این آنزیم خاص میتواند در درمان سرطان نقش داشته باشد
در این تحقیق گفته شده که یک آنزیم انسانی به نام APOBEC۳G تعداد جهشهای سلولهای تومور را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
محققان Weill Cornell Medicine از دانشگاه کرنل، کشف شگفتانگیزی را اعلام کردهاند: آنزیمی که بهطور معمول از سلولهای انسانی در برابر ویروسها دفاع میکند و میتواند در بدخیمشدن سرطان نقش داشته باشد.
هدف تازهشناساییشده دانشمندان با توانایی خود در ایجاد جهش در سلولهای سرطانی، پتانسیلی برای درمانهای جدید مبارزه با بیماریهای کشنده مانند سرطان ارائه میکند.
در این مطالعه جدید که بهمنظور بررسی نقش آنزیمها انجام شده است، دانشمندان از یک مدل پیشبالینی سرطان مثانه به نام APOBEC۳G استفاده کردند.
آنها کشف کردند که این آنزیم بهطور قابلتوجهی تعداد جهشها را در سلولهای تومور افزایش میدهد.
مشخصشدن نقش آنزیم در درمان سرطان
از آنجایی که موشها فاقد آنزیم انسانی APOBEC۳G هستند، دانشمندان برای انجام این تحقیق، ژن آنزیمی APOBEC۳ موشها را با ژن APOBEC۳G انسانی جایگزین کردند.
آنها متوجه شدند در این موشها نسبت به موشهایی که دارای ژن APOBEC هستند، ۷۶ درصد احتمال بیشتری وجود دارد که به این نوع سرطان مبتلا شوند. همچنین این موشها زمانی که در معرض نوعی ماده شیمیایی قرار میگرفتند که سرطان مثانه را تقویت میکند، از بین میرفتند.
دکتر «بیشوی ام. فالتوس»، نویسنده ارشد این مطالعه، تأکید دارد که APOBEC۳G نقش بزرگی در نشاندادن تکامل سرطان مثانه ایفا میکند.
با بررسی دقیق نحوه جهش آنزیم APOBEC۳G، محققان به این نتیجه مهم دست یافتند که این آنزیم خاص بهطور مستقیم در افزایش میزان بدخیمی و میزان مرگ و میر در موشها ارتباط دارد.
درنهایت، آنها با بررسی پایگاه داده DNA تومور انسان، متوجه شدند که این جهشها در سرطان مثانه رایج است و میتوانند بدترین عواقب را بههمراه داشته باشند.
برای نتیجهگیری، این یافتههای هشداردهنده به تحقیقات آینده برای مهار یا محدودکردن تکامل تومور کمک میکند. درواقع، محققان امیدوار هستند که با هدف قرار دادن آنزیمهای APOBEC۳ با داروهای مناسب، بتوانند این کار را انجام دهند.
منبع: دیجیاتو