6 ساعت نفسگير در دادگاه نظامی
متهمان به جلسه آمدهاند؛ پنج فرد نظامي. خيلي شفاف در جلسه ميگويند آمر اصلي در فراخوان نيروها براي تجمع در فرودگاه شيراز، آنها نبودهاند. نام فرد مدنظر اما سر زبانها است. آنها سر کارشان بودهاند که فرمان رسيده بايد به فرودگاه شيراز بروند؛ جايي که بنا بوده علي مطهري از آنجا عازم دانشگاه شيراز شود و سخنراني کند.
کد خبر :
۴۲۴۹۷
بازدید :
۱۳۱۷
متهمان به جلسه آمدهاند؛ پنج فرد نظامي. خيلي شفاف در جلسه ميگويند آمر اصلي در فراخوان نيروها براي تجمع در فرودگاه شيراز، آنها نبودهاند. نام فرد مدنظر اما سر زبانها است. آنها سر کارشان بودهاند که فرمان رسيده بايد به فرودگاه شيراز بروند؛ جايي که بنا بوده علي مطهري از آنجا عازم دانشگاه شيراز شود و سخنراني کند.
به گزارش شرق، ١٨ اسفند ٩٣، حمله انجام ميشود؛ زماني که علي مطهري، نماينده مجلس نهم، در يک تاکسي زردرنگ عازم دانشگاه شده بود.
موتورها و نيروها تاکسي را احاطه ميکنند. سنگ و آجر و اقلام ديگر به سمت خودرو روانه ميشود. به فرمان فرد مدنظر، با آجرپاره از نماينده مجلس استقبال ميشود. دليلش نامعلوم است. رسم و نشان آمر اصلي آن روزها نامشخص بود؛ حالا متهمان بيهيچ رودربايستي، جلسه دادگاه را مکان مناسبي ديدهاند که بگويند صرفا عامل اين حمله بودهاند و آمر حالا به گفته مطهري، ارتقا هم گرفته است.
علي مطهري در جلسه حاضر نيست؛ وکيلش به نيابت از او آمده تا پيگير امور باشد. پيغام مطهري اما در دستان آقاي وکيل است؛ آمر معرفي شود، مطهري رضايت خواهد داد.
نامه علي مطهري در دست وکيل او است. مطهري در متن نامه تأکيد کرده: «دليل شکايت اينجانب از آمران حادثه شيراز، اين بوده که اينگونه حوادث تکرار نشود و اين افراد ابزار دست دوستان نادان انقلاب قرار نگيرند».
در بخش ديگري از نامه مطهري نيز آمده: «از متهمان آمريت در آن حادثه انتظار دارم آمر اصلي را اعلام کنند. البته همه ميشناسيم و متأسفانه ارتقا پيدا کرد و البته براي حفظ آبرويش او را معرفي نخواهيم کرد».
اسم آمر حمله را نميگوييم
مصطفي ترکهمداني به ايلنا خبر داده: «در جلسه اخير دادگاه حمله به علي مطهري، متهمان در دفاع از خود ضمن معرفي آمر اصلي در فراخوان نيروها براي تجمع در فرودگاه شيراز، فرد آمر مسئول دانستهاند».
خبرنگار «شرق» از وکيل مطهري خواسته تا اطلاعات بيشتري درباره آمر اصلي حمله به مطهري داده شود؛ چراکه شايد خيليها- برعکس آنچه آقاي مطهري گفتهاند- اين فرد را نشناسند. ترکهمداني پاسخي به سؤال «شرق» نداده و تأکيد دارد بر اساس خواسته آقاي مطهري، بنا داريم نامي از آمر اصلي حمله شيراز مطرح نشود.
بهاينترتيب، جلسه دادگاه رسيدگي به شکايت علي مطهري از متهمان حمله شيراز، به پايان رسيده است. آخرين جلسه دادگاه علي مطهري شش ساعت به طول انجاميده است. شعبه يک دادگاه نظامي شيراز به رياست قاضي صفري، ميزبان وکيل و متهمان بود و تحقيق، بررسي و شنيدن آخرين دفاع متهمان و آمران حمله به علي مطهري در ۱۸ اسفند ۹۳ در فرودگاه شيراز، در دستور کار بوده است.
اخلال در جلسه ٦ساعته دادگاه
ترکهمداني به اخلال صورتگرفته در جلسه ششساعته دادگاه علي مطهري اشاره دارد. او در پاسخ به سؤال «شرق» درباره بيان جزئيات اين اخلال گفته: «به اخلالگر و موضوع اخلال نميپردازم. فرد آمر در جلسه نبود. متهمان در دو جا به نقش آمر اشاره کردند؛ در جايي که وقفه پيش آمد، با خود متهمان حرف زدم. خودشان هم گفتند ما کارهاي نبودهايم و وقتي فراخوان انجام شد، ما آمديم. فراخوان به دستور بوده و در دفاعيات خود هم بهصراحت به نقش آمر اشاره داشتند. اينکه تماس گرفتند و خواستند براي تجمع حاضر شويم».
وکيل علي مطهري همچنين تأکيد کرده: «متهمان در جلسه گفتهاند درست است ما افراد را دعوت کرديم؛ اما دستور داشتيم تا اين کار را انجام دهيم». علي مطهري در جلسه دادگاه حاضر نشده است؛ اما آنطور که ترکهمداني گفته، «او در نامهاي رضايت مشروط خود را به معرفي آمر اصلي منوط دانست. به نظر ميرسد شرايط براي مختومهشدن اين پرونده مهياست».
ترکهمداني همچنين تأکيد کرده: «به نظر ميرسد از آنجا که شرط آقاي مطهري محقق شده، نسبت به مابقي متهمان رضايت دهند؛ اما از آنجا که علاوه بر شاکي خصوصي، مدعيالعموم هم از آنها شکايت کرده، رضايت موکل بنده فقط در صورت متهم شناختهشدن اينها، از اسباب تخفيف مجازات بوده و ميتواند مؤثر باشد».
موتورسواراني که دستور داشتند
اسفند ٩٣ همهچيز مهياي يک سخنراني بود؛ علي مطهري در جمع دانشجويان محبوب است، صريح سخن ميگويد و بارها در جمعهاي دانشجويي بيپرده به سؤالهاي خط قرمز پاسخ داده است. آنموقع گويا در شيراز آبوهواي سياست به شکلي بود که سخنان علي مطهري تحمل نميشد؛ اما ماجرا صرفا به تحمل سخنان او ختم نشد. دستور رسيد گروهي به سمت فرودگاه شيراز بروند. تصاوير بهجامانده از حمله موتورسواران و پرتابکنندگان آجر، کماکان در موتورهاي جستوجوگر آنلاين به چشم ميخورد.
کتوشلوار علي مطهري گوجهاي است؛ گويا علاوه بر پارهآجر، اين هم بخش ديگري از ميهماننوازي برخي از علي مطهري بوده است. مطهري پيشتر گفته بود ابعاد حمله به شکلي بود که امکان آسيب جدي نيز وجود داشت؛ چنانچه سرانجام احتمالي پرتاب پارهآجر و سنگ به سمت ماشين براي آن افراد مشخص بود. علاوه بر علي مطهري، تندروها سال بعد مانع از سخنراني الهه کولايي در شيراز شدند؛ البته با روشي مترقيانهتر.
براي توقف سخنراني کولايي، طرحي نو درانداختند
کولايي که از هواپيما پايين آمد و پايش به فرودگاه شيراز رسيد، دو طرفش نشستند و مؤدبانه از او خواستند با پرواز بعدي راهي تهران شود. اينطور بود که کولايي را اين بار به شکل ويآيپي، سوار ماشينهاي مخصوص فرودگاه و تا پايين پرواز اسکورت کردند.
بهاينترتيب، سخنراني کولايي با حاشيهاي کم در شيراز منتفي شد. علي مطهري حالا نايبرئيس مجلس است. پرونده شيراز به سمت مختومهشدن پيش ميرود. از اسفند ٩٣ تا شهريور ٩٦ راه درازي است؛ سه سال پيگيري مدام پروندهاي که ماحصل يک دستور بود و نزديک به يک ساعت صفآرايي و دقايقي حمله؛ حملهاي که حالا بنا است درس عبرتي براي ديگر تندروها شود تا برابر رأي مخالف، دست به سنگ و پارهآجر نبرند.
۰