وضعیت بحرانی اقیانوس‌ها؛ ثبت گرم‌ترین دما در طول تاریخ!

وضعیت بحرانی اقیانوس‌ها؛ ثبت گرم‌ترین دما در طول تاریخ!

دمای اقیانوس‌ها در سال ۲۰۲۲ به بالاترین میزان خود در طول تاریخ رسیده است که می‌تواند تهدیدی جدی برای محیط زیست محسوب شود.

کد خبر : ۱۱۸۰۹۸
بازدید : ۴۳۲۳

تیمی از دانشمندان بین‌المللی در مورد افزایش دمای اقیانوس‌ها در سال ۲۰۲۲ هشدار داده و می‌گویند دمای اقیانوس‌ها در سالی که گذشت به بالاترین میزان خود در طول تاریخ رسیده است که می‌تواند تهدیدی جدی برای محیط زیست محسوب شود.

بحران شرایط آب و هوایی موضوع جدیدی نیست و دانشمندان بار‌ها نسبت به آن هشدار داده‌اند. محققان می‌گویند ۲۰۲۲، هفتمین سال متوالی است که دمای اقیانوس‌ها به اوج جدیدی رسیده است. محققان دولتی ایالات متحده و محققان چینی، طی دو دهه گذشته موضوع دمای اقیانوس‌ها را مورد بررسی قرار داده اند. داده‌های هر دو تیم تحقیقاتی تأیید می‌کند که آب اقیانوس‌ها تا عمق ۲۰۰۰ متری اکنون ۱۰ زتاژول گرمای بیشتری نسبت به سال ۲۰۲۱ جذب می‌کنند. این انرژی صد برابر بیشتر از قبض برق جهان در سال است.

آب، ویژگی به نام ظرفیت گرمایی ویژه دارد که می‌تواند مقادیر زیادی انرژی گرمایی را جذب کند. اقیانوس‌ها حاوی مقادیر زیادی آب هستند. اقیانوس‌های جهان حدود ۹۰ درصد گرمای اضافی جو را جذب می‌کنند. در واقع شبیه اسفنجی که آب را جذب می‌کند، اقیانوس‌ها نیز گرمای اضافی جو را دریافت کرده که منجر به تغییر چگالی، دینامیک و ساختار دریا‌ها می‌شود.

وضعیت بحرانی اقیانوس‌ها جدی است

دانشمندان می‌گویند در اقیانوس آرام و شرق اقیانوس هند، آب دریا‌ها بسیار تازه‌تر است، ولی در عرض اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه و اقیانوس هند غربی، آب دریا بسیار شورتر است. «لیجینگ چنگ»، دانشمند علوم آب و هوا از آکادمی علوم چین توضیح می‌دهد:

«مناطق نمکی شورتر می‌شوند و مناطق تازه تازه‌تر می‌شوند و بنابراین شدت چرخه هیدرولوژیکی افزایش می‌یابد» در واقع این بدان معنا است که لایه‌های آب اقیانوس مانند گذشته با یکدیگر مخلوط نمی‌شوند و این باعث اختلال در گردش طبیعی گرما، کربن و اکسیژن از جو بالا می‌شود.

شواهد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، میزان گرمای اقیانوس‌ها برای سومین بار رکورد جدیدی را ثبت کرد. اقیانوس و جو ارتباط نزدیکی با هم دارند، به این معنی که آب‌های گرمتر یا شورتر می‌توانند به شدت بر الگو‌های آب و هوای جهانی و افزایش دمای سطح دریا تأثیر بگذارند.

منبع: دیجیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید