۵ قانون بنیادی برای دکوراسیون منزل
پیشنهاد میکنیم برای داشتن خانهای با طراحی خوب، این پنج قانون دکوراسیون را بشناسید.
فرادید | اگر قرار بود دربارهی این موضوع در گوگول جستجو کنید، به این نتیجه میرسیدید که طراحی داخلی خوب این قدرت را دارد که فضا را گیراتر کند و تجربه حضوتان در آن فضا را تقویت کند. قوانین دکوراسیون (طراحی داخلی) بنا به یک دلیل بسیار مهم وجود دارند و آن کمک به ما در تصمیمگیری برای خانهمان است تا آن را به فضایی راحت و خوشایند برای زندگی تبدیل کنیم.
به گزارش فرادید؛ اما طرحهای داخلی خوب چیزی بیش از القای حس راحتی و خوشایندی هستند. اتاقی که خوب طراحی شده باشد نه فقط راحت و خوشایند، بلکه کاربردی است. پس به خاطر داشته باشید قوانین دکوراسیون برای دیکته کردن انتخابهایتان به شما وضع نشدند، بلکه راهنمای شما برای تصمیمگیریهایی هستند که کمک کنند خانهی شما در بهترین شکل خود به نظر برسد.
قانون دکوراسیون شماره ۱: گروهبندی سهگانه
گروهبندی سهگانه یا قانون ۳ به قدری مهم است که تقریباً بر هر جنبه از هر اتاق خانهی شما اثر میگذارد! حتی شاید باید آن را قانون طلایی یا نسبت طلایی طراحی داخلی نامید. این قانون در شکل فنی خود روی طرح یک اتاق، اندازه و شکل اشیاء داخل آن و همینطور بر شمار رنگها و الگوها اعمال میشود. این اصطلاح به معنی گروهبندی اشیاء مختلف در دستههای سه تایی است؛ مثلا یک میز و دو صندلی.
قانون دکوراسیون شماره ۲: زیرسازی قوی
منظورمان برنامهریزی فضاست. برنامهریزی دقیق و فکرشدهی فضا به همین راحتی که به نظر میرسد نیست، اما انجامش بسیار ضروری است. این قانون نه تنها به شما اجازه میدهد از هر گوشه و کنار اتاق استفاده کنید (که برای یک فضای کوچک اهمیت خاصی دارد)، بلکه جریان رفت و آمد و کاربردی بودن را هم بهبود ببخشید.
برای مثال، شاید بخواهید دو نیمکت مبلی روبروی هم داشته باشید که یک میز کوتاه میان آنها باشد، اما این ایده در اتاقهای بزرگتر هم خوب از آب درنمیآید، چون فضای قدم زدنی که هماکنون اطراف میز کوتاه جلوی مبل و دیگر نشیمنگاههای اتاق وجود دارد را از بین میبرد.
سه راه مختلف به غیر از روش سخت جابجایی فیزیکی اثاثیه هست که به کمک آنها میتوانید از عهدهی برنامهریزی فضا برآیید:
۱. اتاقتان را اندازهگیری کنید و آن را روی کاغذ شطرنجی بکشید. هر تکه اثاثیه را اندازهگیری کنید، سپس با تکههایی از مقوا یا کاغذ، هر قطعه اثاثیه را برش دهید. نسبتهای تکههای اثاثیه، هماندازهی نسبتهای کاغذ شطرنجی باشد. فرض کنید مربعهای روی کاغذ شطرنجی ¼ هستند و اینکه هر مربع معادل ۱۲ اینچ است. پس هنگام برش قطعات اثاثیه، اگر عرض یک صندلی شما ۳۶ اینچ است، عرض تکه مقوا یا کاغذ کوچک شما باید ¾ باشد. وقتی طرح اتاق را کشیدید و برش کاغذی اثاثیه را به اتمام رساندید، میتوانید آنها را روی همان کاغذ شطرنجی جابجا کنید تا زمانی که به چیدمان دلخواهتان برسید.
۲. قطعات اثاثیهی اتاق را اندازهگیری کنید و برای نشان دادن جای هر قطعه روی کف اتاق از چسب کارتون استفاده کنید. این روش پرزحمت است، اما خیال شما را بابت چیدمان وسایل راحت میکند.
۳. اگر دوست دارید این برنامهریزی را با کامپیوتر انجام دهید نرمافزارهای رایگان برنامهریزی فضای زیادی در اینترنت وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
قانون دکوراسیون شماره ۳: نقطهی کانونی اتاقتان را پیدا کنید
این قانون با قانون شماره ۲ مرتبط است. تا زمانی که نقطهی کانونی اتاقتان را مشخص نکرده باشید، کار برنامهریزی فضا را نمیتوانید به درستی انجام دهید. نقطهی کانونی میتواند چیزی به وضوح شومینه یا تلویزیون باشد، اما میتواند پنجره، یک قطعه اثاثیهی بزرگ، گروهبندی چند اثاثیه با هم یا یک جزء معماری باشد؛ بطور کلی هر چیزی که به محض ورود به اتاق، نگاه شما را به خود جذب میکند. در نظر داشته باشید که اتاق میتواند چند نقاط کانونی داشته باشد.
قانون دکوراسیون شماره ۴: نخست پارچه و قالیچههایتان را انتخاب کنید
این قانون به ویژه زمانی درست است که شما در حال رنگآمیزی اتاق هستید. دلیل وجود این قانون پیش از انتخاب رنگ این است که یافتن رنگی که با پارچه یا قالیچه هماهنگ باشد، بسیار آسانتر از یافتن پارچه یا قالیچهای است که با رنگ خاصی هماهنگ باشد. این قانون در مورد اتاقهایی اعمال میشود که رنگ خنثی دارند. میپرسید چرا؟ خب، هر رنگ مجزایی در موقعیتهای نوری مختلف، متفاوت به نظر میرسد. بیشتر رنگهای خنثی، از جمله سفید، تهرنگهایی از رنگهای دیگر را در خودشان دارند. تا به حال اتاقی به رنگ بژ دیدهاید که با تابش نور خورشید به روی آن، صورتی یا بنفش به نظر برسد؟ بله، منظور ما همین است.
قانون دکوراسیون شماره ۵: مجبور نیستید همه نقاط خالی را پر کنید
«هرچه کمتر، بهتر!»، اما اعمال کردن و نکردن این قانون به نقطهنظر خودتان بستگی دارد. بسیاری از افراد یک نمای بسیار مینیمال را ترجیح میدهند، بنابراین برای آنها «هرچه کمتر، بهتر» بهترین گزینه است. اما اگر دوست دارید چیزهای زیبای زیادی در اطراف اتاق برای تماشا کردن داشته باشید، بهتر است تعادل را رعایت کنید و زیادهروی نکنید.
قانون آخر
قانون آخر این است که هیچ قانونی وجود ندارد. درست است که قوانین دکوراسیون وجود دارند (معروف به ۷ اصل طراحی داخلی)، اما اگر قانونی هست که آن را دوست ندارید، بهتر است آن را کنار بگذارید.
مترجم: زهرا ذوالقدر