اعزام نشوید تا به اسراییل نخورید!

اعزام نشوید تا به اسراییل نخورید!

ماه‌هاست که رسول خادم بابت خطرات ناشی از عدم رویارویی ورزشکاران ایرانی با نمایندگان اسراییل هشدار می‌دهد، اما به نظر می‌رسد هنوز پاسخ مشخصی که نگرفته هیچ بلکه باید اعزام تیم‌های ملی را حتی به تورنمنت‌های تدارکاتی هم لغو کند. این موضوع البته فقط مختص به کشتی نیست و در سایر رشته‌ها نیز افزایش حضور ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس باعث شده تا دردسر‌هایی برای ورزشکاران کشورمان ایجاد شود.

کد خبر : ۵۷۴۹۰
بازدید : ۹۲۶

اعزام نشوید تا به اسراییل نخورید!

ماه‌هاست که رسول خادم بابت خطرات ناشی از عدم رویارویی ورزشکاران ایرانی با نمایندگان اسراییل هشدار می‌دهد، اما به نظر می‌رسد هنوز پاسخ مشخصی که نگرفته هیچ بلکه باید اعزام تیم‌های ملی را حتی به تورنمنت‌های تدارکاتی هم لغو کند. این موضوع البته فقط مختص به کشتی نیست و در سایر رشته‌ها نیز افزایش حضور ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس باعث شده تا دردسر‌هایی برای ورزشکاران کشورمان ایجاد شود.

لغو ٢ تورنمنت تدارکاتی از ترس محرومیت
در شرایطی که تیم‌ملی کشتی فرنگی خود را مهیای حضور در بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی ٢٠١٨ می‌کند، طبق تصمیم کادرفنی ملی‌پوشان حاضر در اردو باید در چند تورنمنت تدارکاتی روی تشک بروند تا در آماده‌ترین شرایط به مسابقات اصلی اعزام شوند. در همین راستا قرار بود تیم‌ملی کشتی فرنگی بزرگسالان در دو تورنمنت روسیه و کرواسی شرکت کند، اما در لحظات پایانی و به دلیل حضور کشتی‌گیران رژیم صهیونیستی، این اعزام‌ها لغو شد.

علی اشکانی، سرمربی تیم‌ملی کشتی فرنگی دراین‌باره می‌گوید: «برنامه‌ریزی شده بود تا فرنگی‌کاران در این دو رویداد معتبر حاضر شوند. حتی ویزای اعضای تیم نیز گرفته شد، اما در دقیقه ٨٠ پس از آن‌که مطلع شدیم فرنگی‌کاران اسراییل نیز در این مسابقات حاضر می‌شوند، به دلیل حساسیت اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بین‌المللی المپیک بر روی این موضوع و احتمال محرومیت‌های عدم رویارویی با کشتی‌گیران اسراییل، تصمیم گرفتیم در این دو رویداد حاضر نشویم.»

انصراف از مسابقات جهانی به خاطر یک احتمال
تیم ملی والیبال دانش‌آموزی قرار بود چند روز دیگر به مسابقات جهانی این رشته اعزام شود. این رقابت‌ها به میزبانی جمهوری چک از ١٣ خردادماه آغاز می‌شود و تا ١٩ خردادماه ادامه خواهد داشت. ایران هم تیم قدرتمندی را آماده حضور در این رقابت‌ها کرده بود و در گروه نخست با تیم‌های گرجستان، کرواسی و مجارستان قرار گرفت، اما یک احتمال باعث لغو این سفر شد.

اسراییل در گروه سوم این مسابقات حضور داشت و با تیم‌های صربستان، اتریش و لوکزامبورگ همگروه بود. از بدشانسی ایران طبق جدول مسابقات تیم اول گروه A. با تیم سوم گروه C. روبه‌رو می‌شد که این احتمال می‌رفت صدرنشینی ایران در گروه اول باعث رویارویی این تیم با اسراییل شود. در همین راستا مسئولان تصمیم به لغو اعزام این تیم گرفتند تا از محرومیت‌های ناشی از رویارویی احتمالی اسراییل و ایران در جدول جلوگیری کنند.

از عدم اعزام تا شکست عمدی
در سال‌های گذشته هم شاهد این اتفاق بوده‌ایم که فدراسیون‌ها به خاطر احتمال رویارویی ورزشکاران ایرانی با حریفانی از اسراییل از اعزام خودداری کردند. حتی این اتفاق در سطح المپیک هم رخ داد و علیرضا خجسته، جودوکار جوان ایرانی که سهمیه المپیک ٢٠١٦ را کسب کرده بود، به خاطر این‌که احتمال داشت با حریفی از اسراییل روبه‌رو شود، به برزیل اعزام نشد. این جودوکار بعدا از این مسأله پرده‌برداری کرد و از عملی نشدن وعده‌هایی که توسط برخی مسئولان داده شده بود، گفت.

در سایر رشته‌ها نیز چنین تصمیماتی اتخاذ شده که شاید یکی از بارزترین آن‌ها سال گذشته در کشتی رخ داد. علیرضا کریمی به دلیل این‌که با کشتی‌گیر اسراییلی روبه‌رو نشود، به حریف روسی خود باخت و شکست عمدی او توسط اتحادیه جهانی رویت شد تا او با محرومیت ٦ ماهه مواجه شود.

چرا کسی به هشدار‌های خادم توجه نکرد؟
رسول خادم در ماه‌های اخیر و بعد از رخ دادن آن ماجرای معروف برای علیرضا کریمی در مسابقات امید‌های جهان بار‌ها بابت تکرار این مسائل و احتمال محرومیت و حتی تعلیق برای ورزش ایران هشدار داد. رئیس فدراسیون کشتی که در همین راستا استعفای خود را هم اعلام کرد و بیش از ٤٠ روز از فدراسیون دور بود، همچنان در مصاحبه‌های خود به این موضوع اشاره می‌کند.

شاید بیش از همه این خطر‌ها رشته کشتی را تهدید کند، چون گفته می‌شود اسراییلی‌ها با به خدمت گرفتن کشتی‌گیران مطرح اروپایی هر روز در این رشته قدرت بیشتری پیدا می‌کنند و احتمال رویارویی آن‌ها در میادین جهانی با ایرانی‌ها بالاتر می‌رود. به نظر می‌رسد باید برای حل این مشکل به فکر راه‌حل اساسی بود که به اعتقاد خیلی‌ها از عهده مسئولان ورزش هم خارج است.

شاید لغو چند تورنمنت تدارکاتی و عدم اعزام تیم والیبال دانش‌آموزی پیش نیاید، اما وقتی پای مدال جهانی و المپیک وسط باشد، خیلی از نگاه‌ها ازجمله سران سیاسی کشور به سمت ورزش جلب خواهد شد. این‌که یک ورزشکار بعد از چند ماه سختی کشیدن و تمرین به رویدادی اعزام شود و درنهایت به دلیل یک قرعه نحس با دست خالی بازگردد، قطعا برای او اتفاقی ناامید‌کننده است.

از سویی این انصراف‌ها درنهایت می‌تواند تبعات سنگینی برای هر کدام از فدراسیون‌ها و ورزش کشور داشته باشد. سابقه نشان می‌دهد دخالت سیاست در ورزش باعث شده یک کشور مدت زیادی از اعزام ورزشکاران خود به میادین بین‌المللی محروم باشد، اتفاقی که اخیرا برای کویت رخ داده است.

منبع: روزنامه ایران

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید