کاسبان همسریابی!

یک فعال حوزه ازدواج با انتقاد از وجود نگاه کاسب‌کارانه در سامانه‌ها و برخی کانال‌های همسریابی گفت: ورود معرفان ازدواج به تأمین ملزومات تشکیل زندگی مثل جهیزیه‌، می‌تواند کارگشا باشد.

کد خبر : ۲۲۱۲۳
بازدید : ۱۷۷۱
یک فعال حوزه ازدواج با انتقاد از وجود نگاه کاسب‌کارانه در سامانه‌ها و برخی کانال‌های همسریابی گفت: ورود معرفان ازدواج به تأمین ملزومات تشکیل زندگی مثل جهیزیه‌، می‌تواند کارگشا باشد.

فهیمه افشاریه با اشاره به مشکلات پیش‌ِروی ازدواج جوانان افزود: با توجه به اینکه ازدواج یک مسئله ملی است و آسیب‌های آن به تمام ارکان جامعه منتقل می‌شود، عزمی ملی لازم است تا چالش‌های حوزه ازدواج شناخته شده و گام‌های اساسی برای حل یا کاهش آن برداشته شود.

وی نبود زمینه آشنایی جوانان برای ازدواج را یکی از مشکلات تشکیل خانواده برشمرد و ادامه داد: درحال‌حاضر سایت‌ها، شبکه‌ها و کانال‌های همسریابی زیادی در فضای حقیقی و مجازی کشور فعال شده‌اند که به دلیل نبود رویکرد دلسوزانه تأثیرگذاری چندانی نداشته‌اند.

این فعال حوزه ازدواج، وجود انگیزه مالی را یکی از اساسی‌ترین دلایل شکست طرح‌های همسریابی در کشور عنوان کرد و گفت: فضای مجازی به مأمنی برای دریافت هزینه‌های کلان برای معرفی افراد به هم تبدیل شده است، به همین دلیل جوانان در مقابل این سایت‌ها و کانال‌ها مستأصل شده‌اند و نمی‌دانند برای ارائه اطلاعات خصوصی زندگی خود به کدام سایت همسریابی می‌توانند اعتماد کنند. در‌حالی‌‌که شبکه‌های سنتی معرفان ازدواج از بین رفته و نتوانسته‌اند خود را با تکنولوژی روز انطباق دهند.

افشاریه تأکید کرد: درحال‌حاضر بهترین شیوه معرفی جوانان برای ازدواج به‌روزرسانی شبکه‌های معرفان ازدواج است تا با استفاده از فناوری جدید بتوانند همان رویکرد گذشته را ادامه بدهند؛ زیرا امروزه رویکرد کاسب‌کارانه به موضوع ازدواج آسیب‌های زیادی را به جوانان وارد کرده است.

وی گفت: سن ازدواج در کشور بالا رفته است و بسیاری از جوانان ناامید از ازدواج رو به برخی شیوه‌های زندگی نامتعارف آورده‌اند که باید این روند اصلاح شود؛ درحالی‌که بخش درخورتوجهی از جوانان متولد دهه ۶۰ در حال خروج از سن ازدواج هستند، متولدان دهه ۷۰ اگرچه تمایل بیشتری به ازدواج نشان می‌دهند، اما به همان نسبت آمار طلاق نیز در جوانان دهه ۷۰ بیشتر است. در این زمینه نیازمندیم که سمینارهای مشاوره برای جوانان در سنین ازدواج برگزار شود تا این افراد در مرحله اول توانایی برقراری ارتباط مؤثر با جنس مخالف را کسب کنند و در مرتبه بعد با زمینه‌های ایجاد زندگی سالم آشنا شوند.

افشاریه اضافه کرد: رسانه ملی در موضوع ازدواج برنامه‌های زیادی تولید می‌کند اما تأثیرگذاری موردنظر را ندارد که باید آسیب‌شناسی شود. همچنین وزارت ورزش و جوانان براساس وظایف ذاتی خود باید زمینه آشنایی سالم میان جوانان را فراهم کند زیرا امروزه جوانان هیچ فضایی را برای برقراری ارتباط و آشنایی در اختیار ندارند. چنین فضاهایی می‌توانند در اماکن عمومی تحت ‌نظارت فعالان ازدواج و معرفان سازمان‌دهی شوند.

افشاریه ارجاع یک دادخواست طلاق در هر ۱۵ دقیقه به دادگاه‌های کشور را یک فاجعه خواند و تأکید کرد: تورم نه‌تنها در حوزه اقتصاد که در تمام حوزه‌های فرهنگی و سیاسی و... در کشور بالاست؛ بنابراین با انبوهی از طرح‌های نیمه‌کاره در زمینه ازدواج و جوانان مواجهیم که هیچ‌یک عملیاتی نشده است. درحالی‌که سپردن امور به گروه‌های مردم‌نهاد کوچک می‌تواند موفقیت بیشتری را حاصل کند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید