۵ نکته مهم برای تهیه میوه خشک و یلدایی در منزل
میوه خشک از جمله تنقلات خوشمزه و سالم است که به خصوص برای کودکان بسیار مفید است و میتوان آن را با روشی آسان و بدون مواد افزودنی در منزل تهیه کرد.
فرادید | میوه خشک یا چیپس میوه یکی از تنقلات بسیار خوشمزه و مقوی است که معمولاً در شبهای بلند زمستان مصرف میشود و طرفداران زیادی دارد. میوه خشک برای کودکان نیز بسیار مفید است که میتواند جایگزین مناسبی برای تنقلات مضر باشد. همچنین میوه خشک یکی از تنقلات محبوب شب یلداست. بسیاری از میوه خشکهای آماده و بازاری صرفنظر از اینکه قیمت بسیار بالایی دارند، ممکن است با میوههای تازه و یا با استفاده از روشهای طبیعی و سالم خشک نشده باشند.
تهیه میوه خشک در منزل بسیار مطمئنتر و از نظر اقتصادی به صرفهتر خواهد بود. بسیاری تصور میکنند که برای تهیه میوه خشک در منزل باید حتما فر یا دستگاه میوه خشک داشته باشند، در صورتی که شما میتوانید روی شوفاژ و یا بخاری گازی هر نوع میوهای را بهراحتی خشک کنید. در این مطلب طرز طرز تهیه میوه خشک خانگی روی شوفاژ یا بخاری با روشی بسیار آسان همراه با ارائه پنج نکته مهم درباره خشک کردن میوه تقدیم شما خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه میوه خشک خانگی
میوه (پرتقال، سیب، کیوی، موز و...): به میزان دلخواه
شکر: ۱ لیوان
آب: یک لیوان سرخالی
آبلیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه میوه خشک در منزل
شما برای تهیه میوه خشک میتوانید از هر نوع میوهای که دوست دارید، استفاده کنید. ابتدا میوهها را خوب بشویید و خشک کنید. پرتقال و سیب را به صورت حلقهای و با پوست برش بزنید. با استفاده از ته ماسوره یا کاتر کوچک گرد هستههای وسط سیب را بیرون بیاورید، طوری که یک حفره کوچک وسط حلقه سیب ایجاد شود. هستههای پرتقال را هم با نوک تیز چاقو خارج کنید. موز را کامل پوست کنید و به صورت عمودی از بالا به پایین برش بزنید. کیوی را هم پس از پوست گرفتن به صورت عمودی برش بزنید. حالا آب، شکر و آبلیمو را توی یک کاسه بریزید و هم بزنید تا شکر حل شود؛ سپس برشهای پرتقال، سیب و کیوی را داخل شربت بریزید و نیم ساعت بگذارید بماند.
سپس میوهها را از شربت بیرون بیاورید و به مدت یک ساعت داخل آبکش بگذارید تا بمانند. حالا روی سطح شوفاژ را با فویل بپوشانید و برشهای میوه را یکی یکی روی فویل بچینید. بعد از چند ساعت میوهها را پشت رو رو کنید تا هر دو طرف آنها کاملا خشک شود. با این روش میوهها خیلی زود خشک میشوند و بعد از گذشت ۱ روز میوه خشکهای خوشمزه و مقوی شما آماده مصرف است. نوش جان
۵ نکته مهم برای تهیه میوه خشک در منزل
۱ ـ به محض اینکه میوهها خشک شدند و هیچ رطوبت و تازگیای نداشتند، آنها را از روی شوفاژ یا بخاری جمع کنید. اگر میوه پس از خشک شدن بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ و طعم اصلی خود را از دست خواهد داد.
۲ ـ برشهای موز را جداگانه داخل شربت بیاندازید؛ زیرا ممکن است در برخورد با میوههای دیگر له شوند.
۳ ـ توجه داشته باشید که اگر از بخاری گازی برای خشک کردن میوه استفاده میکنید، حتما بعد از اینکه سطح آن را با فویل پوشاندید، یک پارچه نخی روی فویل بیاندازید و میوهها را روی پارچه نخی بچینید. همچنین حرارت بخاری باید در حد بسیار کمی باشد تا میوهها نسوزند.
۴ ـ اگر منع مصرف قند دارید، میتوانید شکر را از مواد لازم گفته شده حذف کنید و میوهها را بدون خیساندن داخل شربت خشک کنید؛ اما شربت باعث خوشرنگ و براق شدن میوه خشک میشود.
۵ ـ برای خشک کردن میوه خرمالو بهتر است از خرمالوهای کمی کالتر استفاده کنید تا بعد از خشک شدن ظاهر زیباتری داشته باشد.