از کجا می‌دانیم دایناسورها با چه سرعتی می‌دویدند؟

از کجا می‌دانیم دایناسورها با چه سرعتی می‌دویدند؟

تمام چیزی که ما در دست داریم فسیل‌ها و ردپا‌ها است، با این وجود از کجا می‎‌توانیم بدانیم که سرعت حرکت دایناسور‌ها چقدر بوده است؟

کد خبر : ۱۲۸۶۸۲
بازدید : ۱۰۷۵۹

فرادید | تیرانوسوروس ۶۶ میلیون سال پیش می‌زیسته و هیچ انسانی یک تیرانوسوروس زنده را ندیده است. پس ما از کجا بدانیم این دایناسور یا گونه‌های منقرض دیگر چگونه و با چه سرعتی حرکت می‌کردند؟ این بخشی از یک پرسش کلی‌تر در دیرین‌شناسی است: ما چگونه باید رفتار‌های گونه‌های منقرض‌شده را درک کنیم؟ به طور کلی، ما متکی به اطلاعات فسیل‌ها، آزمایشات با استفاده از مدل‌سازی کامپیوتری و مقایسه‌هایمان با حیوانات امروزی به ویژه پرندگان (نوادگان دایناسورها) و تمساح‌ها (نزدیک‌ترین خویشاوندان دایناسورها) هستیم.

به گزارش فرادید ، فسیل‌ها اطلاعات خاصی را درباره‌ی حرکت دایناسور‌ها در اختیار ما قرار می‌دهند. صرفاً با نگاه کردن به یک اسکلت، می‌توانیم حدس بزنیم آیا دایناسور روی چهار دست و پا یا تنها روی پا‌های عقبی‌اش راه می‌رفته است. اطلاعات دیگری که از اسکلت‌ها میتوان به دست آورد این است که بر اساس میزان تنومند بودن استخوان‌ها و نحوه‌ی نگهداشته شدن اندام آنها، می‌توان فهمید که حرکت یک دایناسور کند بوده یا سریع.

ردیابی سرعت واقعی تی‌رکس‌ها با استفاده از فسیل ردپای آنها

حتی از نوع دیگری از فسیل اطلاعات دقیق‌تری هم میتوان به دست آورد: فسیل ردپاها. دایناسور‌ها سوابقی مانند ردپا و رددست از خود بجای گذاشته‌اند. فاصله میان ردپا‌های پشت سر هم نشان می‌دهد یک دایناسور حین راه رفتن یا دویدن، چقدر سرعت داشته است. این کار با استفاده از یک فرمول ریاضی ساده انجام می‌شود که محققان با مطالعه روی حیوانات مدرن به آن رسیده‌اند.

جان کلام اینست که: اگر به آهستگی در ساحل قدم بزنید، میان ردپا‌های شما روی شن، فواصل کوچکی ایجاد میشود، اما اگر بدوید، فواصل میان ردپا‌هایی که بجا می‌گذارید بیشتر خواهد بود.

اخیراً، دیرین‌شناسان برای درک حرکت دایناسور‌ها به مدل‌سازی کامپیوتری روی آورده‌اند. ما می‌توانیم از مقطع‌نگاری رایانه‌ای (سی‌تی‌اسکن) یا اسکن‌های لیزری برای ساخت یک مدل دقیق از اسکلت دایناسور استفاده کنیم. به صورت دیجیتالی به این مدل گوشت، عضله و بافت‌های نرم دیگر را بر مبنای قیاس با حیوانات مدرن اضافه می‌کنیم و سپس از نرم‌افزار‌های انیمیشن استفاده ‌می‌کنیم تا سرعت‌های خاص، حالت‌های خاص بدن و سبک‌های دویدن آنها را آزمایش کنیم.

با همۀ این حرف‌ها تی‌رکس با چه سرعتی می‌دویده است؟ این نوع مطالعه نشان می‌دهد که تی‌رکس به خاطر بدن بزرگ و حجیمی که داشته احتمالا نمی‌توانسته خیلی سریع‌تر از ۱۶ کیلومتر در ساعت بدود. بنابراین اگر در پارک ژوراسیک گیر افتادید زیاد نگران نباشید؛ کافیست با تمام سرعت بدوید!

مترجم: زهرا ذوالقدر

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید