پل بانکی تهران-مسکو
سامانههای پیامرسان ملی بانکهای مرکزی دو کشور ایران (سپام) و روسیه (SPFS) به یکدیگر متصل شدند. با امضای توافقنامه بانکهای مرکزی ایران و روسیه، امکان اتصال پیامرسانهای بانکهای ایرانی با ۱۰۶بانک غیر از بانکهای روسی در ۱۳کشور نیز فراهم شد.
رئیس کل بانک مرکزی از برقراری ارتباط مستقیم بین بانکهای ایران و روسیه خبر داد. محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «در چارچوب سند اقدامات مشترک بین بانکهای مرکزی ایران و روسیه، علاوه بر ارتباط مستقیم با بانکهای روسی، شبکه بانکی کشورمان با ۱۰۶بانک خارجی غیر روسی ارتباط مستقیم خواهد داشت. کانال مالی بین ایران و دنیا در حال ترمیم است.»
اتصال سامانههای پیامرسان مالی ایران و روسیه
به گزارش بانک مرکزی، سامانههای پیامرسان ملی بانکهای مرکزی دو کشور ایران (سپام) و روسیه (SPFS) به یکدیگر متصل شدند. با امضای توافقنامه بانکهای مرکزی ایران و روسیه، امکان اتصال پیامرسانهای بانکهای ایرانی با ۱۰۶بانک غیر از بانکهای روسی در ۱۳کشور نیز فراهم شد.
معاون بینالملل بانک مرکزی در مراسم امضای قرارداد اتصال سامانههای پیامرسان ملی بانکهای ایران و روسیه که با حضور معاون بانک مرکزی روسیه برگزار شد، گفت: از یک سال گذشته سند اقدام مشترک بین بانکهای مرکزی دو کشور به امضا رسیده بود که امروز اولین اقدام از سند مورد اشاره عملیاتی شد. براین اساس از امروز سامانههای پیامرسان بانکی ملی دو کشور به یکدیگر متصل شدند و این امکان نیز فراهم شد که همه بانکهای عضو سامانه پیامرسانهای بانکی ملی ایران با همه بانکهای کشور روسیه تبادل پیامهای بانکی روسیه داشته باشند.
او افزود: همه بانکهای ایرانی در خارج از کشور و همچنین تمام بانکهای خارجی متصل به پیامرسان ملی روسیه که شامل ۱۰۶بانک غیر از بانکهای روسی در ۱۳کشور جهان است، به این واسطه امکان تعامل برای تبادل پیام بانکی با بانکهای ایرانی پیدا میکنند.
کریمی روابط بانکی را برای راهاندازی و پیشبرد فعالیتهای بازرگانان و تجار ضرروی دانست و عنوان کرد: زمانی که ارتباطات بانکی فراهم نباشد، روابط و مراودات تجاری و بازرگانی دچار مشکل میشود. از این رو ما امروز زمینه فنی ارتباطات بانکی را فراهم کردیم که همه پیامهای استاندارد بانکی شامل السی، حواله، ضمانتنامه بانکی و ... را دربرمیگیرد.
معاون بینالملل بانک مرکزی یادآور شد: ما شبکه پیامرسانی دو کشور را به یکدیگر متصل کردیم و همه بانکهای دو کشور میتوانند به یکدیگر متصل شوند و برای شروع، یک بانک از ایران و بانک دیگری از کشور روسیه انتخاب شدند که نخستین پیام را تبادل کنند.
علاوه بر این، طی دو روز آینده نیز که هیات فنی بانک مرکزی روسیه در ایران هستند، زمینهسازی برای ارتباط و ارسال همه پیامها میان بانکهای دو کشور فراهم میشود.
کریمی اقدام امروز بانکهای مرکزی ایران و روسیه را در راستای سند تحول دولت مردمی و مبتنی بر «راهبرد تحریمناپذیر» در بانکداری بینالملل خواند و گفت: این اقدام از سوی دشمنان دو کشور غیرقابل توقف است. به این معنا که بانکهای دو کشور در یک زمین بازی ساختهشده توسط بانکهای مرکزی دو کشور، در تعامل خواهند بود و از طرفی زیرساختهای این امر به هیچ عنوان غربی و وابسته به نظام سلطه نیست.
همچنین در این دیدار آقای ولادیسلاو گریدچین، نماینده (معاون) بانک مرکزی روسیه درخصوص این قرارداد همکاری گفت: بزرگترین مزیت این قرارداد، عدم تاثیرپذی از تحریمهای غربی است. او افزود: همچنین سازمانهای مالی بعد از امضای این قرارداد بهطور گستردهتری با نهادهای مالی این در ارتباط خواهند بود و این راه ارتباطی به نقلوانتقال وجوه و تجار کمک میکند. خاطرنشان میشود، سامانه پیامرسانی مالی الکترونیکی سپام بهمنظور الکترونیکی کردن مراودات بانکی و ایجاد زیرساخت یکپارچه خدمترسانی راهاندازی شده است.
همچنین با استفاده از سپام نه تنها برای اولین بار، یک زیرساخت پیامرسانی واحد مالیِ ملی در کشور برای تمام مراودات مالی عمده بانکها از قبیل اعتبارات اسنادی ارزی و ریالی، ضمانتنامههای ارزی و ریالی، حوالجات ارزی، مکاتبات، استعلامها و مذاکرات از طریق یک شبکه واحد پیامرسانی قابل انجام بوده، بلکه امکان اتصال به بانکهای خارجی در خارج از کشور را میتوان به گونهای برقرار کرد که بدون بهکارگیری امکانات موسسه سوئیفت و نگرانیهای مربوط به آن، با زبانی مشترک و آشنا، تعاملات مالی با آخرین فناوریهای موجود صورت گیرد.
منبع: دنیایاقتصاد