امروز در فضا: ایستگاه فضایی میر به فضا پرتاب شد

امروز در فضا: ایستگاه فضایی میر به فضا پرتاب شد

ایستگاه فضایی میر که متعلق به شوروی بود، اولین توقفگاه پژوهشی بشر در فضا بود که امکان سکونت طولانی مدت در آن وجود داشت.

کد خبر : ۱۲۳۴۷۲
بازدید : ۳۱۶

۱۹ فوریه ۱۹۸۶، اتحاد جماهیر شوروی ایستگاه فضایی میر را به فضا پرتاب کرد. ایستگاه فضایی میر که متعلق به شوروی و پس از آن روسیه بود، اولین توقفگاه پژوهشی بشر در فضا بود که امکان سکونت طولانی مدت در آن وجود داشت.

ساخت میر ده سال به‌طول انجامید و این سازه تا سال ۲۰۰۱ بزرگترین سازه فضایی موجود محسوب می‌شد. سازه عمدتاً از آلومینیوم و مواد سبک وزن ساخته شد و هیچگونه مواد بیولوژیکی یا هسته‌ای خطرناکی در آن نبود.

هدف میر بهبود درک مشکلات پیش روی فضانوردان در حضور دائمی در فضا بود. تجربه به‌دست آمده از اقامت طولانی مدت سرنشینان بین‌المللی در میر برای آمادگی ایستگاه فضایی بین‌المللی استفاده شد. رکورد کنونی طولانی‌ترین اقامت در فضا در ایستگاه فضایی میر توسط والری ولادیمیرویچ پولیاکوف، فضانوردی که ۴۳۷ روز متوالی را در مدار گذراند، ثبت شد.

این ایستگاه مانند ایستگاه فضایی بین‌المللی، جایگاهی برای انجام انواع مطالعات علمی ازجمله زیست‌شناسی، اخترشناسی، فیزیک و هواشناسی بود. فناوری‌هایی که به کمک میر توسعه یافتند به تدریج امکانات زندگی دائم انسان در فضا را فراهم کردند.

ایستگاه فضایی میر

علاوه‌بر فضانوردانی روسی، فضانوردان ۱۲ کشور از جمله ایالات متحده، از طریق برنامه‌های بین‌المللی همکاری فضایی فرصت اقامت و پژوهش در این ایستگاه را پیدا کرده بودند. ابزار اصلی انتقال فضانوردان و بار و تجهیزات به میر، فضاپیما‌های سایوز و پروگرس بودند. طی برنامه‌ای، شاتل فضایی آتلانتیس در مأموریت اس‌تی‌اس- ۷۹ برای حمل فضانورد و بار به این ایستگاه استفاده شد.

شوروی از میر برای انجام انواع تحقیقات علمی به مدت پانزده سال قبل از قطع بودجه این برنامه استفاده کرد. پس از توافق روسیه مبنی بر همکاری در ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی، طی عملیاتی این ایستگاه در تاریخ ۲۳ مارس ۲۰۰۱ از مدار خارج شد.

منبع: دیجیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید