پیش بینی افزایش جمعیت جهان تا سال ۲۰۴۰ پیش از نابودی میلیاردها نفر تا پایان قرن
تحلیلی که اخیرا منتشر شده نشان میدهد که تعداد انسانها در حدود سال ۲۰۴۰ به اوج خود خواهد رسید و حدود ۸.۵ میلیارد نفر خواهد بود. اما پس از آن طی شش دهه آینده، این تعداد به شدت کاهش خواهد یافت، زیرا فقیرترین کشورهای جهان از فقر رها میشوند.
تجزیه و تحلیل توسط دانشگاهیان و آمار ثبتشده در گزارش جدید پروژه Earth۴All نشان میدهد که جمعیت جهان که در حال حاضر هشت میلیارد نفر است پیش از کاهش شدید، تا سال ۲۰۴۰ افزایش خواهد یافت.
بر اساس یک سناریوی «روز قیامت» که توسط دانشگاهیان ارائه شده است، تا پایان قرن میلیاردها نفر از جمعیت جهان ناپدید خواهند شد.
تحلیلی که اخیرا منتشر شده نشان میدهد که تعداد انسانها در حدود سال ۲۰۴۰ به اوج خود خواهد رسید و حدود ۸.۵ میلیارد نفر خواهد بود. اما پس از آن طی شش دهه آینده، این تعداد به شدت کاهش خواهد یافت، زیرا فقیرترین کشورهای جهان از فقر رها میشوند.
محققان بر این باورند که در نتیجه دسترسی به آموزش و مراقبتهای بهداشتی بهتر و همچنین انرژی پاک، جمعیت تا زمانی که تقویمها به سال ۲۱۰۰ میرسند به حدود ۶ میلیارد نفر کاهش مییابد.
Per Espen Stoknes، سرپرست پروژه Earth۴All میگوید: «ما میدانیم که توسعه سریع اقتصادی در کشورهای کم درآمد تأثیر زیادی بر نرخ باروری دارد. نرخ باروری کاهش مییابد، زیرا دختران به تحصیلات دسترسی پیدا میکنند و زنان از نظر اقتصادی توانمند شده و به مراقبتهای بهداشتی بهتر دسترسی خواهند داشت.»
این سناریو که به عنوان جهش عظیم (Giant Leap) شناخته میشود، میگوید تأثیر همه این پیشرفتها در بهرهوری منابع، در مجموع، دامنه وسیعی دارد. آنها همچنین تأثیر قابل توجهی بر ظرفیت جمعیت جهانی دارند که به تفصیل در زیر توضیح داده شده است.
به طور کلی، بر اساس شبیهسازی Earth۴All، مداخله سیاست بلندپروازانه و فوری میتواند به طور قابلتوجهی تمام ابعاد فهرستشده کارایی منابع را بهبود بخشد و به جای سال ۲۱۰۰، نتایج بهتری را تا سال ۲۰۵۰ به دست دهد.
زمانی که ماهیت درازمدت فرآیندهای جمعیتی و فیزیکی و نیاز به اقدام سریع که توسط شرایط نامطمئن مرزهای سیارهای طبیعی برجسته میشود، در نظر گرفته شود، اقدام سریع حتی اهمیت بیشتری مییابد.
علاوه بر این، این نتایج بدون کاهش استانداردهای زندگی جمعیت قابل دستیابی است. در واقع بهبود بهره وری منابع اجازه میدهد تا استانداردهای زندگی بهتر در مقیاس جهانی قابل دستیابی باشد.
این تحلیل از ۱۰ منطقه جهان مانند آفریقای جنوب صحرا (آفریقای سیاه)، چین و ایالات متحده به دست آمده است. در حال حاضر رشد جمعیت در برخی از کشورهای آفریقایی مانند آنگولا، نیجر، جمهوری دموکراتیک کنگو و نیجریه و همچنین برخی از کشورهای آسیایی مانند افغانستان بالاترین میزان است.
منبع:روزیاتو