قدیمی‌ترین دایناسور جهان بعد از بارش باران از زیر خاک بیرون آمد

قدیمی‌ترین دایناسور جهان بعد از بارش باران از زیر خاک بیرون آمد

این فسیل ۲۳۰ میلیون‌ ساله ممکن است کامل‌ترین فسیل در نوع خود باشد که تاکنون کشف شده است.

کد خبر : ۲۰۰۶۵۵
بازدید : ۳۲۸

فرادید| یکی از قدیمی‌ترین دایناسورهایی که تا به حال کشف شده، به تازگی در اثر بارش‌های سیل‌آسا در ایالت جنوبی ریو گراند دو سول، برزیل پیدا شده است. دیرین‌شناسان این کشف را به لطف بارش شدید باران انجام دادند. این بارش روند فرسایش را کنار گنجینه‌ی کشف‌شده با قدمت تریاس تسریع کرد. تخمین زده می‌شود این گنجینه حدود ۲۳۳ میلیون سال قدمت داشته باشد. 

به گزارش فرادید، اگر این قدمت‌یابی درست باشد، این حیوان درست همزمان با آغاز حضور دایناسورها می‌زیسته است. تصور می‌شود این جانوران ماقبل تاریخ نخستین بار در دوران تریاس ظهور کرده باشند، زمانی که تمام قاره‌ها در خشکی غول‌پیکری به نام پانگه‌آ به هم متصل بودند. 

3

این کشف هنوز در انتظار بررسی بیشتر است، اما یک برگه اطلاعاتی درباره این کشف با آسوشییتدپرس به اشتراک گذاشته شده است. آنچه تاکنون گزارش شده اینست که این دایناسور یک شکارچی رأس از رده‌ی Herrerasauridae بوده، خانواده‌ای از دایناسورهای گوشتخوار که روی دو پا راه می‌رفتند و شاید نماینده‌ی کامل‌ترین دایناسور در نوع خود باشند. 

وقتی باران شدید محیط را برهنه کرد، تیمی از دیرین‌شناسان از جمله رودریگو تِمپ مولر از دانشگاه فدرال سانتا ماریا چندین استخوان را کشف کردند. کمی بیشتر که حفاری کردند، متوجه شدند بیشتر اسکلت موجود است تا این که یک حیوان باستانی با حدود ۲.۵ متر طول نمایان شد. 

4

کشف چنین فسیل عظیمی به لطف بارش شدید باران شاید یک شانس تمام عیار تلقی شود، اما واقعیت این است که متأسفانه چنین آب و هوایی می‌تواند به اکتشافات دیرین‌شناسی آسیب برساند. تیم در جاهای دیگر، متوجه شد لگن و استخوان ساق پای این فسیل در اثر باران‌های شدید از بین رفته است. 

1

این یافته‌ی باستانی، فرصت هیجان‌انگیزی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نخستین روزهای حضور دایناسورها را فراهم کرد. این که آیا این حیوان یک گونه جدید برای علم است یا عضوی از یک گونه موجود، هنوز مشخص نیست، اما تیم از آنچه تاکنون کشف کرده بسیار هیجان‌زده و شگفت‌زده است.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید