(تصاویر) ۱۰ «راه‌پله» برتر دنیا که مشهورترین معماران ساخته‌اند

(تصاویر) ۱۰ «راه‌پله» برتر دنیا که مشهورترین معماران ساخته‌اند

راه پله از نظر عملکردی و زیباشناختی همیشه بخشی جدایی‌ناپذیر از طراحی بوده و شکی نیست معماران همه جای دنیا، راه‌پله ساخته‌اند.

کد خبر : ۱۹۷۶۳۹
بازدید : ۳۷۰۳۸

فرادید| راه پله از نظر عملکردی و زیباشناختی همیشه بخشی جدایی‌ناپذیر از طراحی بوده است و شکی نیست معماران همه جای دنیا، راه‌پله ساخته‌اند.

به گزارش فرادید؛ گذشته از این، راه‌پله هسته گردش داخلی خانه است. صرف‌نظر از آسانسورها و پله‌های برقی، معماران تمایل دارند پله‌های خلاقانه بسازند، چون هدف مهم نیست، مهم لذت بردن از مسیر رسیدن به هدف است. 

1. غذاهای لبنی وِراگدِنهِل در هلند از معمار ماس و EeStairs

25

24

شرکت هلندی Maas Architecten برای طراحی دفتر مرکزی یک تولیدکننده لبنیات هلندی انتخاب شد که گواهینامه طراحی ساختمان BREEAM-NL پنج ستاره دریافت کرده است. در مرکز این دهلیز عظیم، یک پلکان بصری چشمگیر با طرح مارپیچ سفید قرار دارد. مواد و پرداختی به رنگ شفاف به آن جذبه و دوام بیشتری داده و بازتاب و مقاومت در برابر خراش به آن داده است. 

2. پلکان خودایستا در کاخ ایتاماراتی در مقر وزارت روابط خارجه برزیل از اسکار نیمایر

23

21

کاخ ایتاماراتی مقر وزارت روابط خارجه برزیل است و اسکار نیمایر فقید آن را طراحی کرده است. این پلکان مارپیچ زیبا و خودایستا از بتن مسلح ساخته شده و طبقات و باغ داخلی طراحی شده توسط نقاش منظره، روبرتو برل مارکس را به هم پیوند می‌دهد. این پلکان را شاهکار معماری معاصر می‌دانند. 

3. پلکان شناور در گالری هنری دادگاه واکر اُنتاریو از فرانک‌گری

20

19

18

دادگاه واکر اُنتاریو نخستین ساختمان فرانک گری در شهری است که در آن به دنیا آمده است. طرف جنوب ساختمان دو پلکان مارمانند یک‌سر معلق در دو طرف دارد. راه‌پله پنجره‌هایی در تمام طرف‌ها با نورگیرهای بزرگ سقفی و نور قیفی در طبقه آخر دارد. کل فضا با یک جریان هماهنگ همسان شده است. 

4. پلکان فولادی تندیسی در موزه هنرهای معاصر MAXXI در رم از زاها حدید

17

16

موزه همانطور که معمار گفته «نگهدارنده‌ی اشیاء نیست، بلکه جایی برای هنر است». پلکان فولادی تندیسی مسیرهای همپوشان را به هم متصل می‌کند و بنابراین به کل موزه ظاهری تعاملی و پویا می‌دهد. رنگ مشکی متضاد پلکان معلق برای تجسم بخشیدن «بی‌ثباتی آشفته زندگی مدرن» به دیوارهای سفید موزه طراحی شده است. 

5. پلکان مارپیچ در تالار شهر لندن از نورمن فاستر

15

14

13

نورمن فاستر معمار سال ۲۰۰۲ در کرانه جنوبی تیمز، یک پلکان مارپیچی پیچیده برای تالار شهر لندن طراحی کرد. کل سازه با پلکانی که ۵۰۰ متر تا طبقه آخر امتداد دارد قابل دسترسی است. 

6. مرکز خرید دانگدامون دیزاین از زاها حدید و سامو

12

11

10

DDP یا مرکز خرید دانگدامون دیزاین، نخستین پروژه عمومی در کره است که از BIM سه‌بعدی در ساخت خود استفاده می‌کند. کل پروژه برای تعریف تعاملات اجتماعی و روابط مکانی بهم مرتبط طراحی شده است. پله‌ها اکنون به دلیل شکل منحصر به فرد و زیبایی مینیمالی که دارند به مکانی مناسب برای توریست‌ها و اینستاگرام تبدیل شده‌اند. 

7. قطب نوآورانه فضایی آسیا از WOHA

9

8

یک مرکز فضایی آسیایی با مساحت ۴۰۰۰۰ فوت مربع، جدیدترین سازه‌ایست که به چشم‌انداز سنگاپور اضافه شده است. در طراحی معاصر ساختمان، پله‌ها، پل‌ها و دیوارهای برداشته شده، مجموعه را به هم متصل می‌کنند. پلکان سیاه و سفید متضاد یکی از نقاط معروف عکاسی در این ساختمان است. 

8. مرکز پامپیدو از رنزو پیانو

7

6

مرکز معروف پامپیدو ساخته ریچارد راجرز و رنزو پیانو که به دلیل جاذبه‌های پشت و روی خود معروف است، توجه جهانی را در قلب پاریس به خود جلب کرده است. راه‌پله شش طبقه بیرونی، فضای شفافی را در داخل موزه بدون هیچ حرکت عمودی داخلی ایجاد کرده است. این راه‌پله با یک پله‌برقی مورب غول‌پیکر روی نما اجرا شده، بنابراین یک طرح پویا و همیشه در حال تغییر دارد. 

9. کاسا جی از فرانچسکو لیبریتزی

5

4

فرانچسکو لیبریتزی این پلکان را طراحی کرد که شامل سکوها و جعبه‌های چوبی روی یک چارچوب فلزی می‌شود که دو طبقه کلبه یک ماهیگیر سیسیلی را به هم متصل میکند. این راه‌پله جعبه‌مانند با عناصر معاصر خود سبکی مینیمال دارد. این راه‌پله یکی از راه‌پله‌های مدرن با طراحی منحصر به فرد است. 

10. تالار عروسی ریبون از هیروشی ناکامورا

3

2

1

این تالار عروسی ژاپنی، دو راه‌پله مارپیچ در نمای بیرونی دارد که ساختاری به ارتفاع ۱۵.۴ متر را پوشش می‌دهند و در نقطه دیدبانی پشت‌بام بهم می‌رسند. این راه‌پله‌ها با روکشی از تخته‌های عمودی از چوب سفید رنگ‌شده با دستگیره‌هایی از جنس آلیاژ روی، جلوه آرامی از وحدت با مناظر دریای داخلی ستو دارند.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

۳۴
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید