طرز تهیه آش هالاو یا آبگوشت غوره؛ غذای بینظیر و خوش طعم کردستان
آش هالاو سنندج از غذاهای محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته میشود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار میآید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل میکنند.
آش هالاو کردستان یک آش اصیل سنندجی است که طرفداران زیادی دارد طعم ترش و خوشمزه آن این آش را متفاوت و خوش طعم کرده است در ادامه با این طرز تهیه آش آشنا خواهیم شد.
اگر شما هم دوست دارید در این روزهای سرد پاییزی یک آش بسیار خوشمزه و اصیل را نوش جان کنید ما به شما پیشنهاد خواهیم کرد که حتما آش هالاو کردستان را امتحان کنید این آش بسیار خوشمزه است و درست کردن آن در پاییز خالی از لطف نیست این آش دارای طعم و خواص بینظیری است.
آش هالاو سنندج از غذاهای محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته میشود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار میآید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل میکنند.
مواد لازم
چغندر ۱ عدد برنج دو سوم پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه فلفل به میزان لازم
نمک به میزان لازم
گوشت ۷۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
روغن به میزان لازم
برگ چغندر ۳۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
آب غوره ۱/۲ پیمانه
زعفران آب کرده به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم
پیاز داغ به میزان لازم
طرز تهیه آش هالاو کردستان
۱- در قابلمهای روی حرارت متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تا نرم شود، تفت دهید.
۲ - گوشت را به آن اضافه کنید و تا قهوهای رنگ شود، تفت دهید. به آنها نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.
۳-نخود را به همراه ۷ پیمانه آب به سایر مواد اضافه کنید و بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای ۳۰ دقیقه قل بزند.
۴-برنج را در آش بریزید و بگذارید تا آش کاملا پخته شود.
۵- برگ چغندر و جعفری را به آش اضافه کنید و آن برای ۳۰ دقیقه دیگر بپزید.
۶- آب غوره، زعفران (آب کرده) و چغندر پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.
۷- آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و میل کنید.
نکات آش غوره:
۱- پیاز را خرد کنید.
۲- از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.
۳- نخود را از قبل خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
۴- برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
۵- چغندر را پوست بگیرید. آن را خرد کنید و برای حدود ۲ ساعت آب پز کنید.
۶- برگ چغندر و جعفری را خرد کنید. در صورت تمایل میتوانید از سایر سبزیهای معطر مانند نعناع و پیازچه هم استفاده کنید.
۷- اگر تمایل داشتید میتوانید میزان آب غوره را کم یا زیاد کنید.
بیشتر بدانید از خواص غوره و آبغوره
از برگ درخت مو تا شکوفه و میوه آن استفادههای زیادی میشود. میوه انگور را به شکلهای مختلف مصرف میکنیم و از خواص آن بر سلامتی کموبیش آگاهیم. غوره از گذشته تا امروز در طب سنتی جایگاه ویژهای داشته است، آن را به صورت خام یا پخته، آبغوره، عصاره غوره، رب غوره و شربت غوره مصرف میکنند.
تسکین خارش بدن اگر بدنتان به خارش افتاده است میتوانید مقداری غوره خشکشده را بکوبید و آن را با استفاده از آب گرم به صورت خمیر درآورده و به محل مورد نظر بمالید تا شما را از خارش کلافهکننده راحت کند.
درصورتیکه خارش بدنتان مزمن شدهاست حتما باید به پزشک مراجعه کنید چرا که از میتواند از علائم مشکلات جدی سلامتی از جمله مشکلات کبد یادیابت باشد. در فصل تابستان بدن بسیاری از افراد به دلیل تعریق زیاد بوی ناخوشایندی میگیرد، خمیر را همانطور که بالاتر گفته شد تهیه کرده و روی پوست بزنید تا عرق بدبوی شما را از بین ببرد.
تقویت سیستم گوارش غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد. در صورتیکه به مدت چند روز یک قاشق چایخوری آبغوره مصرف نمایید این مشکلات رفع خواهدشد. به یاد داشته باشید که مصرف بیشازحد آن باعث دلپیچه خواهد شد.
اشتهاآور در صورتیکه فرزند شما بد غذا است قبل از استفاده از قرصهای اشتهاآور مصرف آبغوره را امتحان کنید. آبغوره در غذا باعث خوش طعم شدن آن میگردد و اشتها را تحریک میکنند. آبغوره را در کنار غذا و به عنوان چاشنی سالاد استفاده کنید.
منبع:جام جم