(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

کشور‌های سراسر جهان در مواجهه با برف و یخبندان رویکرد‌های متفاوتی را در پیش می‌گیرند و پیش از آنکه مشکلات جدی برای افراد پیش آید، این مسائل را حل می‌کنند، اکنون در این گزارش قصد داریم چند مورد از آخرین تجهیزات برف روبی در جهان را که برای حل این مشکل در فرودگاه‌ها و جاده‌ها توسعه یافته‌اند و کاربرد‌های فراوانی دارند معرفی کنیم.

کد خبر : ۱۱۸۵۵۵
بازدید : ۸۴۴۱

بارش برف در زمستان در عین اینکه مردم را بسیار خوشحال و شکرگزار از رحمت الهی می‌کند، اما از طرفی در صورت بارش سنگین و نبود تجهیزات مناسب برف‌روبی، می‌تواند این نعمت را به عاملی دردسرساز تبدیل کند.

بارش شدید برف می‌تواند توانایی یک فرودگاه را برای کنترل فرود و تیک آف هواپیما‌ها به نصف کاهش دهد، در نتیجه بسیاری از پرواز‌ها لغو شده یا در صورت پرواز بیم بروز حادثه وجود دارد.

کشور‌های سراسر جهان در مواجهه با برف و یخبندان رویکرد‌های متفاوتی را در پیش می‌گیرند و پیش از آنکه مشکلات جدی برای افراد پیش آید، این مسائل را حل می‌کنند، اکنون در این گزارش قصد داریم چند مورد از آخرین تجهیزات برف روبی در جهان را که برای حل این مشکل در فرودگاه‌ها و جاده‌ها توسعه یافته‌اند و کاربرد‌های فراوانی دارند معرفی کنیم.

برف روب‌های مناسب فرودگاه‌ها

برف روب «Yeti Snow»

Yeti Snow یک برف روب خودران است که توسط شرکت توسعه محصولات سوئدی «Semcon» و تولید کننده تجهیزات نروژی «Øveraasen» ساخته شده است. آزمایش این برف روب در ماه مارس ۲۰۱۸ در فرودگاه لیرین فاگرنس (Fagernes Airport, Leirin) نروژ و در سپتامبر ۲۰۱۹ در فرودگاه اورنسکولدسویک (Örnsköldsvik Airport) سوئد آزمایش شد.

طول این برف روب خودران ۲۰ متر و عرض آن ۵.۵ متر است و این دستگاه قادر به پاک کردن ۳۵۷،۰۰۰ مترمکعب برف در هر ساعت است. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های منحصر به فرد این وسیله نقلیه مدرن این است که به گونه‌ای طراحی شده که در شرایط بارش برف سنگین و دید کم نیز کار می‌کند.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

کامیون‌های برف روب «آروکس» مرسدس بنز

شرکت خودروسازی آلمانی دایملر آگ، (Daimler AG) و شرکت خودروسازی آلمانی مرسدس بنز، ناوگان کامیون‌های برف روب خودران آروکس (Arocs) را توسعه دادند که کامیون‌های مذکور از طریق تبادل داده در زمان حال، ارتباط برقرار می‌کنند. این کامیون‌ها از طریق سیگنال‌های رمزگذاری شده از طریق رابط از راه دور کامیون و همچنین یک صفحه کنترل در وسیله نقلیه راهبر شبکه بندی می‌شود و یک اپراتور واحد می‌تواند عملکرد خودرو را کنترل کند.

این وسیله نقلیه مجهز به قابلیت چرخ‌های تمام محرک (all-wheel drive) و یک خیش است که طول آن هشت متر و عرض آن ۲۲ متر و وزن آن ۲۷ تن است. این وسیله نقلیه همچنین مجهز به یک روبنده در پشت است که این امر باعث می‌شود هر برفی باقیمانده مانده از خیش پاکسازی شود. این کامیون‌ها برای فرودگاه که محلی پر رفت و آمد و پر از پرسنل هستند، طراحی شده است.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

سیستم اخطار برف یخ و برف «Boschung»

شرکت سوئیسی Boschung اخیرا به منظور حل مشکلاتی که پس از بارش برف برای فرودگاه‌ها رخ می‌دهد سیستم اخطار برف طراحی کرده است. سیستم هشدار این شرکت که «Ice Early Warning System» نام دارد جمع آوری، انتقال و ارزیابی داده‌ها را تسهیل می‌کند. حسگر‌های تعبیه شده درون این سیستم اطلاعات مربوط به شدت بارش برف، دید، دمای هوا و رطوبت نسبی را جمع‌آوری و به ایستگاه اندازه‌گیری از راه دور منتقل می‌کنند. پس از تجزیه و تحلیل داده‌ها، در صورت لزوم هشدار زنگ خطر زده می‌شود.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

دستگاه برف روب" Kodiak America"

دستگاه برف روب این شرکت که به طور خاص برای فرودگاه‌ها طراحی شده است از دو موتور بهره می‌برد که این موضوع باعث می‌شود به سرعت برف را از بین ببرد. افراد می‌توانند توسط این دستگاه ۲۲ فوتی با سرعت بیش از ۳۵ مایل در ساعت باند فرودگاه را تمیز کرده و برف‌ها را پاک کنند. این دستگاه با استفاده از سیستم پخش پرفشار هوا و بازو‌های چرخاننده جمع شدنی عملیات برف روبی را انجام می‌دهد. این دستگاه همچنین قادر به جمع‌آوری خاک، ماسه و زباله‌ها از باند فرودگاه نیز هست و در حال حاضر در فرودگاه بین‌المللی ایندیاناپلیس (Indianapolis International Airport) آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

برف روب‌های مناسب جاده‌ها

برف روب «ای‌تی ۲۰۰ توربین استایل بلوئر»

برف روب ای‌تی ۲۰۰ (ET ۲۰۰) شرکت «Ventrac» می‌تواند همانند یک سشوار قدرتمند خیلی سریع برف روی زمین و خودرو‌ها را پاک کند. این برف روب توربین مانند به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند حجم زیادی از هوا را به بیرون بوزد و صدای آن بسیار ساکت‌تر از یک برگ‌روب است. برگ‌روب یکی از ابزار‌های باغبانی است که خرده‌ریز‌های باغچه یا حیاط مثل برگ و.. را با قدرت دمندگی خود به اطراف پخش می‌کند.

این ماشین از یک موتور دمنده و یک محفظه خلاء به همراه لوله دمنده تشکیل شده است. از برف‌روب ای‌تی ۲۰۰ می‌توان برای پخش کردن برگ‌ها، برف سبک و زباله‌های پیاده‌روها، پارکینگ‌ها و مناطق دیگر به اطراف استفاده کرد. نازل قدرتمند تخلیه جلو هیدرولیکی «ای‌تی ۲۰۰ توربین استایل بلوئر» می‌تواند به راحتی ۳۶۰ درجه بچرخد.

سپر جلو این برف روب نیز از وارد شدن آسیب به نازل، محافظت می‌کند. نازل (Nozzle) یا سرشلنگ یا افشانک وسیله‌ای است که برای کنترل جهت یا مشخصات (به‌ویژه برای افزایش سرعت) جریان یک سیال در ورود (یا خروج) از یک حفره یا لوله طراحی شده است. قدرت و کنترل این دستگاه افراد را قادر می‌سازد تا محیط اطرافشان را به راحتی و همانند جاروبرقی تمیز کنند.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

آسفالت ذوب برف

در برخی موارد که پس از برف یخبندان می‌شود تردد برای خودرو‌ها سخت‌تر از گذشته است. به همین دلیل شرکت «WarmlyYours» یک راه حل برای این مشکل ارائه کرده است و آن فرش کردن خیابان‌ها است. آن‌ها طی این روش از یک روکش فرش مانند در خیابان‌ها برای ذوب برف‌ها استفاده می‌کنند. این روش بسیار مناسب است، زیرا علاوه بر اینکه سبب افزایش عمر سنگ‌فرش خیابان‌ها می‌شود، باعث ذوب سریع برف‌ها نیز می‌گردد. هزینه انجام این عمل برای هر فوت مربع ۱۰ الی ۲۰ دلار است.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

برف روب «پرینوث»

این ماشین یک ماشین فوق‌العاده برای برف‌روبی پیاده رو‌ها و مسیر‌های باریک است. از این ماشین در سطح شهر و برای مسیر‌های باریک استفاده می‌شود. «پرینوث» با قدرت فوق‌العاده خود برف را از سطح زمین می‌روبد و برای اطمینان از آب شدن یخ‌های زیر برف از پشت نمک می‌پاشد.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

برخی از ماشین‌های برف روب کشور‌های مختلف

دستگاه برف روبی ساخت آمریکا

شرکت «Left Hand Robotics» واقع در ایالت کلرادو آمریکا دستگاه برف روب خودرانی به نام «SnowBot Pro» ساخته است. دستگاه مذکور قادر است به صورت خودکار برف پیاده‌رو‌ها را بروبد. استفاده از این دستگاه به گونه‌ای است که کاربران می‌بایست مسیری را که مایلند در زمان بارش برف آنجا را تمیز کنند را همراه با ابزار «Path Collection» طی کنند.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

توسط این کار، ابزار مذکور مسیر را به عنوان مجموعه‌ای از ایستگاه‌های جی. پی. اس که به مرکز عملیات رباتیک ابری (ROC) متصل است، آپلود می‌کند. در آنجا، داده‌های جی پی اس به یک برنامه مسیریابی منتقل می‌شوند و زمانی که وقت آن می‌رسد که دستگاه SnowBot مورد استفاده قرار گیرد، این دستگاه به مرکز عملیات رباتیک ابری دسترسی پیدا می‌کند و آن برنامه را دانلود می‌کند. یک واحد اندازه‌گیری متصل که شامل شتاب سنج، ژیروسکوپ و مغناطیس‌سنج است نیز به آن کمک می‌کند تا به درستی مسیر مذکور را طی کند.

البته لازم به ذکر است که دو حسگر لیدار (LiDAR) و شش دوربین این دستگاه نیز قادر به شناسایی هرگونه مانعی در مسیر هستند. اگر حسگر‌های مذکور وجود هرگونه مانعی را که بر سر راه قرار دارد، شناسایی کنند، برف روب به صورت خودکار متوقف شده و سپس بار دیگر داده‌های مرکز عملیات رباتیک ابری را بررسی می‌کند تا آن دستورالعمل‌های لازم برای عبور از مانع را به این ماشین برف روب ارسال کند. قدرت موتور این دستگاه ۳۷ اسب بخار است.

کاربران می‌توانند همزمان توسط برنامه تلفن همراه بر فعالیت این دستگاه نظارت داشته باشند. کاربران همچنین می‌توانند به طور همزمان تصاویر قبل و بعد از برف روبی از ناحیه مورد نظر را که توسط خود دستگاه ثبت می‌شود را نیز مشاهده کنند.

دستگاه برف روبی ساخت روس‌ها

بارش برف سنگین و باد‌های قوی در پایتخت روسیه اغلب سبب کاهش سرعت عبور و مرور و تاخیر در پرواز‌های متعدد می‌شود. چند سالی است یک ماشین برف‌روبی فوق‌العاده جالب با عملکردی بی‌نظیر در روسیه طراحی و ساخته شده است. این ماشین که «دست طلا» (Golden Hands) نام دارد در روسیه آزمایش شده و با موفقیت توانسته خیابان‌ها را از انبوهی از برف پاکسازی کند.

این ماشین دارای دو بازوی آهنی و شبیه گاوآهن بوده که برف‌های خیابان را درو کرده و روی یک تسمه در حال حرکت و سپس در کامیونی که در پشت آن قرار دارد می‌ریزد. Golden Hands با طراحی منحصر به فرد خود می‌تواند به حل مشکلاتی که اغلب پس از بارش برف در شهر‌های بزرگ پدید می‌آید کمک کند.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

دستگاه برف روبی ساخت سوئدی‌ها

بسیاری از فرودگاه‌ها برای اطمینان از عملکرد در شرایط بارش شدید برف، تجهیزات پیشرفته‌ای در اختیار دارند. معمولا بارش برف شدید، دلیل هرج و مرج در فرودگاه‌ها و تعطیلی آن‌ها برای ساعت‌های طولانی است. در چنین شرایطی، دستگاه‌های برف‌روب می‌توانند در بهبود شرایط و تامین امنیت پرواز‌ها تاثیر زیادی داشته باشند.

به عنوان مثال، فرودگاه استکهلم-آرلاندا (Stockholm-Arlanda Airport) سوئد مجهز به بیش از ۱۰۰ دستگاه شامل برف روب، لودر، جارو‌های پیشرفته، کامیون سم پاش و مواد شیمیایی یخ زداست. در نتیجه پرواز‌های این فرودگاه هرگز به دلیل بارش برف کنسل نشده یا به تاخیر نمی‌افتد.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

یک شرکت سوئدی دیگر نیز یک برف‌روب خودران فرودگاهی توسعه داده است تا دیگر انسان‌ها در این کار درگیر نباشند و برف روبی باند فرودگاه‌ها با دقت و سرعت عمل بیشتری انجام شود. یک شرکت سوئدی به نام «LFV» با هدایت کنسرسیوم تحقیقاتی وسایل نقلیه خودکار برای فرودگاه‌ها (AVAP) یک برف‌روب خودران فرودگاهی توسعه داده است.

برف‌روبی در فرودگاه عملیاتی است که در حال حاضر در اکثر فرودگاه‌ها عمدتا به شکل دستی و توسط خدمه فرودگاه انجام می‌شود و پرسنل، تجهیزات و سلامت هواپیما و مسافرانش را در بدترین شرایط آب و هوایی در معرض خطر قرار می‌دهد. برف روب‌های این وسیله نقلیه خودران به یک تراکتور لاندبرگ ۶۲۵۰ متصل شده‌اند که بیش از شش تن وزن دارد و حسگر‌ها برای اسکن محیط به آن اضافه شده است. یک سیستم کنترل رایانه‌ای نیز امکان عملکرد خودران را فراهم می‌کند. این دستگاه از طریق شبکه ۴ G به پشتیبانی پرسنل و کنترل کننده‌های هوایی متصل شده و به طور مداوم مکان و وضعیت خود را در هنگام کار ارسال می‌کند.

دستگاه برف روبی ساخت اوکراین

هنگام بارش سنگین برف در برخی مناطق راه‌ها به طور کامل مسدود می‌شوند و در آن هنگام است که برخی وسایل نقلیه مانند اتوبوس یا کامیون‌ها نمی‌توانند به راه خود ادامه دهند. در اینگونه مواقع می‌توان از خودروی برف‌روب رزمی «BAT-۲» ساخت شرکت اوکراینی «Morozov Design Bureau» استفاده کرد. این ماشین با قابلیت‌هایی که دارد می‌تواند برف عظیم جاده‌ها را پاک کند و خورو‌هایی که در برف گیر کرده‌اند را نیز از برف بیرون بیاورد.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

دستگاه برف روبی ساخت ژاپن

در برخی موارد در جاده‌های کوهستانی ممکن است بیش از مناطق دیگر شاهد بارش برف باشیم. برای مثال چند سال قبل که برفی سنگین در «رشته کوه هیدا» آمده بود و سبب انباشته شدن بیش از ۱۵ متر برف در اطراف جاده‌ها شده بود، مهندسان ژاپنی توانستند از یک بولدوزر برف‌روب عظیم به نام «HTR ۶۰۸» ساخت شرکت Nichijou ژاپن که قدرت موتور آن ۶۰۸ اسب بخار بود برای پاک کردن حجم عظیمی از برف جاده استفاده کنند.

در جا‌هایی که بیش از یک متر برف باریده است می‌توان از ماشین مذکور استفاده کرد و این دستگاه می‌تواند کوهی از برف را کنار زده و جاده را باز کند. این ماشین مجهز به جی پی اس و تلفن ماهواره‌ای است. «تلفن ماهواره‌ای» (satellite telephone)، نوعی تلفن همراه است که به جای اتصال به ماهواره‌های زمینی به مدار ماهواره‌ای متصل می‌شود.

(تصاویر) فناوری کشور‌های جهان برای برف روبی

منبع: ایسنا

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید