این روستای ژاپنی به خاطر کاهش جمعیت دست به دامن «عروسک‌ها» شده است

این روستای ژاپنی به خاطر کاهش جمعیت دست به دامن «عروسک‌ها» شده است

اهالی یک روستای ژاپنی برای مبارزه با تنهایی ناشی از کاهش جمعیت و کاهش نرخ‌زاد و ولد، راهی خلاقانه یافته‌اند که البته تا حدی عجیب و حتی شاید ترسناک هم هست.

کد خبر : ۲۱۲۹۳۹
بازدید : ۳۹۴

فرادید| ایچینونو، جامعه‌ای با کمتر از ۶۰ نفر در شمال اوزاکا، عروسک‌هایی در اندازه واقعی ساخته تا به عنوان همراهانی آرام به مردم خدمت کنند. این عروسک‌ها آمده‌اند تا روستا را پرجمعیت کنند، از تاب‌ها آویزان شوند، دوچرخه‌سواری کنند، هیزم جمع‌آوری کنند و بی‌صدا به همسایگان زنده خود ادای احترام کنند. 

به گزارش فرادید، روزگاری بیشتر خانه‌های ایچینونو پر از کودک بود، اما وقتی این کودکان بزرگ شدند، ترغیب شدند خانه‌های روستایی‌شان را به مقصد شهر ترک کنند. هیسایو یامازاکی، بیوه ۸۸ ساله می‌گوید: «احتمالاً تعداد عروسکها از ما بیشتر شده. ما می‌ترسیدیم پسرانمان ازدواج نکنند چون در مکانی دورافتاده مانند این گیر افتاده‌ بودند، بنابراین آن‌ها را تشویق کردیم به کالج‌های شهری بروند و حالا بهای آن را خودمان با تنهایی می‌پردازیم.» 

1

2

3

«احیای روستاهای ژاپن» در حال حاضر یکی از وعده‌های اصلی مبارزات انتخاباتی نخست وزیر تازه منتخب ژاپن، شیگرو ایشیبا است که در تلاش است پس از اینکه حزب لیبرال دموکرات او اکثریتش را در انتخابات پارلمانی اخیر از دست داده، سمت خود را حفظ کند. 

متصدی پیشین، فومیو کیشیدا، سال گذشته (آوریل ۲۰۲۳) یک میلیون ین (تقریباً ۶۵۰۰ دلار) برای هر فرزند از خانواده‌هایی در نظر گرفت که مایل به نقل مکان از منطقه شهری توکیو به مناطق روستایی باشند. ایچیرو ساویاما، رئیس دهکده اظهار تاسف کرده و گفته: «اگر روستا همینطور به حال خود باقی بماند، انقراض تنها چیزیست که در انتظار ما است.» 

با این حال، یک نقطه روشن کوچک پا به جهان گذاشته است: کورانوسوکه‌ی ۲ ساله، نخستین نوزادی است که در ایچینونو پس از دو دهه به دنیا آمده است. ساویاما درباره تولد این نوزاد گفته: «همه ما عاشق کورانوسکا هستیم. حالا کسی را داریم که دوستش داشته باشیم و این لحظه‌ای است که مردم بیش از هر چیز بخاطر آن احساس خوشبختی می‌کنند.» والدین این نوزاد پسر، ری (ماما) و توشیکی (مشاور فناوری اطلاعات) در آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ به روستا نقل مکان کردند. توشیکی گفته: «من روستا را دوست دارم. اینجا ما هویت داریم. در شهر، قوانین زیادی وجود دارد، اما اینجا همه چیز راحت است.» 

ایچینونو تنها یکی از شهرهای خالی از سکنه‌ی زیاد در ژاپن است که در آن نرخ‌زاد و ولد در سال گذشته به ۱.۲ تولد به ازای هر زن کاهش یافته است. بر اساس گزارش وزارت بهداشت ژاپن، ازدواج نیز کاهش قابل‌توجهی داشته و تنها ۴۷۴۷۱۷ ازدواج ثبت شده که کاهش ۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و کمترین تعداد از پایان جنگ جهانی دوم است. وزیر سابق بهداشت، کیزو تاکِمی، وضعیت جمعیتی را «بسیار بحرانی» توصیف کرده و هشدار داده که ژاپن فقط تا دهه ۲۰۳۰ فرصت دارد یک تغییر اساسی انجام دهد. 

طبق گزارش اداره آمار ژاپن به مناسبت گرامیداشت روز احترام به سالمندان در ۱۵ سپتامبر، جامعه فوق سالخورده ژاپن همچنان در حال پیر شدن است و ۲۹.۳ درصد جمعیت آن اکنون ۶۵ سال یا بیشتر سن دارند که بالاترین میزان میان کشورهای دیگر سراسر جهان است. چین، کره جنوبی و تایوان نیز با چالش‌های مشابهی روبرو هستند و سال گذشته نرخ باروری آن‌ها به ترتیب ۱.۰، ۰.۷۲ و ۰.۸۷ بود.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید