طرز تهیه خورش گوجه سبز
خورشت گوجه سبز به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوساله و گوسفندی است طبخ میشود، اما در صورتی که دوست ندارید از گوشت قرمز استفاده کنید میتوانید آنرا با گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون تهیه کنید
خورش گوجه سبز یکی از انواع خورشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است به دلیل اینکه گوجه سبز فقط در فصل بهار و تابستان موجود است به عنوان یک خورش فصلی شناخته میشود. اگر طرفدار غذاهای ترش هستید حتما این خورش را امتحان کنید.
گوجه سبز خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه خورش گوجه سبز میتوانید از این خاص بهرهمند شوید شما میتوانید گوجه سبز را فریز کنید و یا به صورت کنسرو داشته باشید تا بتوانید هر موقع که هوس این خورشت جذاب را کردید آن را به راحتی تهیه کنید.
از مهمترین خواص گوجه سبز میتوان به پیشگیری از سرطان، تعادل چربی خون، تعادل اسید معده و جلوگیری از پیری سلولی اشاره کرد. خورشت گوجه سبز به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوساله و گوسفندی است طبخ میشود، اما در صورتی که دوست ندارید از گوشت قرمز استفاده کنید میتوانید آنرا با گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون تهیه کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر خورش آلو سبز تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم خورش گوجه سبز
گوجه سبز درشت ۲۰ عدد
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
جعفری ۳۰۰ گرم
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ۳ عدد
شکر و روغن مایع به اندازه کافی
نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش گوجه سبز
مرحله اول: پخت مرغ
ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید سپس ۳ لیوان آب داخل قابلمه بریزید. در ادامه قطعات مرغ را به همراه یک عدد پیاز، مقدار کمی نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت متوسط نیم پز شود.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
در مرحله بعدی دو پیاز باقی مانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیازهای خرد شده را داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.
مرحله سوم: تفت دادن سبزی
پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در مرحله بعدی جعفریها را پس از اینکه تمیز کردید با آب سرد بشویید سپس آبکشی کنید تا آب اضافی شان برود.
در ادامه جعفرها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و به همراه نعنا خشک به پیاز تفت داده شده اضافه کنید تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا جعفری و نعناع هم کمی سرخ شود، سپس قابلمه را از روی حرارت بر دارید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم:افزودن سبزی
صبر کنید تا آب موجود در قابلمه مرغ نصف شد سپس پیازی که در مرحله اول به همراه مرغ در قابلمه انداخته بودید را خارج کنید. در ادامه نعنا و جعفری تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد با هم پخته شوند.
مرحله پنجم: افزودن گوجه سبز
گوجه سبزها را پاک کنید (چوب انتهای گوجه سبز را جدا کنید) سپس زمانی که مرغ به طور کامل پخت به همراه شکر به قابلمه خورشت اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد سپس خورشت را به همراه برنج سرو کنید.
منبع:پارسی دی