ورزش یکی از راههایی است که در کنار تغذیه میتواند به کنترل مزاج انسان کمک کند. اینجا میخوانیم که چه ورزشی برای کدام یک از ۴ مزاج اصلی بهتر است.
هدف: بهبود مقاومت، تناسباندام و چابکی
نوع ورزش شدت
تمرین با وزنه متوسط
ایروبیک و رقص متوسط
ورزشهای گروهی و کلاسهای ورزشی متوسط
مزاجهای دموی در خصوص ورزش انعطافپذیرتری بالایی از خود نشان میدهند و بهطورکلی از انجام ورزشهای گروهی لذت میبرند.
هدف: افزایش استقامت و حفظ وزن متناسب
نوع ورزش شدت
دویدن (در مسافت طولانی) متوسط تا شدید
ایروبیک و تمرینات قلبی عروقی متوسط تا شدید
افراد دارای مزاج بلغمی انرژی پایدار و بالایی دارند، اما چابکی کافی را ندارند. آنها بهطورکلی در تمام تمرینات ورزشی عملکرد خوبی دارند و با کمی تلاش و صرف زمان میتوانند حتی بهتر شوند. این افراد باید ورزش را دورههای کوتاه و با شدت کم شروع کنند و بهتدریج طول مدت و شدت ورزش را افزایش دهند.
باتوجهبه قدرت بدنی بالای این افراد، در ورزشهای استقامتی عملکرد برتری نسبت به سایر افراد دارند. بهتر است این افراد در فصول سرد سال در خانه و بهدوراز محیطهای سرد یا مرطوب ورزش کنند و در تابستان و بهار در فضای باز ورزش کنند.
هدف: تعادل، چابکی، هماهنگی و تعادل
نوع ورزش شدت
یوگا پایین
پیلاتس پایین
پیادهروی و دوچرخهسواری پایین
افراد دارای مزاج سوداوی انرژی بالایی دارند، اما سریع خسته میشوند. این افراد در تمرینات تعادلی و کششی نسبت به سایر افراد برتری دارند. بهتر است این افراد در زمستان، در محیط سرپوشیده ورزش کنند و در صبحهای معتدل تابستان در فضای باز ورزش کنند. زیرا سرما ممکن است روی سلامتیشان تاثیر منفی بگذارد.
اگر فرد احساس خستگی، لرز، سرگیجه یا گرفتگی عضلات دارد، این از علائم عدم تعادل سوداوی است.
هدف: گرمکردن آرام بدن و رهایی از هرگونه استرس و تنش
نوع ورزش شدت
شنا متوسط
پیادهروی سرعتی متوسط
کوهنوردی متوسط
انگیزه و اشتیاق این افراد نسبت به استقامتشان بیشتر است و از این که در انجام کاری مهارت پیدا کنند، لذت میبرند. آنها در تمام ورزشهای با شدت متوسط عملکرد خوبی دارند. پیادهروی سرعتی به مدت نیم ساعت در روز خلط صفرا را آرام میکند. ورزش شنا نیز به این افراد کمک میکند که با تنش و استرس مقابله کنند.
منبع: بهداشت نیوز