کشف اسرار جدید از اهرام مصر

در مصر باستان مرسوم بوده، اجساد مومیایی شده فراعنه را به همراه انبوهی از متعلقات قیمتی دفن می‌کردند.

کد خبر : ۲۳۶۳۷
بازدید : ۴۰۱۴
در مصر باستان مرسوم بوده، اجساد مومیایی شده فراعنه را به همراه انبوهی از متعلقات قیمتی دفن می‌کردند.

مقبره‌های پررمز و راز فراعنه مصر، همواره مایه شگفتی باستان‌شناسان بوده‌اند. آرامگاه فرعون خوفو واقع در هرم کبیر جیزه از مرموزترین این مقبره‌های باشکوه است. باستان‌شناسان می‌گویند در معماری آرامگاه خوفو از مکانیسم‌ دفاعی استفاده شده است. این مکانیسم دفاعی به گونه‌ای است که حمله مهاجمان به داخل اتاقک اصلی مقبره (محل دفن خوفو) و سرقت از اشیای گرانبهای پیرامونی را غیرممکن می‌کند.

در مصر باستان مرسوم بوده، اجساد مومیایی شده فراعنه را به همراه انبوهی از متعلقات قیمتی دفن می‌کردند. هرم جیزه حدود سال 2134 قبل از میلاد مسیح (یعنی بین پایان دوران پادشاهی خوفو و فروپاشی پادشاهی قدیم) مورد سرقت قرار گرفت. بعد از این سرقت بزرگ، معماران مصری به مقاوم‌سازی مدخل هرم اقدام کردند. در حال حاضر، از مجموع گنج‌های این مقبره فقط یک تابوت گرانیتی عظیم باقی مانده است. پژوهشگران بر این باورند که بلوک‌های گرانیتی تعبیه شده در مدخل هرم به منظور جلوگیری از ورود مهاجمان طراحی شده‌اند. این بلوک‌های گرانیتی، مسیر دسترسی به اتاقک محل دفن خوفو را مسدود می‌کنند. عده‌ای از باستان‌شناسان معتقدند با توجه به این که هنوز از تمام اتاقک‌های مخفی هرم جیزه رمزگشایی نشده است، بعید نیست اتاقکی که اکنون به عنوان محل اصلی دفن خوفو شناخته می‌شود، نمادین باشد.

پیشتر نیز پژوهشگران به بروز ناهنجاری‌های دمایی در این هرم پی برده بودند، اتفاق مرموزی که هنگام طلوع و غروب خورشید رخ می‌دهد. اکنون این فرضیه مطرح شده است که این ناهنجاری‌های دمایی به دلیل وجود حفره‌های خالی در داخل هرم‌ اتفاق می‌افتد. البته امکان دارد این حفره‌ها در اثر شکاف‌های طبیعی ایجاد شده باشد، اما بعد از ارسال ربات کاوشگر به داخل هرم و کشف سه درِ ورودی از جنس مس، فرضیه اتاقک‌های مخفی قوت گرفت. در حال حاضر، پژوهشگران سعی دارند نقشه داخلی هرم را با استفاده از انتشار پرتوهای کیهانی ترسیم کنند تا از حقایق جدیدی پیرامون اهرام مصر پرده بردارند.

منبع: جام جم آنلاین
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید