آتشفشانی که پس از اصابت ۴۰۰ هزار رعدوبرق، فورانش به فضا رسید!
آتشفشان هونگا تونگا توانست رکورد فوران آتشفشانی را جا به جا کند و اتفاقات شگفت انگیزی را رقم بزند.
آتشفشان هونگا تونگا واقع در اقیانوس آرام، فورانی بسیار شگفت انگیزی داشت که توانست رویدادهای مهمی را بهجای بگذارد. دانشمندان در این باره میگویند: فوران این کوه آتشفشانی آنقدر انفجاری بوده است که بخار آب را به حدی رساند که توانست فضا را لمس کرد. این رویداد اولین رصد در نوع خود برای یک آتشفشان زمینی بوده است.
این فوران همچنین انرژی زیادی آزاد کرد که اختلال آن در لایه باردار جو زمین به نام یونوسفر با طوفان ژئومغناطیسی خورشیدی رقابت کرد. اخترفیزیکدانها با استفاده از دادههای تصویرگر جهانی فرابنفش ناسا در یک فضاپیما در مدار زمین این اتفاق را بررسی کردند و متوجه شدند این رویداد در بخش نور فرابنفش، طیف الکترومغناطیسی دور را نشان داده است که معمولا این اتفاق در سطح خارجی زمین اتفاق میافتد.
به گفته محققان، این بدان معناست که نوعی از مواد ساطع شده که احتمالا همان بخار آب است، به اندازه کافی به فضا رسیده است که بتواند برای مدت کوتاهی ذراتی را جذب کند که نور فرابنفرش را از خود به نمایش بگذارند. دانشمندان تخمین زدهاند که فوران از استراتوسفر گذشته و به درون مزوسفر امتداد یافته است.
همچین این اتفاق باعث ایجاد بیشترین غلظت رعد و برقی که تا به حال شناسایی شده، بوده است. به طوری که تخمین زده شده است حداقل ۴۰۰ هزار رعد و برق به آتشفشان و اطراف آن برخورد کرده است. مرتبهای بزرگتر از آنچه در قویترین رعد و برقهای ابرسلولی زمین مشاهده میشود. این شدیدترین رویداد رعد و برقی بود که تاکنون توسط شبکه جهانی شناسایی شده است.
به گفته محققان، این آتشفشان هنوز ممکن است رکوردهای دیگری را بشکند.