چرا کودکان «باهوش‌تر» از بزرگسالان هستند؟

چرا کودکان «باهوش‌تر» از بزرگسالان هستند؟

این کشف پیش‌بینی می‌کند که آموزشِ چیز‌های تازه به سرعت باعثِ افزایشِ تراکمِ GABA در کودکان می‌شود و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا خیلی سریع‌تر آموخته‌های جدید را تثبیت کنند.

کد خبر : ۱۱۶۹۵۱
بازدید : ۵۵۱

اگر تا‌کنون به این فکر کرده‌اید که فرزندان‌تان در دورانِ ابتدایی از شما باهوش‌تر هستند یا دستکم در یادگیری مهارت‌ها و دانش‌های جدید سریع‌تر از شما عمل می‌کنند، نتایج یک مطالعه این ایده شما را تأیید می‌کند.

به گزارش راهنماتو، برطبق یک مطالعه جدید که در نشریه Current Biology منتشر شده است، پیام‌رسانِ مغزیِ GABA در بزرگسالان و کودکان تفاوت‌هایی دارد که می‌تواند علتِ توانمندیِ بیش‌ترِ کودکان را در یادگیری و به‌ذهن‌سپاریِ اطلاعات تازه توضیح دهد.

تاکِدو واتانابه از دانشگاه براون، می‌گوید: «نتایج ما نشان می‌دهد که کودکانِ ابتدایی در یک مدتِ زمانِ مشخص چیز‌های بیش‌تری در مقایسه با بزرگ‌سالان یاد می‌گیرند که باعث می‌شود آموزش در کودکی کارامدتر و مفیدتر باشد.»

برطبق این مطالعه، کودکان در هنگامِ آموزش‌های دیداری افزایشِ سریعی را در پیام‌رسانِ عصبیِ GABA تجربه می‌کردند که حتی بعد از خاتمه‌یافتنِ یادگیری نیز تداوم داشت. اما در میانِ بزرگ‌سالان تجمعِ GABA در طول مدتِ آموزش ثابت می‌ماند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که مغز کوکان در قبالِ آموزش پاسخ‌گوتر است که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌های جدید در ذهن‌شان سریع‌تر و کارامدترجا بیفتد.

واتانابه می‌گوید: «اینکه سرعتِ یادگیری کودکان از بزرگسالان بیش‌تر است اغلب به عنوان یک پیش‌فرض درست پذیرفته می‌شود. اما داده‌های علمیِ کافی برای حمایت از این فرضیه وجود ندارد و اگر هم حقیقت داشته باشد، مشخص نیست که چه سازوکار‌های عصبی‌ای مسئولِ یادگیریِ کارامدتر در بینِ کودکان هستند.»

کودکان باهوش ترند

تفاوتِ معناداری که بینِ پیام‌رسانِ GABA در بینِ بزرگسالان و کودکان مشاهده شد، محققان را بر آن داشت که در این بخش به دنبال پاسخِ پرسشِ خود باشند. تحقیقاتِ پیشین نیز تفاوتِ GABA را مدنظر قرار داده بودند، اما این اندازه‌گیری در زمانِ یادگیری و کسبِ مهارت تازه انجام نشده بود؛ بنابراین مطالعه جدید با هدفِ اندازه‌گیریِ تغییرات GABA پیش، درحین و پس‌از یادگیری در بینِ بزرگسالان و کودکان طراحی شد.

نتایج این پژوهش نشان داد که یادگیری بصری منجر به افزایشِ سطحِ GABA در قشر دیداریِ کودکان، ناحیه‌ای که اطلاعاتِ دیداری را پردازش می‌کند، شده بود. افزایش GABA چندین دقیقه بعد از اتمام آموزش قابلِ مشاهده بود. بزرگسالانی که آموزش‌های مشابهی را دریافت کردند، تغییری در سطحِ GABA نشان ندادند.

این کشف پیش‌بینی می‌کند که آموزشِ چیز‌های تازه به سرعت باعثِ افزایشِ تراکمِ GABA در کودکان می‌شود و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا خیلی سریع‌تر آموخته‌های جدید را تثبیت کنند.

محققان این پژوهش می‌گویند براساسِ یافته‌های این پژوهش بیش‌ازپیش مشخص می‌شود که والدین و معلم‌مان باید از این فرصت استفاده کرده و مهارت‌های تازه‌ای را به کودکان بیاموزند. منظور از مهارت هر آموزه‌ای از یادگیری در استفاده از برنامه‌ریزی تا دوچرخه‌سواری است.

منبع: راهنماتو

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید