(عکس) ۱۲ دی، ماه و «پروین» هم نشین می‌شوند

(عکس) ۱۲ دی، ماه و «پروین» هم نشین می‌شوند

علی عسگری، پژوهشگر نجوم و عضو مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، درباره دو رویداد نجومی این هفته به ایسنا گفت: این هفته، دوشنبه شب، دوازدهم دی‌ماه، از زمان طلوع ماه در آسمان شاهد همنشینی یا مقارنه ماه با «خوشه پروین» خواهیم بود.

کد خبر : ۱۱۶۳۹۷
بازدید : ۸۴۶۹

هفت ستاره نزدیک به هم در آسمان، شبیه به یک خوشه انگور، شکل ظاهری «خوشه پروین» را در آسمان تشکیل می‌دهند. این خوشه که بیش از ۳۰ هزار ستاره را در خود جای داده است، دوشنبه شب، دوازدهم دی‌ماه، در همنشینی ماه، با چشم غیر مسلح قابل رویت خواهد بود.

علی عسگری، پژوهشگر نجوم و عضو مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، درباره دو رویداد نجومی این هفته به ایسنا گفت: این هفته، دوشنبه شب، دوازدهم دی‌ماه، از زمان طلوع ماه در آسمان شاهد همنشینی یا مقارنه ماه با «خوشه پروین» خواهیم بود. وی ادامه داد: خوشه پروین (Pleiades)، نام خوشه‌ای در صورت فلکی ثور (Taurus) است که به‌عنوان یکی از زیباترین اجرام آسمانی شناخته می‌شود. این خوشه که با نام «هفت خواهران» نیز شناخته می‌شود، در فصل‌های پاییز و زمستان در آسمان جلوه می‌کند و به راحتی و با چشم غیر مسلح در آسمان شب و در عرض‌های جغرافیایی میانه جنوبی قابل مشاهده است.

عسگری افزود: هفت ستاره نزدیک به هم در آسمان، شبیه به خوشه انگور، شکل ظاهری خوشه پروین را در آسمان تشکیل می‌دهند. این خوشه، بیش از ۳۰ هزار ستاره را در خود جای داده است و پرنورترین ستاره از هفت ستاره قابل مشاهده آن را «ثریا» می‌نامند. نام‌های «خوشه پروین» و «ثریا» در اشعار و ادبیات فارسی، حاکی از جلوه و زیبایی این خوشه و ستاره در آسمان شب است. این پژوهشگر نجوم خاطرنشان کرد: خوشه پروین که با نام Messier ۴۵ یا کد M ۴۵ شناخته می‌شود حدود ۴۴۴ سال نوری از زمین فاصله دارد، به این معنا که نور این خوشه در این مدت در راه است تا به دیدگان ما برسد.

مقارنه ماه و «خوشه پروین»

۱۳ دی‌ماه، مقارنه ماه با سیاره مریخ

این عضو مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان اظهار کرد: در سه‌‍شنبه شب، ۱۳ دی‌ماه، ماه در مقارنه بسیار نزدیک با سیاره مریخ خواهد بود. مریخ چهارمین سیاره منظومه شمسی است که می‌توان آن را با نور ثابت قرمز رنگ در کنار ماه و با چشم غیر مسلح، در سه شنبه شب رویت کرد.

عسگری درباره سیاره مریخ، افزود: سیاره مریخ از دیرباز تاکنون درگیر چالش‌ها و مطالعات مختلف انسان‌ها بوده است. نام دیگر این سیاره بهرام است و آن را نشان جنگ و خونریزی می‌دانند، علت اینکه این سیاره را با این نام و ویژگی می‌شناسند، رنگ قرمز آن است. همچنین این سیاره دو قمر به نام‌های فوبوس (Phobos) و دیموس (Deimos) دارد.

از سال‌ها پیش تاکنون کاوشگران بسیاری بر روی این سیاره مشغول تحقیق و مطالعه هستند و همچنین مدارگرد‌های مختلفی از جمله MRO، تصاویر و اطلاعاتی را از این سیاره ثبت و ارسال کرده‌اند. پیش بینی می‌شود که تا ۵۰ الی ۱۰۰ سال آینده این سیاره میزبان انسان و سفر‌های توریستی او باشد.

مقارنه ماه و «خوشه پروین»

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید