ایستگاه فضایی جف بزوس؛ پارک تجاری غولپیکر
مدار زمین در آستانه شلوغی بیشتر است. دقیقاً مشخص نیست که هزینه ایستگاه فضایی چقدر خواهد بود، اما بزوس قبلاً متعهد شده بود که سالانه یک میلیارد دلار از پول خود را برای پروژههای Blue Origin هزینه کند. این پروژه بدون شک توجه کشورهای ثروتمند را به خود جلب خواهد کرد.
فرادید | شرکت فضایی Blue Origin که جف بزوس، رئیس آمازون در سال ۲۰۰۰ آنرا تأسیس کرد، با تعداد انگشت شماری از شرکتها و دانشگاههای پروازهای فضایی برای ایجاد یک پارک تجاری با کاربری مختلط در مدار پایین زمین شریک شده است.
هدف این همکاری که «مرجانهای مداری» نامیده میشود، فراهم کردن فضایی مشترک برای انجام تحقیقات در مدار، توسعه محصولات و اجازه دادن به گردشگران برای تجربه ریزگرانش است.
به گزارش فرادید؛ «مرجانهای مداری» آخرین مورد از یک سری پیشنهادها برای گسترش حضور بشر در مدار است، زیرا ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) به تدریج به پایان خود نزدیکتر میشود. در حالی که ناسا رسماً عمر ایستگاه فضایی بیش از ۲۰ ساله را تا سال ۲۰۳۰ تمدید کرد، کارشناسان نگرانند که قبل از پرتاب یک جایگزین، خراب شود.
این ایستگاه فضایی که قرار است اواخر این دهه پرتاب شود، در ارتفاع تقریباً ۵۰۰ کیلومتری (۳۱۰ مایلی) به دور زمین خواهد چرخید و میتواند تا ده سرنشین را در خود جای دهد. دکتر Lindy Elkins-Tanton، معاون ابتکار بین سیارهای ASU و مدیر ارشد این پروژه میگوید: این ایستگاه فضایی را میتوان به عنوان یک دهکده در نظر بگیرید. به این فکر کنید که بسیاری از سازمانها و افراد مختلف در بخشهای خود از صخره مداری فعالیتهای خود را انجام میدهند.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی، Blue Origin مسئول سیستمهای اصلی ایستگاه فضایی خواهد بود و احتمالاً آن را از طریق موشک جدید این شرکت به نام «گلن» به فضا خواهد رساند. سیرا اسپیس یک زیستگاه بادی به نام محیط منعطف بزرگ یکپارچه (LIFE) ایجاد میکند و Dream Chaser را برای حمل و نقل بازدیدکنندگان در دسترس قرار میدهد. طبق گزارش ها، شرکت بوئینگ به ماژولهای علمی ایستگاه کمک میکند و عملیات و تعمیر و نگهداری در هواپیما را مدیریت میکند. این شرکت همچنین از فضاپیمای استارلاینر برای حمل و نقل استفاده خواهد کرد.
به نوبه خود، شرکت Genesis Engineering Solutions نیز در حال توسعه یک فضاپیمای تک نفره است که برای عملیات خارجی و گشت و گذارهای توریستی استفاده میشود. در همین حال شرکت Redwire Space، مسئولیت مدیریت عملیات محموله را بر عهده دارد و در هدایت تحقیق، توسعه و تولید در داخل کشتی کمک خواهد کرد. دانشگاه ایالتی آریزونا کنسرسیومی متشکل از ۱۴ دانشگاه را در توسعه و مشاوره فرصتهای تحقیقاتی در این پایگاه رهبری خواهد کرد.
در حال حاضر، دقیقاً مشخص نیست که هزینه ایستگاه فضایی چقدر خواهد بود، اما بزوس قبلاً متعهد شده بود که سالانه یک میلیارد دلار از پول خود را برای پروژههای Blue Origin هزینه کند. این پروژه بدون شک توجه کشورهای ثروتمند (مانند امارات متحده عربی) را به خود جلب خواهد کرد که مشتاق گسترش ردپای خود در مدار هستند. گردشگران فضایی که به دنبال ماجراجویی هستند نیز میتوانند به پرداخت هزینه کمک کنند.
رقابت برای باز کردن کیهان به روی گروههای سرمایهگزار در جریان است و چندین شرکت به املاک و مستغلات مداری اصلی چشم دوختهاند. در ماه می، شرکت Orbital Assembly مستقر در راکلین کالیفرنیا، برنامههای بلندی را برای ساخت اولین «هتل فضایی» رسمی جهان، به نام ایستگاه وویجر، تا سال ۲۰۲۷ اعلام کرد. این پایگاه حلقه مانند که از شبکهای از غلافهای به هم پیوسته ساخته شده است برای میزبانی تقریباً ۴۰۰ نفر طراحی شده است.
منبع: popularmechanics.com