۱۳ فیلم که بیشترین نامزدی تاریخ اسکار را دارند!
اما داشتن نامزدیهای بیشتر باعث میشود که شانس یک فیلم برای بردن جوایز بیشتر، بیشتر از بقیه فیلمها باشد.
هر چند سال یکبار، فیلمی از راه میرسید و چنان در سراسر جهان مورد استقبال و تحسین قرار میگیرد که در چندین دسته نامزد دریافت جایزه اسکار میشود. اما اینکه یک فیلم فرصتهای بیشتری برای به خانه بردن مجسمه طلایی اسکار داشته باشد ضرورتاً بدین معنا نیست که کسب همه این جایزهها تضمین شده است. برای مثال فیلم The Color Purple در هشت بخش نامزد دریافت جایزه اسکار شد، اما نتوانست حتی یکی از این جوایز را نیز بدست آورد.
اما داشتن نامزدیهای بیشتر باعث میشود که شانس یک فیلم برای بردن جوایز بیشتر، بیشتر از بقیه فیلمها باشد. فیلمهای Ben-Hur, Titanic, and The Lord of the Rings: The Return of the King در کسب بیشترین اسکار برای یک فیلم رکورددار هستند و هر کدام توانستند ۱۱ جایزه اسکار را با خود به خانه ببرند.
داوران آکادمی معمولاً به فیلمهای باشکوه و حماسی علاقه خاصی دارند، زیرا این گونه فیلمها زیبایی و مهارت در حوزههای مختلفی از فیلمسازی را به تصویر میکشند. فیلمهایی که جلوههای ویژه بسیاری دارند معمولاً جوایز بخشهای فنی را به خود اختصاص میدهند. فیلمهایی با فضای تاریخی و فانتزی نیز اسکار بخش بهترین طراحی لباس و بهترین کارگردانی هنری را دریافت میکنند.
از آنجایی که چهار دسته در بخش بهترین بازیگران وجود داشته و هیچ قانونی در مورد چندین نامزدی در این بخش خاص برای یک فیلم وجود ندارد، یک فیلم مملو از ستاره میتواند شانس بیشتری برای دریافت نامزدیهای بیشتر اسکار باشد و باز هم فیلمهای شناخته شده بسیاری با بازیگران مشهور بوده اند که نتوانسته اند حتی یک نامزدی اسکار نیز بدست آورند، برای مثال اتفاقی که در مورد فیلم Women Talking رخ داد و بدین ترتیب میتوان گفت که چنین رویکردی نوعی ریسک است. به این بهانه در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۳ فیلمی آشنا کنیم که رکورددار بیشترین نامزدی اسکار در تاریخ این مراسم مشهور و معتبر سینمایی هستند.
۱۳- The Curious Case Of Benjamin Button (۲۰۰۸) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
فیلم عاشقانه The Curious Case of Benjamin Button در مورد پیر شدن برعکس در هشتاد و یکمین مراسم اسکار بیش از هر فیلم دیگری توانست نامزد دریافت جایزه اسکار شود. این فیلم در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی برای دیوید فینچر، بهترین بازیگر مرد نقش اول برای برد پیت، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای تاراجی پی هنسون، بهترین سناریو اقتباسی، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین، بهترین طراحی لباس، بهترین موسیقی اورجینال، بهترین میکس صدا، بهترین کارگردانی هنری، بهترین میکاپ و بهترین جلوههای ویژه نامزد دریافت جایزه اسکار شد.
این فیلم به لطف حال و هوای تاریخی بی نقصش و تکنولوژی بی سابقه اش در زمینه جوان سازی شخصیتها توانست سه جایزه آخر را بدست آورد. نکته جالب اینکه کیت بلانشت که از بازیگران محبوب داوران اسکار بود نتوانست به خاطر بازی در این فیلم نامزد اسکار شود.
۱۲- The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring (۲۰۰۱) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
اولین فیلم در مجموعه ارباب حلقهها با نام The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring در چهار بخش برنده جایزه اسکار شد: بهترین فیلمبرداری، بهترین جلوههای ویژه، بهترین میکاپ و بهترین موسیقی اورجینال. اما این فیلم در بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش مکمل برای ایان مک کلین، بهترین کارگردانی هنری، بهترین تدوین، بهترین موسیقی اورجینال برای ترانه May It Be از Enya، بهترین صداگذاری، بهترین طراحی لباس و بهترین سناریو اقتباسی نیز نامزد دریافت اسکار شده بود.
کاملاً قابل درک است که چرا سه گانه ارباب حلقهها از پیتر جکسون تا به این اندازه برای رأی دهندگان اسکار محبوب بودند؛ آنها بلاک باسترهای حماسی با بودجههای هنگفتی بودند که حس هنری بسیار جذاب و متفکرانهای داشتند. سومین فیلم این مجموعه به نام The Return of the King حتی توانست جایزه اسکار بهترین فیلم سال را نیز بدست آورد.
۱۱-The Shape Of Water (۲۰۱۷) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
فیلم The Shape of Water ساخته گیرمو دل تورو نامزد بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن نقش اول برای سالی هاوکینز، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای ریجارد جنکینز، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای اوکتاویا اسپنسر، بهترین سناریو اورجینال، بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی لباس، بهترین تدوین، بهترین موسیقی اورجینال، بهترین طراحی تولید، بهترین تدوین صدا و بهترین میکس صدا شده بود.
این فیلم توانست جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین موسیقی اورجینال و بهترین طراحی تولید را به خانه ببرد. همانند بسیاری از دیگر فیلمهای دل تورو، The Shape of Water نیز از داستانی کلاسیک برای تمهای امروزی و اشارات و نقدهای اجتماعی استفاده کرده است. داستان عشق به یک ماهی انسانی در این فیلم به کنایهای به پیشداوری و موانع اجتماعی تبدیل شده است.
۱۰- Mary Poppins (۱۹۶۴) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
فیلم کلاسیک موزیکال فانتزی Mary Poppins از والت دیزنی از ۱۳ نامزدی اسکار خود توانست ۵ جایزه را کسب کند. این فیلم در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول برای جولی اندروز، بهترین موسیقی اورجینال، بهترین تدوین، بهترین ترانه اورجینال برای Chim Chim Cher-ee و بهترین جلوههای بصری برنده جایزه اسکار شد. همچنین این فیلم در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین سناریو اقتباسی، بهترین فیلمبرداری، بهترین کارگردانی هنری، بهترین صداگذاری، بهترین طراحی لباس و دسته بهترین عملکرد موسقی- اقتباسی یا دستکاری شده (دستهای که دیگر وجود ندارد) نامزد اسکار شده بود. فیلم Mary Poppins در دوران اوج فیلمهای موزیکال منتشر شد که آن را به فیلمی محبوب تبدیل کرده و ترکیب لایو اکشن و انیمیشن نیز باعث شد که فیلم در بخشهای فنی نیز نامزد دریافت اسکار شود.
۹- Who's Afraid Of Virginia Woolf? (۱۹۶۶) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
فیلم Who's Afraid of Virginia Woolf? اقتباس بی نقص مایک نیکولز از نمایشنامه مشهور ادوار آلبی در تمامی دستههای اصلی اسکار سی و نهم نامزد دریافت جایزه شد: بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد نقش اول برای ریچارد برتون که هیچگاه موفق به کسب این جایزه نشد، بهترین بازیگر زن نقش اول برای الیزابت تیلور، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای جرج سیگل، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای سندی دنیس، بهترین سناریو اقتباسی، بهترین کارگردانی هنری، بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی لباس، بهترین تدوین، بهترین موسیقی اورجینال و بهترین صداگذاری.
این فیلم در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول، بهترین بازیگر زن نقش مکمل، بهترین طراحی لباس، بهترین کارگردانی هنری و بهترین فیلمبرداری موفق به کسب جایزه اسکار شد. نیکولز توانسته بود همان چیزی که نمایشنامه اورجینال را جذاب کرده بود به تصویر بکشد و همزمان رنگ و رویی از یک درام سینمایی باکیفیت به آن ببخشد.
۸- Forrest Gump (۱۹۹۴) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
فیلم نیمه تاریخی عاشقانه گاه مضحک Forrest Gump ساخته رابرت زمکیس برنده جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد نقش اول برای تام هنکس (دومین جایزه اسکار پشت سر هم او بعد از اینکه این جایزه را سال قبل نیز برای Philadelphia بدست آورده بود)، بهترین کارگردانی، بهترین جلوههای بصری، بهترین سناریو اقتباسی، و بهترین تدوین را در مراسم اسکار شصت و هفتم بدست آورد.
این فیلم همچنین در بخش بهترین فیلمبرداری، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای گری سینیس در نقش ستوان دن، بهترین موسیقی اورجینال، بهترین میکاپ، بهترین کارگردانی هنری، بهترین صداگذاری و بهترین تدوین صدا نیز نامزد این جایزه شده بود. اگر چه فارست گامپ در هنگام انتشار بسیار مورد توجه قرار گرفت و از همه لحاظ فیلمی موفق بود، اما در سالهای اخیر با نقدهای شدیدی مواجه شده که موفقیت اولیه آن را زیر سوال برده است. این فیلم به موضوعات مهمی مانند جنگ ویتنام طعنه میزند، اما چیز زیادی برای گفتن در مورد این موضوعات ندارد.
۷- Chicago (۲۰۰۲) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
موزیکال جاز Chicago از راب مارشال محبوبترین فیلم در مراسم اسکار هفتاد و پنجم بود که در ۱۳ بخش نامزد شد و شش جایزه اسکار را نیز به خانه برد. این فیلم در بخش بهترین فیلم، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای کاترین زتا جونز، بهترین کارگردان هنری، بهترین طراحی لباس، بهترین صداگذاری و بهترین تدوین برنده جایزه مجسمه طلایی اسکار شد.
اما در بخش بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن نقش اول برای رنی زلوگر، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای جان سی رایلی، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای کویین لطیفه، بهترین سناریو اقتباسی، بهترین فیلمبرداری و بهترین ترانه اورجینال برای I Move On نتوانست رقبایش را شکست دهد. فیلم Chicago یکی از معدود فیلمهای بازسازی شده است که نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم میشود و به اولین موزیکالی تبدیل شد که بعد از فیلم Oliver! توانست جایزه اسکار بهترین فیلم سال را بگیرد.
۶- Shakespeare In Love (۱۹۹۸) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
فیلم Shakespeare in Love ساخته جان مدن یک کمدی رمانتیک است که در آن تصویرسازی جدیدی از شخصیت ویلیام شکسپیر در قالب یک شخصیت ساختگی صورت میگیرد، فیلمی که در هفت بخش از نامزدیهای سیزده گانه اش موفق به کسب جایزه اسکار شد. این فیلم در بخشهای بهترین فیلم، بهترین بازیگر زن نقش اول برای گوینث پالترو، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای جودی دنچ، بهترین سناریو اورجینال، بهترین موسیقی متن اورجینال، بهترین کارگردانی هنری و بهترین طراحی لباس برنده اسکار شد.
همچنین Shakespeare in Love در بخشهای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای جفری راش، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین، بهترین میکاپ و بهترین صداگذاری نیز نامزد اسکار شده بود. این فیلم اولین کمدی بود که بعد از Annie Hall میتوانست جایزه بهترین فیلم سال را بدست آورد و پیروزی آن در این بخش و شکست دادن فیلم بسیار بهتر و مستحقتر Saving Private Ryan یکی از بزرگترین جنجالهای تاریخ اسکار به شمار میآید.
۵- Gone With The Wind (۱۹۳۹) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
در دوازدهمین مراسم اسکار، فیلم حماسی عاشقانه Gone with the Wind از ویکتور فلمینگ رکورد بیشترین تعداد نامزدیها و بیشترین تعداد جوایز اسکار برنده شده برای یک فیلم را به خود اختصاص داد. این فیلم کلاسیک جوایز اسکار بهترین فیلم (اولین فیلم رنگی که این افتخار را کسب میکرد)، بهترین کارگردان، بهترین سناریو، بهترین بازیگر زن نقش اول برای ویوین لی، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای هیتی مک دانیل، بهترین فیلمبرداری، بهترین کارگردانی هنری و بهترین تدوین را بدست آورد.
فیلم بر باد رفته دو جایزه اسکار افتخاری دیگر را نیز به خاطر استفاده خلاقانه اش از رنگ نیز بدست آورد. فیلم مذکور در بخش بهترین بازیگر مرد نقش اول برای کلارک گیبل، بهترین موسیقی متن، بهترین صداگذاری و بهترین جلوههای ویژه نیز نامزد شده بود، و البته یک نامزدی اسکار دیگر در بخش بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای الیویا دی هاویلند.
۴- From Here To Eternity (۱۹۵۳) - تعداد نامزدی ها: ۱۳ بار
از ۱۳ نامزدی در مراسم بیست و ششم اسکار که در سال ۱۹۵۴ برگزار شد، فیلم عاشقانه جنگی From Here to Eternity از فرد زینه مان در هشت بخش برنده شد: بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای فرانک سیناترا، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای دونا رید، بهترین سناریو، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین و بهترین صداگذاری.
این فیلم در بخشهای بهترین طراحی لباس، بهترین موسیقی اورجینال، بهترین بازیگر مرد نقش اول برای مونتگومری کلیفت و برت لنکستر و بهترین بازیگر زن نقش اول برای دبوراه کر نیز نامزد اسکار شده بود. فیلم From Here to Eternity چندین مولفه مورد علاقه داوران اسکار را با هم ترکیب کرده بود: داستانی جنگی، داستانی عاشقانه و یک فیلم مملو از ستارگان سینما.
۳- All About Eve (۱۹۵۰) - تعداد نامزدی ها: ۱۴ بار
درام جوزف ال مانکیویژ در مورد صنعت سینما و سرگرمی با نام All About Eve از رکورد ۱۴ نامزدی اسکار خود در بیست و سومین مراسم توانست شش جایزه را با خود به خانه ببرد. این فیلم جوایز اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل برای جرج ساندرز، بهترین سناریو، بهترین طراحی لباس و بهترین صداگذاری را کسب کرد. All About Eve در بخشهای بهترین بازیگر زن نقش اول برای آن بکستر و بتی دیویس، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای سلست هولم و تلما ریتر، بهترین کارگردانی هنری، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین و بهترین موسیقی متن نیز نامزد اسکار شده بود. رأی دهندگان اسکار علاقه خاصی به داستانهایی دارند که در مورد صنعت سینماست و All About Eve تماماً در مورد شکوه و جذابیت این صنعت بود.
۲- La La Land (۲۰۱۶) - تعداد نامزدی ها: ۱۴ بار
فیلم موزیکال باشکوه دیمین چزل به نام La La Land بیش از تمامی دیگر فیلمهایی که در اسکار ۸۹اُم حضور داشتند جوایز اسکار برد. این فیلم در بخش بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن نقش اول برای، اما استون، بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی اورجینال، بهترین طراحی تولید، و بهترین ترانه برای City of Stars موفق به کسب جایزه اسکار شد، در حالی که در بخشهای بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد نقش اول برای رایان گاسلینگ، بهترین سناریو اورجینال، بهترین تدوین، بهترین طراحی لباس، بهترین تدوین صدا و بهترین میکس صدا و البته بهترین ترانه اورجینال برای Audition (The Fools Who Dream) نیز نامزد اسکار شده بود. فیلم La La Land همچنین به اشتباه و در اتفاقی بسیار مشهور به جای فیلم Moonlight به عنوان بهترین فیلم سال اعلام شد که بعداً این اشتباه اصلاح گردید.
۱- Titanic (۱۹۹۷) - تعداد نامزدی ها: ۱۴ بار
فیلم Titanic از جیمز کامرون، یک تراژدی رمانتیک که روی کشتی مشهور بدسرانجام تایتانیک روایت میشود در ۱۴ بخش نامزد دریافت جایزه اسکار شده و ۱۱ جایزه را به خود ختصاص داد: بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین کارگردان هنری، بهترین فیلمبرداری، بهترین جلوههای ویژه، بهترین تدوین، بهترین طراحی لباس، بهترین صداگذاری، بهترین تدوین صدا، بهترین موسیقی اورجینال و بهترین ترانه اورجینال برای ترانه My Heart Will Go On از سلین دیون.
این فیلم در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول برای کیت وینسلت (که بعدها برای یک فیلم اشتباهی برنده جایزه اسکار شد)، بهترین بازیگر زن نقش مکمل برای گلوریا استوارت و بهترین میکاپ نیز نامزد اسکار شده بود. فیلم تایتانیک در دو جنبه اصلی صنعت سینما بهترین است: یک فیلم سرگرم کننده همگان با جلوههای ویژه فراوان و هم یک اثر حماسی تاریخی باشکوه و به همین خاطر داوران اسکار برای آن سنگ تمام گذاشتند.
منبع: روزیاتو