(ویدئو) فیلم خورشیدی به راحتی نصب یک برچسب؛ عصر خداحافظی با پنل خورشیدی؟

فیلمهای خورشیدی میتوانند وظیفهای مشابه با پنلهای خورشیدی را انجام دهند، اما انعطافپذیری بیشتری داشته و سبکتر نیز هستند، از این رو، نصب آنها روی هر سطحی که مد نظر کاربر قرار دارد، آسانتر است.
پنلهای خورشیدی گزینهای عالی برای ایجاد یک منبع انرژی پاک هستند، اما هنوز آنقدر که باید انعطافپذیر نیستند. چارچوب سفت آنها موجب محدودیت در سطوح قابل نصب میشود، از این رو به چیزی انعطافپذیرتر که امکان استفاده از آن در هر جایی وجود دارد، نیاز است.
زمانی که موضوع انرژی خورشیدی مطرح میشود، فیلمهای خورشیدی جدیدترین نوآوری در این زمینه محسوب میشوند و برخی از شرکتهای اروپایی در تلاش برای توسعه و استفاده از این محصولات به منظور ایجاد منابع انرژی تجدیدپذیر بهتر هستند.
فیلمهای خورشیدی؛ افزایش انعطافپذیری در استفاده از یک منبع انرژی پاک
فیلمهای خورشیدی میتوانند وظیفهای مشابه با پنلهای خورشیدی را انجام دهند، اما انعطافپذیری بیشتری داشته و سبکتر نیز هستند، از این رو، نصب آنها روی هر سطحی که مد نظر کاربر قرار دارد، آسانتر است.
فیلم خورشیدی هلیاسول (HeliaSol) در واقع از سال ۲۰۱۷ توسط شرکت آلمانی هلیاتک (Heliatek) معرفی شده است. این محصول همانند برچسبی است که میتوان آن را در مکانهای مختلف مانند مدارس، تاسیسات توربین بادی، و سایر مناطق با سطوح بزرگ نصب کرد که امکان تولید ۸۵ وات برق در هر متر مربع فراهم کرده و ردپای کربن کمتر از ۱۰ گرم دی اکسید کربن در هر کیلووات ساعت را بر جای میگذارد.
همچنین، هلیاتک به تازگی هلیافیلم (HeliaFilm) را معرفی کرده است که این رول چسبنده از فیلم خورشیدی میتواند روی شیشه، بتن و فلز نصب شود.
سولار کلوث (Solar Cloth) یکی دیگر از شرکتهایی است که در زمینه تولید فیلمهای خورشیدی فعالیت میکند. فیلم خورشیدی ام ۱۷۰ (M۱۷۰) از جمله محصولات این شرکت است. این فیلم خورشیدی ۰.۵ میلیمتر ضخامت دارد و میتواند ۱۷۰ وات نیرو در هر متر مربع تولید کند. فیلم خورشیدی ام ۱۷۰ امکان نصب روی سطوح مختلف چه صاف و چه گرد را دارد.
تکنیک مورد استفاده شرکت فرانسوی سولار کلوث برای تولید این فیلم خورشیدی مبتنی بر مواد بازیافتی است که تجدیدپذیری آن را هرچه بیشتر افزایش میدهد.
فیلم خورشیدی هلیافیلم از فناوری فتوولتائیک آلی (Organic Photovoltaics) استفاده میکند که اساسا در آن نور از طریق مواد نیمه رسانا به الکتریسیته تبدیل میشود. در فیلم خورشیدی ام ۱۷۰ نیز از فناوری فتوولتائیک آلی استفاده شده، اما سلولهای خورشیدی مس، ایندیوم، گالیوم و سلنیوم یا فناوری سیآیجیاس (CIGS) نقش پررنگتری در آن دارد.
در شرایطی که هر دو فناوری برای تولید برق خورشیدی خوب هستند، اما فناوری سیآیجیاس کمی سبزتر است، زیرا همانطور که پیشتر اشاره شد از مواد بازیافتی استفاده میکند. به دلیل نرمی و انعطاف پذیری، فیلم خورشیدی ممکن است در آینده بیشتر از پنلهای خورشیدی عادی مورد استفاده قرار بگیرد.