مجازی شدن دانشگاههای آمریکا از ترس اومیکرون
دانشگاه شیکاگو شروع دوره جدید خود را به تاخیر انداخته و قصد دارد دو هفته اول ترم زمستانی سال جدید را به صورت آنلاین برگزار کند. برخی دیگر از دانشگاههای آمریکا از جمله دانشگاه ایالتی میشیگان، دانشجویان را به دانشگاه فراخوانده اند، اما کلاسها را به صورت مجازی برگزار میکنند.
با افزایش موارد ابتلا به سویه اومیکرون ویروس کرونا در سراسر آمریکا همزمان با آغاز سال جدید میلادی ۲۰۲۲، دانشگاههای این کشور بار دیگر برای ترم زمستانی به کلاسهای مجازی روی آورده اند.
برخی دانشگاهها هشدار میدهند اگر موج جدید ویروس کرونا فروکش نکند، کلاسهای مجازی برای مدت طولانی تری ادامه خواهد یافت.
خبرگزاری آسوشیتد پرس روز شنبه به وقت محلی گزارش داد دانشگاه هاروارد به دنبال برگزاری کلاسها به صورت آنلاین در طول سه هفته اول سال جدید میلادی بوده و اعلام کرده است اگر شرایط مساعد باشد، کلاسهای حضوری در اواخر ماه ژانویه برگزار خواهند شد.
دانشگاه شیکاگو شروع دوره جدید خود را به تاخیر انداخته و قصد دارد دو هفته اول ترم زمستانی سال جدید را به صورت آنلاین برگزار کند. برخی دیگر از دانشگاههای آمریکا از جمله دانشگاه ایالتی میشیگان، دانشجویان را به دانشگاه فراخوانده اند، اما کلاسها را به صورت مجازی برگزار میکنند.
بسیاری از دانشگاهها امیدوارند که ظرف یک یا دو هفته، آمریکا از موج کنونی کرونا ناشی از سویه بسیار مسری اومیکرون عبور کند. با این حال، افزایش موارد ابتلا به کرونا در آمریکا عدم قطعیت زیادی برای آغاز حضور در دانشگاهها ایجاد کرده است.
برای برخی از دانشجویان، برگزاری کلاسهای از راه دور در حال تبدیل شدن به امری عادی است. بسیاری از دانشگاهها در آمریکا و سراسر جهان سال گذشته از شیوه آموزش مجازی برای برگزاری کلاسهای خود استفاده کردند، اما برخی نگرانند که بازگشت به کلاسهای مجازی ممکن است بیش از یک یا دو هفته طول بکشد.
دکتر لین گلدمن رئیس دانشگاه بهداشت عمومی جورج واشنگتن گفت: سویه اومیکرون در زمان بدی یعنی دو هفته آخر ترم پاییز گسترش یافت. اکنون زمان زیادی برای آماده شدن برای ترم بهار وجود ندارد.
این دانشگاه در میان بسیاری از مراکز آموزشی آمریکا قرار داشت که در روزهای قبل از تعطیلات زمستانی شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا بود. این دانشگاه به طور متوسط بیش از ۸۰ مورد ابتلا به کرونا در طول امتحانات نهایی به ثبت رساند. اگرچه موارد اخیر ابتلا به کرونا در این دانشگاه علائم خفیفی داشتند، تقریبا همه عفونتهای جدید در میان دانشجویانی بودند که حداقل دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده بودند.
برخی دیگر از دانشگاهها در آمریکا ترم جدید را بدون ارائه کلاسهای از راه دور به تاخیر انداخته اند. دانشگاه سیراکیوز ترم تحصیلی خود را یک هفته به عقب انداخته است.
تعدادی دیگر از دانشگاهها به برگزاری کلاسهای حضوری ادامه میدهند و میگویند که با ماسک زدن و واکسناسیون کامل به همراه دز سوم، خطرات سلامتی ناشی از ویروس کرونا کاهش مییابد.
در دانشگاه نورث ایسترن در بوستون که تزریق دز سوم کرونا را برای حضور در کلاسها اجباری کرده است، دانشجویان طبق برنامه به کلاسهای خود خواهند رفت. مقامات این دانشگاه گفتند که تمرکز کنونی جلوگیری از بیماریهای جدید یا بستری شدن دانشجویان است.
ایالتهای آمریکا اکنون شاهد بالاترین تعداد موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی هستند. برخی از فرمانداران آمریکایی از گارد ملی آمریکا کمک خواسته اند. دفتر فرمانداری نیویورک اعلام کرد که روز پنجشنبه بیش از ۷۶ هزار و ۵۰۰ مورد جدید ابتلا به این ویروس در نیویورک به ثبت رسیده است. این یک رکورد تازه در ابتلا به کرونا در نیویورک است.
همچنین تعداد بیماران کرونایی بستری در نیویورک به ۸ هزار نفر رسیده است که افزایش ۸ درصدی نسبت به روز قبل است. نرخ بستری از روز دوشنبه در نیویورک حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است. موج جدید سویه اومیکرون کرونا در سراسر آمریکا در حال گسترش بوده و موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان را به سطوح بی سابقهای رسانده و زندگی روزمره را دوباره تحت تاثیر قرار داده است.
کارشناسان هشدار میدهند که هنوز هفتهها برای عبور از این موج زمان نیاز است. آنتونی فائوچی متخصص ارشد بیماریهای عفونی و مشاور ارشد پزشکی جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا به شبکه سی ان بی سی گفت که با توجه به وسعت آمریکا و تنوع واکسینه شدهها و واکسینه نشدهها احتمالاً بیش از چند هفته یا تا پایان ژانویه تا رسیدن به اوج شیوع کرونا زمان نیاز خواهد داشت.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده آمریکا، تقریباً ۶۲ درصد از جمعیت آمریکا کاملاً واکسینه شده اند. در همین حال حدود ۳۳ درصد از بزرگسالان کاملا واکسینه شده دز سوم خود را دریافت کرده اند که به گفته کارشناسان برای محافظت در برابر بیماریهای شدید ناشی از سویههای مختلف بسیار مهم است.