آیا تغذیه نقشی در آسم دارد؟

آیا تغذیه نقشی در آسم دارد؟
کد خبر : ۱۲۲۹۰۶
بازدید : ۲۸۸۲

کارشناس بیماری غیرواگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: یکی از را‌های کنترل آسم توجه به نوع ماده غذایی مصرفی می‌باشد. زیرا آسم یک اختلال مزمن است که راه‌های هوایی را تحت تاثیر قرار داده و با واکنش بیش از حد برونش، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و بازسازی راه هوایی مشخص می‌شود؛ و آسم نتیجه یک تعامل پیچیده بین قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی و ژنتیکی است.

مریم ستاری در رابطه با عوامل خطر برای بروز یا شدت بیماری آسم بیان داشت: برخی از عوامل محیطی با ایجاد آسم مرتبط هستند مانند: گرد گیاهان، قرار گرفتن در معرض دود تنباکو، آلودگی هوا، آلرژی به حیوانات، عفونت‌های تنفسی مکرر، رفلاکس معده، سولفیت‌ها در مواد غذایی و حساسیت‌های دارویی. سن حاملگی کمتر و افزایش وزن زیاد نوزاد نیز با ایجاد آسم مرتبط است.

به گفته وی تعدیل دریافت آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند تأثیر مفیدی بر شدت و پیشرفت آسم داشته باشد، زیرا رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و چربی‌های تک غیراشباع مانند: دریافت بیشتر میوه ها، سبزی‌ها و روغن زیتون می‌می تواند اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی را داشته باشد.

عامل شایع برای آسم، بیماری رفلاکس معده و آلرژن‌های غذایی است

این کارشناس در ادامه نیز به دو عامل شایع برای آسم به بیماری رفلاکس معده و آلرژن‌های غذایی اشاره کرد و گفت: رفلاکس در بیماران مبتلا به آسم بسیار شایع است؛ که یکی از اجزای مهم رژیم درمانی برای بیماران مبتلا به آسم، رژیم غذایی عاری از محرک‌های شناخته شده مانند: غذا‌های تند، کافئین، شکلات و غذا‌های اسیدی است؛ و محدود کردن مصرف غذا‌های پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که باعث تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

از دیگر محرک‌های بالقوه آسم، آلرژن‌های غذایی و افزودنی‌های غذایی هستند

کارشناس بیماری غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان قزوین، آلرژن‌های غذایی و افزودنی‌های غذایی از دیگر محرک‌های بالقوه آسم دانست و تصریح کرد: پرهیز کامل از غذای آلرژی زا تنها درمان رژیمی است که در حال حاضر برای آلرژی غذایی وجود دارد؛ و برخی از سولفیت ها، همچون «متابی سولفیت پتاسیم» و «سولفید سدیم»، که در فرآوری غذا‌ها استفاده می‌شوند، محرکی برای مبتلایان به آسم هستند؛ و سولفیت‌ها در برخی غذا‌ها همچون میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذا‌های فرآوری شده وجود دارد. پس توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

ستاری در ادامه اضافه کرد: افزایش وزن بیش از حد مطلوب در دوران کودکی هم با افزایش قابل توجهی در ایجاد آسم در مرتبط است؛ و به نظر می‌رسد که کنترل وزن تحت نظر متخصص تغذیه در کودکان چاق مبتلا به آسم، به کنترل این بیماری و بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کند.

وی در پایان گفت: کاهش تنوع یا ترکیب نامطلوب میکروبیوتای روده در نوزاد ممکن است با ایجاد آسم در سال‌های بعدی زندگی همراه باشد. پس تغذیه با شیر مادر برای اطمینان از رشد میکروبیوتای سالم توصیه می‌شود؛ و باید توجه داشت که برخی از مبتلایان به آسم از استروئید‌های خوراکی استفاده می‌کنند و به علت خطر ابتلا به پوکی استخوان در هنگام مصرف طولانی مدت استروئید، از مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D توصیه می‌شود.

منبع: بهداشت نیوز

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید