علائمی که میگویند زخم معده دارید!
به علت افزایش میزان مایعات در روده و معده استفراغ در این بیماران شایع است. در صورت ظاهر شدن خون در استفراغ ممکن است زخم پیشرفته و همراه با خونریزی باشد. در این موارد فرد به درمان فوری نیاز پیدا میکند.
زخم معده، معمولا در دیواره معده یا ابتدای روده کوچک یا اثنی عشر به وجود میآید. زخم معده میتواند بسیار دردناک باشد؛ به همین دلیل نادیده گرفتن آن خطرناک بوده و در صورتی که درمان نشود، زخم دیواره معده را از بین میبرد و سوراخ ایجاد میکند یا به رگهای خونی آسیب میرساند.
عدم درمان زخم معده همچنین با افزایش خطر سرطان همراه است.
علایم زخم معده
درد معده: درد به ویژه بین جناغ سینه و ناف، پس از مصرف غذا به وجود میآید. درد به طور سوزنده تکرار میشود.
سوءهاضمه: زخم معده میتواند سوءهاضمه و درد بر اثر گاز معده ایجاد کند. در این موارد فرد پس از صرف غذا دچار سکسکه میشود.
حالت تهوع: به علت تغییر حجم مایعات، فرد دچار حالت تهوع خفیف یا شدید میشود. معمولاً در حالت ناشتا، فرد دچار حالت تهوع میشود.
سنگینی معده: با ایجاد زخم معده، فرد احساس سنگینی و سیری در معده میکند، همان حالتی که پس از مصرف زیاد آب یا غذا احساس میشود.
علایم مشابه آنفلوآنزا: بیشتر بیماران مبتلا به زخم معده، دچار علایم آنفلوآنزا مانند خستگی مفرط، کسالت، تب و حالت تهوع میشوند.
کاهش اشتها: درد شدید و ناگهانی که مبتلایان چند ساعت پس از هضم غذا دچار آن میشوند، باعث میشود از غذا خوردن بترسند و در نتیجه اشتهای خود را از دست میدهند.
گرسنگی بدون دلیل: در این بیماران احساس گرسنگی، چند ساعت پس از صرف غذا امری طبیعی و شایع است.
کاهش وزن ناگهانی و بی دلیل: با کم شدن اشتها، کاهش وزن امری طبیعی است. بالا آوردن مکرر پس از صرف غذا نیز میتواند علت دیگر کاهش وزن باشد.
تغییر رنگ مدفوع: رنگ مدفوع ممکن است ظاهری تیره با اثری از خون داشته باشد.
استفراغ خونی: به علت افزایش میزان مایعات در روده و معده استفراغ در این بیماران شایع است. در صورت ظاهر شدن خون در استفراغ ممکن است زخم پیشرفته و همراه با خونریزی باشد. در این موارد فرد به درمان فوری نیاز پیدا میکند.
منبع: بهداشت نیوز