انتقادها از کفش جدید و ۵۵ دلاری برند نایکی برای کودکان که بحث برانگیز شده است
راب پین، پزشک متخصص اسکلتی-عضلانی از مرکز پزشکی پای لندن که با باشگاههای فوتبال لیگ برتر انگلیس و ورزشکاران المپیک کار کرده، میگوید: «ضرورت پوشیدن کفش ورزشی برای نوزادان مورد تردید است. راه رفتن بدون کفش یا با جوراب باعث افزایش حس عمیق تر نوزاد نسبت به راه رفتن و بهبود او در این مسیر می شود.
کارشناسان هشدار دادهاند این کفش ۵۵ دلاری که در شبکههای اجتماعی «یک جفت جوراب بسیار گرانقیمت» خوانده شده، ممکن است باعث اختلال در راه رفتن و تعادل کودکان شود.
اگرچه نایکی میگوید این کفشهای نوزادان «برای اولین قدم ها حیاتی است» و برای «تقویت راه رفتن طبیعی طراحی شده است»، اما از نظر متخصصان بهتر است نوزادان بدون کفش راه بروند.
راب پین، پزشک متخصص اسکلتی-عضلانی از مرکز پزشکی پای لندن که با باشگاههای فوتبال لیگ برتر انگلیس و ورزشکاران المپیک کار کرده، میگوید: «ضرورت پوشیدن کفش ورزشی برای نوزادان مورد تردید است.
راه رفتن بدون کفش یا با جوراب باعث افزایش حس عمیق تر نوزاد نسبت به راه رفتن و بهبود او در این مسیر می شود. پوشاندن زودهنگام کفشهای تنگ به دلیل سختی بیشتر کفش ممکن است باعث اختلال در حس و در نتیجه به هم خوردن تعادل شود.»
این کفش میتواند در همه جهات خم شود و قسمت انگشت پای پهن دارد تا به پا اجازه دهد مثل پای برهنه حرکت کند و انگشتان پا به طور طبیعی باز و خم شوند. بنا به گفتهی این شرکت، این اولین کفش کودکان نایکی است که مهر تأیید انجمن پزشکی پای آمریکا را دریافت کرده است.
اما این تاییدیه ها، نتوانست همهی والدین را متقاعد کند. برخی از آنها در شبکه های اجتماعی نظرات خود را به اشتراک گذاشتند و معتقد هستند: «نایکی انتظار دارد ما پولمان را خرج کفشی کنیم که شبیه فرش برای نوزادانی است که یاد میگیرند راه بروند؟ این کفش ها بیشتر شبیه یک جفت جوراب بسیار گرانقیمت به نظر میرسند.»
یک نفر در کامنت اینستاگرام نایکی درباره تبلیغ این کفشها نوشت: «بچهها نباید در این سن اصلاً کفش بپوشند، پاهایشان هنوز شکل نگرفته و نیاز به تماس با زمین دارند، تنها کاری که میکنید این است که پای کودک بیچاره را محبوس می کنید.»
اما برخی دیگر گفتهاند این کفشها زیبا به نظر میرسند و نوزادان در تبلیغ نایکی را شبیه «ورزشکار آینده» نشان میدهند.
دکتر پین گفت: «اگرچه کفشها میتوانند از پا محافظت کنند، اما استفادهی زودهنگام آنها میتواند راه رفتن نوزاد را مختل کند. با توجه به اینکه به طور کلی توصیه میشود نوزادان در محیطهای امن داخلی یاد بگیرند راه بروند که احتمال تماس طولانیمدت با سطوح سخت مثل بتن کم است، چنین کفشهای ورزشی به نظر ضروری نمیآیند.»
پزشکان پا معمولاً به والدین توصیه میکنند اصلاً به نوزادان کفش نپوشانند، زیرا کفشهای نامناسب میتوانند بر رشد عضلات تاثیر گذاشته و باعث تغییر شکل استخوانهای نرم پاهای نوزادان شود.
استخوانهای پا تا ۷ یا ۸ سالگی به طور کامل شکل نمیگیرند و در ابتدا به صورت غضروف هستند، به این معنی که نرم و انعطافپذیرند. بسیار حیاتی است که به پای نوزادان اجازه داده شود به طور طبیعی و بدون محدود شدن با کفش، رشد کنند.
انستیتوی پا توصیه میکند از زمانی که کودک آماده راه رفتن خارج از منزل میشود، از کفش استفاده شود، زیرا راه رفتن بدون کفش باعث تقویت عضلات پا میشود.
بنابر توصیههای انجمن سلطنتی پا، کفشها باید فضای کافی برای رشد پا، بندهای قابل تنظیم، کفی انعطافپذیر و بدون لغزش داشته باشند.
منبع: روزیاتو