چند ترفند ساده و کاربردی برای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن
با این حال، دستورالعملهایی که در این مطلب درباره پیاز آمده برگرفته از بینشها و تجربههای سرآشپزهای حرفهای است و برای راحتی کار آشپزهای خانگی نیز قابل استفاده و ساده است.
بهترین کار برای اینکه پیاز را بدون ریختن اشک پوست بکنیم یا خرد کنیم، این است: قسمتهایی از پیاز را که بریده خواهند شد، رو به پایین نگه داریم و بعد برش بزنیم. البته باید توجه کنیم که مراحل خرد کردن پیاز را به سرعت انجام دهیم.
پیاز رایجترین و پرکاربردترین ماده اولیه در غذاها و آشپزی است؛ بنابراین دانستن چگونگی پوست کندن و خلال کردن پیاز مهمترین مهارتی است که هر آشپزی باید بداند. اما این نکته را هم باید بدانیم که بهترین تکنیک و روش خرد کردن پیاز همیشه موضوع بحث بوده و گویا هیچ راه درستی برای آن وجود ندارد.
با این حال، دستورالعملهایی که در این مطلب درباره پیاز آمده برگرفته از بینشها و تجربههای سرآشپزهای حرفهای است و برای راحتی کار آشپزهای خانگی نیز قابل استفاده و ساده است.
چگونه یک پیاز را بدون گریه برش دهیم
بهترین کار برای اینکه پیاز را بدون ریختن اشک پوست بکنیم یا خرد کنیم، این است: قسمتهایی از پیاز را که بریده خواهند شد، رو به پایین نگه داریم و بعد برش بزنیم. البته باید توجه کنیم که مراحل خرد کردن پیاز را به سرعت انجام دهیم.
ترفندهایی برای جلوگیری از ریزش اشک هنگام خرد کردن پیاز
۱- پیاز را در نزدیکی هود (هواکش) یا در صورت امکان کنار پنجره باز پوست بکنید یا خرد کنید.
۲- پیاز را ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید یا برای مدت طولانیتری در یخچال بگذارید تا سرد شود.
۳- حین کار یک حوله کاغذی مرطوب را روی قسمتهای بریده شده پیاز بکشید.
همچنین برخی ترفندهای عوامانه در مورد راههای جلوگیری از اشک هنگام برش پیاز وجود دارد:
۱- یک کبریت روشن نشده در دهان خود قرار دهید و با دندانهای جلویی خود در دهان نگهش دارید. به شکلی که سر گوگردی آن بیرون از دهانتان باشد.
۲- هنگام خرد کردن پیاز در نزدیکی تخته برش یک دستمال کاغذی مرطوب قرار دهید.
۳- هنگام خرد کردن پیاز یک تکه نان در دهان خود بگذارید.
۴- هنگام خرد کردن پیاز از لنزهای تماسی یا عینک شنا استفاده کنید.
۵- یک شمع در نزدیکی تخته برش خود روشن کنید.
یک پیاز خلالی چند فنجان است؟
مقدار حاصل از یک پیاز خرد شده بسته به اندازه پیاز متفاوت است:
از یک پیاز متوسط حدود ۲ فنجان پیاز خرد شده به دست میآید.
از یک پیاز بزرگ حدود ۳ فنجان پیاز خرد شده به دست میآید.
چگونه پیاز را نگینی خرد کنیم؟
۱۰- نیمی از پیاز را دوباره به صورت عمودی، روی تخته برش با چاقوی تیز برش دهید تا پیاز خلالی شود؛ مراحل ۲ تا ۹ را با نصف دیگر پیاز تکرار کنید.
نکاتی برای خرد کردن آسان پیاز
۱- قبل از شروع به خرد کردن پیاز، هر گونه پوسته بیرونی شل و کاغذی را که میتواند باعث لیز خوردن چاقو شود، جدا کنید.
۲- سعی کنید انتهای ریشه را تا پایان کار دستنخورده نگه دارید. سالم نگه داشتن انتهای ریشه پیاز به راحتی کار کمک میکند.
۳- هنگام برش، همیشه چاقوی خود را محکم بگیرید و نوک انگشتان دست دیگر خود را داخل پیاز قرار دهید و محکم فشار دهید. این کار نه تنها پیاز را روی تخته برش محکم میکند، بلکه از انگشتان شما نیز محافظت میکند.
نحوه نگهداری پیاز خرد شده
نکته: پیازهای خرد شده یا خلال شده را میتوان در ظرف دربسته یا کیسه زیپدار در یخچال تا پنج روز نگهداری کرد.
منبع: همشهری