جایگزینی روبیکا با اینستاگرام؛ شکست دوباره پروژه بومیسازی؟
حالا هم سیاستگذاران قصد دارند روبیکا را جایگزین اینستاگرام کنند. پلتفرمی که نسخه کپی شده نمونه خارجی خود است و همچون گذشته توان ارائه خدمات به حجم وسیع کاربران را ندارد. از همین رو به نظر میرسد که این پروژه هم با شکست مواجه شود.
فرادید | ۱۹ روز از فیلترشدن اینستاگرام میگذرد و حالا وزیر ارتباطات آب پاکی را روی دست کاربران این پلتفرم خارجی ریخته و گفته که اینستاگرام بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در کشور نیست. در چنین شرایطی برخی فعالان رسانهای و برخی روزنامهها پیش بینی کرده اند که روبیکا جای اینستاگرام را بگیرد.
به گزارش فرادید، پیش بینیها در باره جایگزینی روبیکا با اینستاگرام در حالی است که عیسی زارع پور گفته که فعلا برنامهای در این زمینه ندارند. اما توصیه کرده است که کسبوکارها روی پلتفرمی که قواعد کشور را رعایت نمیکنند، نروند.
اما روزنامه سازندگی مدعی است که خبرهایی مبنی بر جایگزینی روبیکا با اینستاگرام دارد و احتمالا در آینده خیلی نزدیک این سوپراپ با جهش افزایش مخاطب روبرو میشود.
در چنین شرایطی این سوال پیش میآید که آیا در گام اول این پلتفرم میتواند جای اینستاگرام را بگیرد؟ سوال بعدی این است که آیا کاربران به جایگزینها داخلی اعتماد میکنند یا خیر؟
جایگزینی روبیکا با اینستاگرام امکان پذیر است؟
این اولین باری نیست که سیاستگذاران داخلی، قصد جایگزینی پلتفرمهای داخلی با نمونه خارجی را دارند، اما هر بار با شکست مواجه میشوند. شکستی که از جنس اعتماد عمومی نیست و به نظر میرسد بیشتر به ضعف پلتفرمها در ارائه خدمات به حجم وسیع کاربران ارتباط داشته باشد؛ بنابراین سوال دوم در درجه اهمیتی کمتری از نگاه مخاطبان برخوردار است. چرا که به نظر میرسد کاربر بیشتر به توان پاسخ دهی پلتفرم به نیازهایش توجه میکند.
احتمالا به یاد دارید که در زمان فیلترینگ تلگرام، جایگزینهای ایرانی همچون بله، گپ، ایتا، روبیکا و... به کاربران معرفی شدند. اما در همان ساعات اولیه با افزایش قابل توجه کاربران مواجه شدند و این پلتفرمها دیگر جوابگوی این حجم از کاربران نبودند و با مشکلات فراوانی روبرو میشدند. در چنین وضعیتی بخش بزرگی از کاربران به ناچار به استفاده از پراکسیها و فیلترشکنها روی آوردند، تا شاید بار دیگر به تلگرام دسترسی پیدا کنند.
پیش از این موضوع هم مسئولان وزارت ارتباطات قصد راه اندازی موتور جستجوی فارسی به جای گوگل را داشتند و در این مسیر میلیاردها تومان روی پروژه یوز، پارسیک و پارسی جو سرمایه گذاری کردند، اما در نهایت پروژههای جایگزین گوگل با شکست مواجه شدند و بیشتر آنها اعلام توقف فعالیت خود را اعلام کردند.
حالا هم سیاستگذاران قصد دارند روبیکا را جایگزین اینستاگرام کنند. پلتفرمی که نسخه کپی شده نمونه خارجی خود است و همچون گذشته توان ارائه خدمات به حجم وسیع کاربران را ندارد. از همین رو به نظر میرسد که این پروژه هم با شکست مواجه شود.