges) یک پروژه بینالمللی است که علیرضا قربانی همراه با احسان مطوری آهنگساز و نوازنده سنتور آن را پیش میبرد. ایده اصلی این پروژه تلفیق موسیقی ایرانی و موسیقیهای دیگر جهان است که با حضور علیرضا قربانی از ایران و یک خواننده مهمان از کشورهای دیگر اتفاق میافتد. تابهحال دو قطعه از این پروژه منتشر شدهاست. قطعه اول به نام السوینیو به زبان فارسی و اسپانیایی و همخوانی سولانژ مردینیان خواننده آرژانتینی - ارمنستانی ساکن آمریکا و قطعه دوم به نام نازنینِی به زبان فارسی و کشمیری با همکاری قیصر نیظامی خواننده کشمیری منتشر شدهاند.
این آلبوم توانست به رتبه ۱۳ چارت Classical Crossover Albums وبگاه بیلبورد و رتبه ۴ چارت World Music Charts Europe راه پیدا کند. همچنین قطعه El Sueño از این آلبوم نیز برنده دو جایزه آکادمیا 2019 (Akademia Music Awards) و مدال برنز جایزه موسیقی جهانی 2019 (Global Music Awards) شد.
منع سفر به آمریکا
در فروردین ۱۴۰۱ کنسرت علیرضا قربانی در لس آنجلس لغو شد. علیرضا قربانی که اقامت کانادا را دارد، با اینکه ویزای آمریکا را گرفته و سوار هواپیما شده بود، او را از هواپیما پیاده کردند و پس از چهار ساعت بازجویی دربارهٔ خدمت سربازی در سپاه پاسداران انجام داده بود، به دلیل فرمان اجرایی ۱۳۷۸۰ ویزای او را باطل کردند. علیرضا قربانی گفته بود به هنگام درخواست ویزای آمریکا در کنسولگری آمریکا در تورنتو، او کارت پایان خدمت خود را ارائه کرده بود و با اطلاع از خدمت او در سپاه برای او ویزا صادر کرده بودند.
برگزاری کنسرت در تخت جمشید
در تابستان سال 1403 علیرضا قربانی کنسرتی در نزدیکی سایت باستانی تخت جمشید برگزار کرد که واکنش های متفاوت و بعضا منتقدانه فعالان میراث فرهنگی را به همراه داشت.
آلبومهای علیرضا قربانی
- ۱۳۷۹ آلبوم اشتیاق به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی به عنوان اولین اثر ارکستر موسیقی ملی ایران
- ۱۳۸۳ آلبوم فصل باران به آهنگسازی مجید درخشانی
- ۱۳۸۴ آلبوم از خشت و خاک به آهنگسازی صادق چراغی و بر روی اشعار فردوسی
- ۱۳۸۵ آلبوم سوگواران خموش به آهنگسازی پژمان طاهری
- ۱۳۸۵ آلبوم روی در آفتاب به آهنگسازی صادق چراغی
- ۱۳۸۷ آلبوم سرو روان به آهنگسازی علی قمصری
- ۱۳۸۷ آلبوم سمفونی مولانا به آهنگسازی هوشنگ کامکار
- ۱۳۸۸ آلبوم رسوای زمانه به آهنگسازی همایون خرم
- ۱۳۸۸ آلبوم قاف عشق از گروه موسیقی اشتیاق
- ۱۳۹۰ آلبوم بر سماع تنبور به آهنگسازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری
- ۱۳۹۰ آلبوم جلوهٔ گل به آهنگسازی داریوش طلایی (اجرای کنسرت ۱۳۸۲ در کشور فرانسه) پخش توسط شرکت آوای باربد
- ۱۳۹۱ آلبوم حریق خزان به آهنگسازی مهیار علیزاده
- ۱۳۹۱ آلبوم هم آواز پرستوهای آه به آهنگسازی سیاوش، ولی پور
- ۱۳۹۳ آلبوم رفتم و بار سفر بستم به تنظیم کامبیز روشنروان
- ۱۳۹۳ آلبوم قطرههای باران به آهنگسازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری
- ۱۳۹۳ آلبوم سودایی به آهنگسازی سامان صمیمی، منتشر شده در فرانسه
- ۱۳۹۴ آلبوم دختِ پری وار به آهنگسازی مهیار علیزاده
- ۱۳۹۴ آلبوم من عاشق چشمت شدم به آهنگسازی فردین خلعتبری و با همکاری افشین یداللهی (آلبومی از تیتراژهای سریالهای تلویزیونی در دهه ۸۰ و ۹۰)
- ۱۳۹۶ آلبوم فروغ به آهنگسازی سامان صمیمی
- ۱۳۹۸ آلبوم افسانه چشمهایت ، اثر مشترک با همایون شجریان
- ۱۴۰۰ آلبوم صداها و پلها ، با آهنگسازی احسان مطوری
- 1400 راز آواز با آهنگسازی حسام ناصری و ارشیا صمصامی نیا
منبع: ستاره