(عکس + ویدئو) ایکوریا؛ شهر شناور عجیبی که از زباله ساخته شد!
معمار بلژیکی این اثر خارق العاده این ایده را در قالب نامهای از سوی یک شخصیت خیالی به نام اوشن ۱۵ ساله، خطاب به مردم ساکن خشکی معرفی میکند. در این نامه آمده است که مردم در قرن بیستم سالانه تا ۱۰ برابر وزن خود زباله تولید میکردند و تصمیم گرفتند با بازیافت آن، از این سوپ نفرت انگیز زبالههای نفتی، ارزش استخراج کنند.
ایکوریا (Aequorea)، یک شهر آبی خیالی در سواحل ریودوژانیرو برزیل است که به گونهای طراحی شده که ساختمانهای عظیم اقیانوسی آن که تماما از زبالههای پلاستیکی چاپ سه بعدی ساخته شده، ۱۰۰۰ متر زیر آب بهطور مارپیچ در حرکت هستند؛ یک دهکده زیست زمحیطی خودکفا و غیرآلاینده به شکل چتر دریایی که تقریبا همه چیز آن زیر سطح دریا قرار دارد.
این شهر باشکوه که توسط وینسنت کالبو (Vincent Callebaut) معمار بلژیکی برنده جایزه طراحی شده، به عنوان یک «اقیانوس خراش» توصیف شده و به صورت سه بعدی از زبالههای قاره هفتم چاپ شده است.
مفهوم پشت این نگرش، برجسته کردن نیاز به پاکسازی «سوپ نفرت انگیز زبالههای نفتی» ایجاد شده توسط پلاستیکها در اقیانوس است. حدود ۱۰۰۰ برج که برای ۲۰ هزار «زیرآبپیما» طراحی شده از آلگوپلاست که مخلوطی از جلبک و زباله است ساخته خواهد شد.
معمار این شهر شناور، ساکنان آن را ملزم به پذیرش یک سبک زندگی پایدار با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و استفاده از ماسکهای دارای آبشش برای تنفس زیر آب میبیند. غذا با جلبک ها، پلانکتونها و نرم تنان جایگزین میشود و باغهای میوه و سبزیجات بر روی سازههای حلزونیمانند قرار میگیرند. فرآیندهای اصلی که برای حمل و نقل در این شهر در نظر گرفته شده، کشتیها یا زیردریاییها هستند که از سوخت جلبک استفاده میکنند و وجه رایج آن Aequo خواهد بود.
علاوه بر این، موجودات دریایی مانند ستارههای دریایی، شاه ماهیها و نهنگهای گوژپشت در مطالعات برای درمان سرطان، ایدز و بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرند. معمار بلژیکی این اثر خارق العاده این ایده را در قالب نامهای از سوی یک شخصیت خیالی به نام اوشن ۱۵ ساله، خطاب به مردم ساکن خشکی معرفی میکند. در این نامه آمده است که مردم در قرن بیستم سالانه تا ۱۰ برابر وزن خود زباله تولید میکردند و تصمیم گرفتند با بازیافت آن، از این سوپ نفرت انگیز زبالههای نفتی، ارزش استخراج کنند.
نویسنده در ادامه توضیح میدهد که چگونه سبک زندگی در سال ۲۰۶۵ تغییر کرده است و تغییرات عمده محیطی پس از ظهور تمدن جدید مردم دریاها را شرح میدهد. کالبو برای پروژههای آیندهنگر متحولکنندهاش از جمله «برجهای ارگانیک» که برای بهبود سلامت روان مردم در شهرها طراحی شدهاند، شهرت دارد. برج ۳۲ طبقه درخت رنگین کمان (Rainbow Tree) در شهر سبو، فیلیپین، که در سال ۲۰۲۰ رونمایی شد، دارای مزرعه آسمان و ۳۰ هزار گیاه است و میتواند صدها خانواده را در خود جای دهد.
منبع: روزیاتو