تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

روایت «نرگس کلباسی» از ۶ سال پیش آغاز می‌شود؛ همان وقتی که تعبیر رؤیاهایش را نه در جایی شبیه «کانادا» و نه حتی شبیه «لندن» که در کورسویی شبیه «رایاگاردا» می‌یابد؛

کد خبر : ۲۷۴۳۶
بازدید : ۳۲۸۱۰
فرادید | دستگاه دیپلماسی ایران به مدیریت محمدجواد ظریف، یک دیپلمات واقعی وارد ماجرا شده و سرکنسول ایران در حیدرآباد هند، تمام تلاش خود را برای نجات نرگس به کار بگیرد. حتی مقامات سفارت ایران در هند هم با نرگس تماس می‌گیرند. از آن طرف هم صدها نفر از هموطنان ایرانی «طومار الکترونیک دادخواهی» او را امضا می‌کنند تا جرقه‌های انسانیت، صدای کمک‌خواهی نرگس را به آسمان بلند کند! اما نرگس برای رو سفید شدن از ماجرایی که در یک محله سنتی، متعصب و قوم‌گرا اتفاق افتاده، به تلاش‌های بیشتری نیاز دارد.

روزنامه ایران نوشت:‌ «اسمش را گذاشته بودند مادر ترزای سرزمین جادویی‌شان... همان سرزمین «نداشته‌ها» و «حسرت‌ها» که دورترها در انتهای «فقر» و «نداری» به آمدن‌های دختری دل خوش کرده که روزی، همه داشته‌هایش را حتی همان گیسوان بلند ابریشمی‌اش را به حراج گذاشته بود تا در همین نقطه که به خیالش تاب «نداری»، ستون محکمی برایش نگذاشته، عشق و مهرش را لبریز کند.

«نرگس» اسم همان قهرمان قصه‌های کودکان «اریسایی» است که این روزها به جرم «پریشانی» به آدم‌های مجازی چنگ انداخته تا فرسنگ‌ها دورتر، «طومار دادخواهی» او را امضا کنند. دادخواهی نه برای سهمی بیشتر یا کمتر که در ازای ماجرای ناخواسته‌ای که یک روز پای «نرگس» ۲۹ ساله را به کوران جهل و عصبیت قبیله‌ای ناسپاس باز کرد. نرگس نام دختری است که این روزها نامش کلیک خور بیشترین صفحات مجازی شده است اما شهرتش را نه از خدمات انسان‌دوستانه‌اش در محروم‌ترین نقطه دنیا که از اتفاق غیر منتظره‌ای گرفته که با نامه‌نگاری‌های مجازی، روایت تلخش را بر سر زبان‌ها انداخته است. روایت «نرگس کلباسی» از ۶ سال پیش آغاز می‌شود؛ همان وقتی که تعبیر رؤیاهایش را نه در جایی شبیه «کانادا» و نه حتی شبیه «لندن» که در کورسویی شبیه «رایاگاردا» می‌یابد؛ همان زمان که مجنون قصه‌های زاغه نشینان هند می‌شود تا به خیال بوی «لیلی»، کوهستان‌های داغ «اریسا» را فتح کند یا شاید همان وقتی که رنج نداری را در ۱۲ سالگی می‌کشد تا ۱۷ سال بعد، درد کودکان نابینای «رایاگاردا» را بیشتر درک کند.

نرگس، ۶ سال پیش با یک فوق لیسانس مدیریت بازرگانی از کانادا به محروم‌ترین نقطه هند می‌رود تا به لذتی برسد که برای خیلی‌ها ناشناخته مانده، آن هم برای کودکی که از ۴ سالگی، دنیایش را از «اصفهان» با «لندن» عوض کرده است!: «پدرمان ما را طوری تربیت کرد که از مادیات دنیا لذت نبریم. با این که پدرم استاد دانشگاه بود ولی خیلی متوسط و حتی رو به پایین زندگی می‌کردیم. همیشه به آدم‌های فقیر کمک می‌کرد. من از ۱۲ سالگی سر کار می‌رفتم و در آن زمان به بچه‌های مهاجرین زبان انگلیسی یاد می‌دادم. در زندگی طوری تربیت شدم که برای به دست آوردن هر چیزی زحمت بکشم و اصلاً این‌طور نبود که همه چیز به راحتی در اختیار من باشد.»

قصه آمدن نرگس به هند اما به عزمی گره خورده که خیلی‌ها از زبان او نشنیده‌اند؛ همان اراده‌ای که باعث شد خیریه «پریشان» را به عشق کودکی که در یتیم خانه سریلانکا بزرگ کرده بود، در فاصله‌ای نه چندان دور در هند برپا کند: «۲۱ ساله که بودم در یتیم‌خانه‌ای در سریلانکا با یک بچه دو ساله به اسم پِریشان آشنا شدم که نابینا بود، نمی‌دانم چه چیزی داشت که به شدت به او جذب شدم؛ آن قدرها که اسم خیریه را هم به نام او گذاشتم. بعدتر به جست‌وجوی جایی رفتم که از همه محروم‌تر است و در نهایت رایاگاردای هندوستان را انتخاب کردم. در آنجا برای ۲۰ کودک نابینا یک یتیم‌خانه و برای ۵۰ دختر یتیم هم یک خانه ساختیم و خیلی کارهای دیگر که زندگی این بچه‌ها را تغییر داد.»

نرگس در یازده سالگی، مادرش را و در ۱۶ سالگی پدرش را از دست می‌دهد. اما هنوز پدرش را ابرقهرمانی می‌داند که خیلی‌ها حتی اسمش را هم نشنیده‌اند: «پدرم به من یاد داد هر چقدر بزرگ باشی، هر چقدر امکانات داشته باشی، هر چقدر تحصیلکرده باشی ولی اگر نتوانی با مردم باشی و با آنها بخوبی ارتباط برقرار کنی، هیچ نیستی. پدرم هیچ‌وقت اجازه نمی‌داد کسی او را دکتر صدا کند، همه باید به اسم کوچک صدایش می‌کردند.»

ماجرای دردناک نرگس از جایی آغاز می‌شود که یک روز چند تن از کودکان خیریه‌اش را همراه والدینشان به گردش می‌برد اما یکی از بچه‌ها ناخواسته به رودخانه سقوط می‌کند و غرق می‌شود. تا چند ماه بعد از این اتفاق که هوچی‌گری‌ها برای دادخواهی آغاز می‌شود، والدین کودک تحریک شده و به‌ دنبال سهمی می‌افتند که تا پیش از این، از وجودش بی‌خبر بودند و در نهایت اتهام قتل به امید اخاذی، پای نرگس را به پرونده‌ای باز می‌کند که آغاز گرفتاری‌های او می‌شود.

حسن کلباسی، پدری که زمانی عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان بود، ۱۳ سال پس از مرگش، حالا بهترین فردی است که به یاری نرگس شتافته... نام و شاید هم سرشت او، پای رفقای قدیم و جدید را به پرونده نرگس باز می‌کند. دکتر محسن رنانی، استاد دانشگاه و اقتصاددان، یکی از همان آدم‌هایی است که با نوشتن یادداشت «برای حضرت نرگس» طی یک روز باعث می‌شود، دستگاه دیپلماسی ایران به مدیریت محمدجواد ظریف، یک دیپلمات واقعی وارد ماجرا شده و سرکنسول ایران در حیدرآباد هند، تمام تلاش خود را برای نجات نرگس به کار بگیرد. حتی مقامات سفارت ایران در هند هم با نرگس تماس می‌گیرند. از آن طرف هم صدها نفر از هموطنان ایرانی «طومار الکترونیک دادخواهی» او را امضا می‌کنند تا جرقه‌های انسانیت، صدای کمک‌خواهی نرگس را به آسمان بلند کند! اما نرگس برای رو سفید شدن از ماجرایی که در یک محله سنتی، متعصب و قوم‌گرا اتفاق افتاده، به تلاش‌های بیشتری نیاز دارد. نرگس هم البته در این مدت با نگارش نامه‌ای به مقامات ایالت اودیسای هند از آنان دادخواهی کرده است . او همچنین با تأسیس یک کانال تلگرامی و با راه‌اندازی «طومار آنلاین» از همه یاری خواسته است.

آن طور که نرگس در آخرین پست تلگرامی خود نوشته: «جلسه دیروز دادگاه با حضور نوریان، سرکنسول ایران در حیدرآباد برگزار شده و حتی یکی از پسرهای مرکز آنها هم به عنوان شاهد صحبت کرده است. پس از آن نیز قاضی حدود نیم ساعت با نوریان و وکیل نرگس صحبت کرده و نتیجه این که قاضی اعلام کرده است که نرگس به هیچ عنوان زندانی نمی‌شود و ممکن است جریمه نقدی برای او پیش‌بینی شده و مجبور شود خانه‌ها و مراکز متعلق به کودکان را واگذار کند.»

نرگس البته این حکم را ناعادلانه می‌داند و معتقد است این سیستم اداری و قضایی غیر منصفانه است! او زمان جلسه بعدی دادگاه را ۲۰ اکتبر (۲۹ مهر) اعلام کرده و تأکید می‌کند که هنوز هیچ حکمی صادر نشده است! تا دادگاه بعدی نرگس ۱۱ روز دیگر باقی مانده است اما «طومار آنلاین» او همچنان چشم انتظار امضای حامیان انسان‌دوستی است که پای نرگس ایستاده‌اند...

« نگذاریم نرگس تنها بماند!»

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند

تصاویر/حال پریشان زن نیکوکار ایرانی در هند



۰
نظرات بینندگان
  • ناشناس ارسالی در

    نیکی چو از حد بگذرد نادان خیال بد کند. این خانم نیکوکاری رو از حد گذرونده بود

    • ساسان ارسالی در

      حیف این خانوم آخه آدم عاقل انگلیسو ول میکنه میره همچین جاهایی؟

  • ناشناس ارسالی در

    کاری که به خاطر خدا انجام نشه، بی ارزشه

    • ناشناس ارسالی در

      کمک به همنوع و دادن امید و شادی به بچه های بی پناه و درمانده از خداپسندانه ترین کارهایی که میشه انجام داد.
      به این آیه مبارکه توجه کمی فکر کن:
      «یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوباً و قبائل لتعارفوا ان اکرمکم عندالله اتقیکم» (حجرات/13)
      نگفته گرامی ترین شما نزد خدا مسلمان ترین یا شیعه ترین شما است. گفته تقواترین شما.
      نگفته قوم فارس یا عرب، گفته گروه ها و طوایف مختلف.
      حالا لطفا توضیح بدید که از کجا به این نتیجه رسیدید کار این خانم غیر خدایی؟!

    • ناشناس ارسالی در

      تو تشخیص دادی بخاطر خدا نیست.؟

    • محمد ارسالی در

      اگر آزاد شدند به نظر من بهتره توی سرزمین خودمون به محرمین کمک کنند
      چراغی که به خانه فرض است به مسجد حرام است

    • ناشناس ارسالی در

      لابد آدم کشتن هم اگه به خاطر خدا باشه ثواب داره. مشکل اینجاست که شماها فقط میدونید خدا چی میخواد و بقیه نمیدونن

  • ناشناس ارسالی در

    مجبوري آخه؟
    تو انگليس برا خودت حال ميكردي

  • ناشناس ارسالی در

    چرا داستان مینویسن تو خبرررررررررررررر؟ بابا عقده نویسندگی داری؟ برو کتاب بنویس! پر کرده از مطالب ببی سرو ته شخصی. بذار ببینیم اصل خبر چیه آخه

    • ناشناس ارسالی در

      تشکر . واقعن من هم همین فکر رو میکیردم . 100 سطر خبر میخونی که ارزش خبرش 10 سطره . برادر من استعداد داری برو کتاب بنویس . اینجا یک سایت خبر رسانی هست نه کتاب نویسی انلاین . مردم برای خبر میان . کتاب بخوان میرن به کتابخونه

    • Dimas ارسالی در

      دمت گرم. مي خواستم من بگم كه اين اطوال حوصله سر بر مربوط به نثر قرن 6 هست كه خوش گفتي شما. باور كن تا وسط خبر خوندم نفهميدم موضوع چيه!!!

  • حمید ارسالی در

    والا به نظر من ایشون بهتر بود به جای هندوستان تو کشور خودمون نیکوکاری می کردند !!! تو استانهای محروم خودمون کلی نیازمند وجود داره !!! امیدوارم که به زودی آزاد بشوند ...

    • ناشناس ارسالی در

      تو این مملکت اگه به کسی نیکی کنی فکر میکنن خیلی ساده لوح هستی و میخوان ازت سوءاستفاده کنن البته گویا در هند هم اینجوریه

  • روح اله ارسالی در

    نیکوکاری و خیرخواهی برای انسانهای دیگر تابع شرایط جغرافیایی و نژادی نیست اما چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. کار بزرگ نرگس خانم عزیز شایسته تقدیر و سپاس فراوان است که قطعا خداوند اجرش را می دهد. این خانم مهربان بهتر بود در همین مملکت خودمان که در بسیاری از شهرها و روستاهایش فقر و بدبختی از سر و کول مردمانش می بارد می ایستاد و به خدمت رسانی مشغول می شد. به هر حال برای این بانوی ایرانی نیکوکار آرزوی رهایی و شادی دارم.

  • ناشناس ارسالی در

    نرگس جان چرا هند مگر مملكت خودمان بچه ى نابينا نداشت ؟؟
    وقتى محبتت را نثار انسانهاى حقير مى كنى نتيجه اين مى شود
    لطفاً بفرماييد چگونه مى شود اين طومان را امضا كرد

  • ناشناس ارسالی در

    اسمش نرگس اشتری هست

  • شهروند ارسالی در

    لبته اینکه کارشون انسانی قابل توجه هست ولی:
    اول اینکه چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است . ایشون خیلی برا فقرا میخواست دل بسوزونه میومد ایران , کم منطقه محروم نداریم
    دوم اینکه رفته حال و حولاش رو کرده حالا که پاش گیر افتاده یادش اومده ایرانیه و از دیپلماسی تقاضای کمک کرده ؟ همون هندیا که کمکشون میکردی چی شدن.

  • الهام ارسالی در

    چراغی که به منزل رواست به مسجد حرام است. ایشون اگه قصد کمک داشتند تو مملکت خودمون پر از آدمای نیازمنده. امیدوارم واسه اسم و رسم نرفته باشه اونجا!!

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید