نصر، قربانی بعدی است
سردبیر تریبون نیوز در حاشیه نشست خبری تعاونیپلتفرم پاراکس با رضا الفتنسب، که به عنوان مهمان و سخنران به این نشست دعوت شده بود، گفتگو کرد و از او درباره سال پر اتفاق اتحادیه کسبوکارهای مجازی پرسید.
سردبیر تریبون نیوز در حاشیه نشست خبری تعاونیپلتفرم پاراکس با رضا الفتنسب، که به عنوان مهمان و سخنران به این نشست دعوت شده بود، گفتگو کرد و از او درباره سال پر اتفاق اتحادیه کسبوکارهای مجازی پرسید. الفتنسب با برشمردن این اتفاقات که امسال برای اتحادیه کسبوکارهای مجازی رخ داد به پرسشهای تریبون نیوز پاسخ داد.
-آقای الفتنسب! امسال شاهد اتفاقات مختلفی در اتحادیه کسبوکارهای مجازی بودیم. از تاخیر در انتخابات، ازعزل هیأتمدیره و انتخاب آرمان صفایی از طرف اتاق اصناف، که در نهایت به استعفا ختم شد و اعلام کرد که برای پرهیز از حواشی، جزئیات را اعلام نمیکند؛ تا انتصاب مینا مهرنوش؛ اما بعد از این انتصاب دیگر خبری از اتحادیه شنیده نمیشود. کمی برایمان از اتحادیه بگویید و بفرمایید که الان در چه وضعیتی قرار دارد.
امسال برای اتحادیه سال عجیب و غریبی بود. علیرغم اینکه نیمی از از اعضای این اتحادیه دانشبنیان هستند و امسال هم سال دانشبنیان بود، ولی یکی از پر چالشترین سالهای اتحادیه را پشت سر گذاشتیم و تقریباً میتوانم بگویم اتحادیه در این سال متلاشی شد. به نظرم وزارت صمت و خیلی از اعضای صنف مقصر این اتفاقات بودند. اینکه پشت این داستانها چیست و از کجا خط میگیرند، داخلی است و یا از جای دیگریست؟ واقعا روشن نیست.
ولی به هر حال به بهانههای مختلف انتخابات برگزار نشد و در نهایت بدون اینکه اتهامی متوجه ما باشد، یک عزل غیرقانونی توسط وزارت صمت صورت گرفت. البته من رای دیوان عدالت اداری را گرفتم و به هیئتمدیره برگشتم. وقتی هم که برگشتم باز هم روال غیرشفاف در انتخاب جایگاه ریاست وجود داشت و امروز هم که در خدمت شما هستم خانم مهرنوش رئیس انتصابی هستند. از ابتدای انتصاب ایشان تا امروز حتی یک جلسه هیئت مدیره برگزار نشده است. تقریباً میتوانم بگویم همه اینها غیرقانونی است.
بنده به عنوان یک عضو هیئتمدیره از مجوزهایی که صادر میشود هیچ اطلاعی ندارم. حداقل باید اطلاع داشته باشم. حالا تایید و تصویب آن که باید جمعی باشد به کنار، اما از صدور و فرآیندهای آن هیچ اطلاعی نداریم. از شکایات و نامههای ارسالی هم همینطور، جلساتی که در حال برگزاری است مطلع نیستیم.
این وضعیت ترسناکی را به وجود میآورد و من چندین بار به کسبوکارها هشدار دادهام که احتمالاً جلساتی برگزار میشود، تصمیمگیریهایی صورت میپذیرد، ولی ما نسبت به اتفاقاتی که در حال رخدادن است اطلاعی نداریم و این ترسناک است.
بعید به نظر میرسد که انتخاباتی هم برگزار شود و تصور من این است که دوستان با همین روش میخواهند کارشان را پیش ببرند و به کسی هم پاسخگو نیستند. جالب است، زمانی که میخواهند بر کسبوکارهای اینترنتی نظارت کنند همه نهادها از وزارتخانههای مختلف میآیند و اظهار نظر میکنند.
ولی امروز در هیئت عالی نظارت بر اصناف، متشکل از سازمانهای مختلف است حتی یک اعتراض ساده هم نمیبینیم که حداقل رسانهای شود و نسبت به وضعیت فعلی اتحادیه واکنشی نشان دهند و اعتراض کنند. باتوجه به جریاناتی که در طول چند ماه اخیر شکل گرفته است به نظرم که انگار دوست دارند که این تشکل قوام لازم را نداشته باشد.
-ریشه این اتفاقات را در چه میبینید؟
این نظر شخصی من است. من فکر میکنم از زمانی مورد غضب سیستم قرار گرفتیم که در خصوص طرح صیانت بنده در مجلس محکم و علنی با آن مخالفت کردم. از آن روز به صورت رسمی یا غیررسمی، افرادی از طرف حاکمیت به ما ضربه زدند. به شدت برای کسبوکارهایی که در طول این سالها سرمایهگذاریهای خوبی کردهاند به امید اینکه روزی این اکوسیستم بتواند رشد کند و بازار بزرگتری را در اختیار بگیرد، نگران هستم.
کاش اعضای صنف با تمام ناامیدی که در فضا وجود دارد بیشتر کنار هم باشند. من فکر میکنم شاید قربانی بعدی خود سازمان نصر باشد و اتفاقاتی که برای اتحادیه افتاد برای نظام صنفی هم تکرار شود.
-چشمانداز و ادامه مسیر اتحادیه را در سال جدید چطور تصور میکنید؟
به نظر من طرز تفکر دو تن از از وزرایی که بیشتر با این فضا ارتباط دارند، یعنی وزارت صمت و وزارت ارتباطات، طرز تفکری است که انگار اکوسیستم را نمیشناسد و آن را نمیفهمد. برای من جای سوال دارد؛ بارها و بارها توسط بخش خصوصی، حتی رئیس اتاق اصناف وقت، با وزیر صحبت شد که این روشی که در خصوص اتحادیه در پیش گرفتهاید اشتباه است. من واقعاً هیچ امیدی ندارم و تنها امیدواری من این است که یک جابجایی در سیستم مدیریتی در سطح وزارتخانهها اتفاق بیفتد که شاید برای اتحادیه هم اوضاع متفاوتی رقم بخورد.
منبع: نصر، قربانی بعدی است