چرا بعضیها هرچی میخورند، چاق نمیشوند؟
مطالعات نشان داده است علت لاغری برخی افراد در ژن هایشان نهفته است، به طوری که این افراد میتوانند بدون انجام ورزش خاصی و پیروی از رژیم غذایی، لاغر باقی بمانند.
همه ما میدانیم که یکی از علتهای اضافه وزن پرخوری است، اما برخی از افراد با وجود اشتهای زیاد و خوردن انواع غذاها لاغر هستند و به اصطلاح استعداد چاقی ندارند.
چاقی یکی از معضلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. دلایل مؤثر در بروز چاقی متنوع هستند، اما مهمترین آنها تغذیه و رژیم غذایی افراد است. همانطور که همه ما میدانیم پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم و عادات غذایی نامناسب سبب اضافه وزن میشود، ولی شاید افرادی را دیده باشید که هر چه میخورند، دچار اضافه وزن نمیشوند و میتوانند بدون نگرانی آنچه را که میخواهند بخورند، ولی علت چیست؟
چرا بعضیها چاق نمیشن؟ ژن یا سوخت و ساز بدن؟
مطالعات نشان داده است علت لاغری برخی افراد در ژن هایشان نهفته است، به طوری که این افراد میتوانند بدون انجام ورزش خاصی و پیروی از رژیم غذایی، لاغر باقی بمانند. دانشمندان برای یافتن پاسخ اینکه چرا برخی افراد به طور طبیعی و بدون انجام ورزش خاصی لاغر هستند، شرکت کنندگانی را انتخاب نمودند که در ۴۰ سالگی بوده و تمام عمر خود را لاغر بودند.
پژوهشگران نمونههای بزاق این افراد را برای یافتن توالی ژنهای آنها بررسی کردند، سپس آنها را با بیش از ۱۰۰۰۰ فرد که از نظر وزن متوسط و تقریبا ۲۰۰۰۰ نفر که به شدت چاق بودند، مقایسه کردند. مطالعات نشان داد که این افراد دارای مجموعهای از ژنها هستند که متابولیسم آنها را تسریع کرده یا به آنها کمک میکند که به سرعت چربی را بسوزانند یعنی هر آنچه توسط این افراد خورده میشود به سرعت به واسطهی این سوخت و ساز بالا میسوزد.
این ژنها در بیش از ۱۶۰۰ نفر افراد لاغر، اما سالم یافت شدند که غذا را دوست دارند و هر چیزی که میخواهند میخورند. این مطالعه که در ژورنال ژنتیک منتشر شده است، نتیجه گیری میکند که ۱۸ درصد از لاغری در دی انای ما نوشته شده است.
پروفسور "تام ساندرز"، استاد تغذیه در کالج کینگ لندن گفت:" این یک مطالعه مهم و خوب است که تایید میکند که چاقی شدید اغلب به طور ژنتیکی تعیین میشود و به طور متقاعد کنندهای نشان میدهد که آنهایی که بسیار لاغر هستند از لحاظ ژنتیکی با جمعیت عمومی تفاوت دارند. با این حال، به جز ژنتیک چاقی با محیطی که در آن زندگی میکنیم، سبک زندگی و غذاهایی که میخوریم، ارتباط دارد. دانشمندان امیدوارند این مطالعات بتواند منجر به ساخت داروهای جدیدی شود که اثرات این ژنها را تقلید میکنند.
منبع: بهداشت نیوز