(تصاویر) بدنام‌ترین اردوگاه‌های اسیران جنگی تاریخ

(تصاویر) بدنام‌ترین اردوگاه‌های اسیران جنگی تاریخ

اردوگاه مانجاکا در شمال بوسنی و هرزگوین اسرای کروات و بوسنیایی مسلمان را در طول جنگ بوسنی در خود جای می‌داد. این اردوگاه محل نقض گسترده حقوق بشر، ضرب و شتم و کشتار زندانیان بود که منجر به کیفرخواست و محکومیت توسط دادگاه سازمان ملل متحد در یوگسلاوی سابق شد.

کد خبر : ۲۰۷۳۰۳
بازدید : ۲۸۲

بسیاری از اردوگاه‌های اسیران جنگی در طول تاریخ به دلیل رفتار غیرانسانی با زندانیان و شرایط وحشتناکی که آنها به عنوان اسیر باید تحمل می‌کردند شناخته‌شده‌اند. زندان‌هایی مخوف که هیچ سربازی نمی‌خواست حتی گذرش به آنها بیفتد. اما بدترین، وحشیانه‌ترین، خطرناک‌ترین و غیربهداشتی‌ترین اردوگاه‌های اسیران جنگی کدامند؟

زندان نورمن کراس

62_11zon

زندان نورمن کراس در انگلستان اولین اردوگاه اسیران جنگی بود. در سال ۱۷۹۷ تکمیل شد و برای نگهداری اسیران جنگی فرانسه و متحدانش در طول جنگ‌های انقلاب فرانسه و جنگ‌های ناپلئونی ساخته شد. بنای یادبود ۱۷۷۰ زندانی که در نورمن کراس جان باختند، محل کنونی این مرکز تخریب شده را مشخص می‌کند.

زندان اچ‌ام دارتمور

63_11zon

سربازان فرانسوی اسیر شده در طول جنگ‌های ناپلئونی در دارتمور نیز زندانی شدند. در سال ۱۸۱۴، علیرغم پایان جنگ، دولت بریتانیا از آزادی اسرا خودداری کرد. در زندان شورش در گرفت که منجر به کشته شدن ۲۷۱ زندانی شد. آنها در محوطه زندان که هنوز هم دایر است دفن شده‌اند.

زندان اندرسونویل

64_11zon

در جنگ داخلی آمریکا هزاران سرباز از هر دو طرف درگیری دستگیر و زندانی شدند. یکی از بدنام‌ترین اردوگاه های اسرا، زندان اندرسونویل در ایالت جورجیا بود که به عنوان «کمپ سامپتر» نیز شناخته و توسط کنفدراسیون‌ها اداره می‌شد. در اینجا حدود ۱۳۰۰۰ زندانی اتحادیه به دلیل بیماری، بهداشت نامناسب، سوء تغذیه و ازدحام بیش از حد جان خود را از دست دادند.

کمپ المیرا

65_11zon

کمپ المیرا در نیویورک یک پادگان ارتش اتحادیه بود که به اردوگاه اسیران جنگی برای سربازان کنفدراسیون تبدیل شده بود. جایی که در نهایت بیشترین تعداد شورشی را که در طول درگیری دستگیر شده بودند، در خود جای داد. نزدیک به ۳۰۰۰ نفر از زندانیان این کمپ به دلیل سوءتغذیه، هیپوترمی (سرمازدگی) و بیماری‌های ناشی از شرایط بد بهداشتی جان باختند.

اردوگاه‌های جنگ بوئر

66_11zon

سالی که جنگ بوئر آغاز شد، همان سالی است که اولین کنوانسیون بین‌المللی در مورد اسیران جنگی در کنفرانس صلح لاهه در ۱۸۹۹ امضا شد. اما در آغاز جنگ جهانی اول، اردوگاه‌های دائمی اسرا هنوز وجود نداشت. این موضوع برای نیروهای آلمانی که تا سال ۱۹۱۴ بیش از ۲۰۰۰۰۰ جنگجوی دشمن را اسیر کردند مشکل‌آفرین شد. تصویر بالا ۲۰۰۰ اسیر جنگی روسی را که توسط آلمان‌ها در پروس شرقی اسیر شده و در یک اردوگاه موقت نگهداری می‌شدند نشان می‌دهد.

کمپ هولزمیندن

67_11zon

هولزمیندن در سال ۱۹۱۷ و در جریان جنگ جهانی اول در آلمان افتتاح شد و افسران بریتانیایی اسیر را در خود جای می‌داد. در ۲۳ ژوئیه ۱۹۱۸، ۲۹ افسر از طریق تونلی که حدود ۹ ماه آن را حفاری کرده بودند فرار کردند و موفق شدند به بریتانیا برگردند.

کمپ توچولا

68_11zon

اردوگاه اسیران جنگی توچولا در شمال لهستان با استفاده از نیروی کار سربازان اسیر روسی ساخته شد. توچولا توسط امپراتوری آلمان اداره می‌شد و بین سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ نزدیک به ۴۰۰۰ زندانی در آن بر اثر بیماری جان خود را از دست دادند. بیشتر این زندانیان رومانیایی و بسیاری از آنها روسی بودند. از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۲۱، مقامات لهستانی این اردوگاه را اداره می‌کردند که در این مدت ۲۰۰۰ زندانی روس دیگر به دلیل گرسنگی، شرایط بد زندگی و بیماری‌های عفونی جان خود را از دست دادند.

اردوگاه‌های جنگ داخلی فنلاند

69_11zon

اردوگاه‌های زندان‌های جنگ داخلی فنلاند توسط طرف «سفید» درگیری (گارد مدنی) اداره می‌شد. تصویر مربوط به سال ۱۹۱۵ اردوگاه را نشان می‌دهد که زندانیان آن معروف به «گارد سرخ» (واحدهای شبه نظامی جنبش کارگری فنلاند) را در خود جای داده است. در مجموع ۱۲۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ زندانی گارد سرخ در اسارت جان باختند.

استالاگ لوفت III

70_11zon

معروف‌ترین اردوگاه اسیران جنگ جهانی دوم، استالاگ لوفت III صحنه جسورانه «فرار بزرگ» در مارس ۱۹۴۴ بود، زمانی که ۷۶ نیروی هوایی متفقین از محوطه نزدیک شهر ساگان لهستان خارج شدند. تنها سه فراری به محل امنی رسیدند. ۵۰ نفر از آنها به دستور هیتلر اعدام شدند. هفده فراری دستگیر شده به استالاگ لوفت III بازگردانده شدند، در حالی که دو نفر دیگر به اردوگاه اسرای جنگی دیگر و چهار نفر دیگر به اردوگاه کار اجباری فرستاده شدند.

استالاگ IX-B

71_11zon

Stalag IX-B که در نزدیکی شهر باد اورب در آلمان قرار داشت، از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ فعالیت می‌کرد و زندانیان حداقل هشت کشور را در خود جای می‌داد. کسانی که از اتحاد جماهیر شوروی بودند به طرز وحشتناکی آسیب دیدند. تا بهار سال ۱۹۴۲، حدود ۱۴۳۰ رزمنده ارتش سرخ کشته شده بودند.

اردوگاه‌های ژاپنی اسرای جنگی

72_11zon

بیش از ۱۴۰۰۰۰ جنگجوی متفقین در طول جنگ جهانی دوم به اسارت ژاپنی‌ها در آمدند. از این میان، از هر سه نفر، یک نفر بر اثر گرسنگی، کار، تنبیه یا بیماری‌های عفونی جان خود را از دست داده است. عکس بالا اردوگاه اسیران جنگی اوهاشی است.

کمپ کورا

73_11zon

اردوگاه اسیران جنگی کاورا در نیو ساوت ولز استرالیا، صحنه بزرگترین فرار از زندان در جریان جنگ جهانی دوم بود. در ۵ اوت ۱۹۴۴، بیش از ۱۰۰۰ زندانی ژاپنی تلاش کردند از محوطه فرار کنند. در جریان این تعقیب و گریز، ۲۳۱ سرباز ژاپنی کشته شدند.

اردوگاه آشویتس

74_11zon

بدنام‌ترین اردوگاه زندانیان در تاریخ، آشویتس است که مجموعه‌ای از بیش از ۴۰ اردوگاه کار اجباری و اردوگاه مرگ بود. آلمانی‌ها بلافاصله پس از آغاز جنگ خود علیه اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۱، اسرای جنگی شوروی را به آشویتس فرستادند. تعداد دقیق کشته‌شدگان در این اردوگاه‌ مرگبار مشخص نیست.

کمپ پوسان

75_11zon

پنج سال پس از پایان جنگ جهانی دوم، جنگ کره آغاز شد. تصویر بالا در سال ۱۹۵۱ چینی‌ها و کره شمالی‌ها را در اردوگاه اسیران جنگی پوسان سازمان ملل نشان می‌دهد. زندانیان از رفتار انسان‌دوستانه اسیرکنندگانشان متاثر شدند.

اردوگاه‌های کره شمالی

76_11zon

گروهی از سربازان آمریکایی پس از دستگیری توسط نیروهای کمونیست چینی که در کره می‌جنگیدند، به تصویر کشیده شدند.

کمپ سون توی

77_11zon

حدود ۶۵ اسیر جنگی ایالات متحده در اردوگاه زندان سون توی نگهداری می‌شدند. این اردوگاه در خارج از هانوی واقع شده بود. در سال ۱۹۷۰ زمانی که یک نیروی نظامی ایالات متحده برای نجات آمریکایی‌های اسیر شده به کمپ حمله کرد، به تیتر خبرها تبدیل شد زیرا زندانیان چند ماه قبل منتقل شده بودند.

زندان هوآ لوا

78_11zon

شاید بدنام ترین اردوگاه اسیران جنگی در ویتنام، زندان هوآ لوآ بود. این مکان در قلب هانوی اسرای جنگی آمریکایی متعددی را در خود جای می‌داد که شرایط بدی از جمله غذای بد و شرایط غیربهداشتی را تحمل می‌کردند.

زندان فو کوک

79_11zon

یکی دیگر از مراکز اسرای جنگی ویتنام که به همان اندازه به بدرفتاری با زندانیان مشهور است، فو کوک بود. زندانیان این زندان که محل نگهداری سربازان اسیر ویت کنگ و ویتنام شمالی بود، نشانه‌هایی از کمبود مواد غذایی، مراقبت‌های پزشکی ضعیف و ضرب و شتم وحشیانه را داشتند.

کمپ ایکس رِی

80_11zon

کمپ ایکس ری در خلیج گوانتانامو کوبا، پس از ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر بدرفتاری با زندانیان طالبان و القاعده، موضوع بحث و جدل های قابل توجهی بود. این اردوگاه در سال ۲۰۰۲ بسته شد و همه زندانیان به کمپ دلتا منتقل شدند.

کمپ مانجاکا

81_11zon

اردوگاه مانجاکا در شمال بوسنی و هرزگوین اسرای کروات و بوسنیایی مسلمان را در طول جنگ بوسنی در خود جای می‌داد. این اردوگاه محل نقض گسترده حقوق بشر، ضرب و شتم و کشتار زندانیان بود که منجر به کیفرخواست و محکومیت توسط دادگاه سازمان ملل متحد در یوگسلاوی سابق شد.

منبع: روزیاتو

۱
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرادید هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرادید هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید