خرما را فراموش نکنید

خرما را فراموش نکنید

خرما منبع خوبی از آهن است، در ۱۰۰ گرم خرمای تازه حدود ۱/۳ میلی‌گرم آهن وجود دارد که با میزان آهن موجود در مرغ و ماهی رقابت می‌کند.

کد خبر : ۴۵۰۱۲
بازدید : ۷۹۳۷
فرادید | خرما یکی از خوردنی‌های است که بیشتر برای اهالی آسیا شناخته شده است. در اروپا و آمریکا از این میوه پُر خاصیت فقط در کیک و شیرینی استفاده می‌شود، ولی در خاورمیانه و به خصوص در کشورهای عربی به عنوان یک غذای اصلی به کار می‌رود. خرما در دسته میوه‌ها قرار می‌گیرد، و در میان تمام آن‌ها، از نظر میزان انرژی بی نظرترین است. از خرما به عنوان یک میوه انرژی‌زا نام برده می‌شود.
به گزارش فرادید؛ خرما در ۱۰۰گرم ، ۱۶۰ کالری انرژی دارد. در حالی که هیچ کدام از میوه‌ها در این حجم، این میزان انرژی را تولید نمی‌کنند، علاوه بر این‌که ممکن است از خرما هم گران‌تر باشند. از طرفی خرما منبع خوبی از آهن است، در ۱۰۰ گرم خرمای تازه حدود ۱/۳ میلی‌گرم آهن وجود دارد که با میزان آهن موجود در مرغ و ماهی رقابت می‌کند.
خرما مانند سایر میوه‌ها، فیبر بالایی دارد که در رفع یبوست می‌تواند مفید باشد و از نظر انواع ویتامین‌ها هم شبیه مشابه سایر میوه‌ها است و فرق چندانی ندارد. در واقع مزیت عمده خرما همین خاصیت انرژی‌زایی آن است؛ یعنی در یک حجم کم، شما می‌توانید انرژی زیادی به دست بیاورید.
میوه گرم با قند طبیعی
خرما در ۱۰۰گرم ، ۱۶۰ کالری انرژی دارد

در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت می‌شد. در ادبیات ساسانی از نخل یاد شده است. منابع چینی از ایران به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کرده‌اند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کرده‌اند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد.
خرما از دوران باستان در رژیم غذایی انسان بوده و یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های کشت شده توسط انسان است.درخت خرما در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری، از جمله ایران رشد می‌کند. با اینکه خاستگاه آن را میانرودان، عربستان و شمال آفریقا ذکر می‌کنند ولی بررسی‌های علمی، آن را به گونه‌ای به نام علمی P.H. Sivestris که در هندوستان می‌روید نسبت می‌دهند. باستان شناسان احداث نخلستان‌ها را به پنج هزار سال پیش نسبت داده‌اند زیرا نامی از آن بر لوحه‌های گلی ۵۰ سده پیش یافته‌اند.
عناوین مرتبط:
در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت می‌شد
خواص خرما
طبع خرما گرم و خشك است. مثلاً برای نرم كردن سينه می‌توانید مقداری خرما در آب گرم بجوشانید و روزی ۲ تا ۳ استكان بخوريد. البته اين برای افراد سرد مزاج بسيار خوب است. از این شربت می‌توانید برای تقويت كليه هم استفاده کنید.خاصیت این شربت خیلی زیاد است تا جایی که حتی افرادی که مبتلا به درد كمر يا درد مفاصل هستند هم می‌توانند از شربت خرما استفاده کنند.
اگر مشکل سنگ مثانه دارید خرما را با شنبليله بخورید. برای تقويت قوای جنسی خرما را در شير تازه خيس کنید با کمی دارچين صبح به عنوان صبحانه بخوريد و بعد از آن كمی شير ميل كنيد. خرما میوه گرمی است و با این ترکیب خیلی مناسب برای افراد گرم مزاج نیست. اگر می‌خواهید سنگ مثانه‌ تان خرد شود از دم‌کرده خرما استفاده كنید.
به خاطر ويتامين B موجود در آن، خرما ميوه خوبي برای تعادل اعصاب و باعث رشد است. پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی بالا است و برای جلوگیری از پرفشاری خون و کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است که به هم خوردن آن در بدن، بسیار خطرناک است. علاوه بر آن، خرما دارای میزان زیادی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات ضروری است.
فسفر در خرما باعث سر زنده نگاه داشتن سلول‌های عصبی می‌شود.منبع غنی برای تأمین آهن است. خرما به دلیل داشتن قند طبیعی به راحتی بر روی حافظه کوتاه مدت مغز تأثیر می‌گذارد. قند به نوعی خوراک مغز است و وقتی این خوراک فراهم شود فعالیت خود را به خوبی انجام می‌دهد.
از دیگر مواد مفیدی که در خرما وجود دارد مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک است.این مواد برای خون رسانی به بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می‌شوند، علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند. فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است، البته که مقدار آهن خرما خیلی زیاد نیست، ولی نیاز بدن را رفع می‌کند.
برای خون‌سازی، بدن احتیاج به سه ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می‌شوند، بنابراین برای این منظور باید از غذاهای متنوع استفاده کرد. ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرما است که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلی‌گرم ویتامین C موجود است.
میوه گرم با قند طبیعی
مقدار آهن خرما خیلی زیاد نیست، ولی نیاز بدن را رفع می‌کند

در خرما قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین‌های ضروری وجود دارد، بنابراین این ماده غذایی در مقابله با کمبود وزن کمک مؤثری است. مصرف خرما با شیر و ماست باعث می‌شود جلوی گرسنگی و تشنگی گرفته شود. جالب است بدانید مردم صحرا هسته درخت خرما را در آورده و از آن نان می‌پزند.
یا این هسته را بو می‌دهند و از آن به عنوان قهوه استفاده می‌کنند آنها معتقدند که دم کرده خرما بسیار مطبوع است یا حتی آن را در آب برای چند روز خیس می‌کنند و به عنوان غذای مقوی به شترهای خود می‌دهند و معتقدند که این غذا از گندم و جو مقوی‌تر است.
از دیگر معجزات این میوه از بین بردن تورم پلک‌های چشم است. برای این منظور می‌توان پمادی از هسته خرما درست کرد و آن را روی چشم گذاشت این پماد برای رشد مژه‌های چشم نیز بهترین دارو است. در زمان‌های قدیم همیشه خرما را برای قدرت و انرژی به کار می‌بردند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است.گل‌های درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند و همچنین طعم گل‌های درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی دارد.
خرما ارزش غذایی خوبی دارد و می‌توان آن را در هرم مواد غذایی میوه به حساب آورد. با توجه به اینکه خرما میوه کوچکی است ،هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرما است که اگر براساس نیاز روزانه دو تا سه واحد میوه می‌خورید، می‌توانید این تعداد را به جای یکی از این واحدهای میوه استفاده کنید.
خرما ،‌ طبیعتی ملین دارد، به این معنا که برای رفع یبوست و درمان آن کاربرد دارد.برای این کار، ‌خرما را شب قبل در آب ولرم خیس کنید و صبح روز بعد آبی که خرما در آن خیس خورده را میل کنید و برای یبوست‌های مزمن این کار را چندین مرتبه تکرار کنید، قطعاً یبوست درمان خواهد شد. خرما دارای نیکوتین فراوان است و بدین ترتیب می‌تواند در درمان اختلالات روده‌ای مفید باشد.
میوه گرم با قند طبیعی
خرما ،‌ طبیعتی ملین دارد
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم خرما :

۱۶۳ کیلوکالری انرژی
۹/۰ گرم پروتئین
۳/۰ گرم چربی
۳۸ گرم گلوسید
۳۰ میلی‌گرم فسفر
۳/۱ میلی‌گرم آهن
۵۱ میلی‌گرم کلسیم
۱۰ میلی‌گرم ویتامین

مضرات خرما
خرما یکی از میوه‌هایی است که در رژیم غذایی هر فردی باید باشد چون قند موجود در آن انرژی رسانی می‌کند. ولی خوردن خرما برای دیابتی‌ها، افراد مبتلا به سندرم متابولیک، بیماری‌های قلبی و عروقی و تب‌خال زیاد توصیه نمی‌شود. تب‌خال ویروسی است و خرما برای افراد مبتلا به عارضه تب‌خال مناسب نیست. زیرا خرما قند خون را بالا می‌برد و ویروس‌های تب‌خال در رشد خود از قند موجود در خرما استفاده می‌کنند.
اصولاً نباید در مصرف خرما زیاده روی کرد، چون که مصرف بسیار بالای آن موجب آسیب به کبد و طحال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.میوه‌های شیرین و با کالری بالا مانند خرما، برای افراد چاق یا کسانی که بیماری دیابت دارند، تقریباً مضر است و باید در خوردن آن مراعات کنند. مصرف خرما ، روش شناخته شده‌ای برای درمان سرطان و سایر بیماری‌های عفونی است.
دستور غذا با خرما
این میوه گرم و خشک تنها برای خوردن به صورت خام استفاده نمی‌شود بلکه می می‌توان با آن انواع غذا و شیرینی هم تهیه کرد. برای نمونه چند مورد از آنها را ببینید.

۱.املت خرما
هسته خرماها را در بیاورید. خرماها را به چند قسمت تقسیم کنید و به همراه گردوهای خرد شده در کمی روغن و کره تفت دهید. پس از اینکه کمی رنگ خرماها تیره شد و بافت نرم‌تری پیدا کرد تخم‌مرغ‌ها را تک تک درون تابه بشکنید و با قاشق مخلوط کنید ، به مقدار کافی نمک و فلفل بریزید و در ظرف مناسب به همراه نان سرو کنید.
میوه گرم با قند طبیعی
املت خرما
۲.دسر خرما
خرماها رو بشورید و هسته آنها را جدا کنید .در یک ظرف نچسب مقداری روغن حیوانی و یا کره ریخته و ظرف رو روی حرارت در شعله متوسط قرار دهید. هنگامی که روغن حیوانی یا کره شروع به ذوب شدن کرد ، خرماهای تمیز رو به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه در روغن سرخ کنید تا خرماها نرم و با هم کاملاً مخلوط شوند و به شکل یک توده بزرگ و براق در بیایند . پس از آماده شدن خرماها ، ظرف خرما رو از روی شعله بردارید اجازه دهید، تا خرماها سرد شوند.
بیسکویت‌ها رو با دست به قطعات متوسط خرد کنید ( مثلاً هر بیسکویت رو به چهار قسمت تقسیم کنید ) و سپس قطعات بیسکویت خرد شده رو به خرماها اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. حالا کل مخلوط را رول کنید و در ورق‌های پلاستیکی قرار دهید ، سپس آن را داخل فویل آلومینیومی قرار دهید و دو طرف فویل آلومینیومی را در جهت مخالف بپیچید. این‌ها را داخل فریزر بگذارید. اگر سفت و آماده شد ، آن را از فریزر خارج کنید و از فویل بیرون بیاورید . آنها را در بشقاب قرار داده و با چاقو برش‌های نازک بزنید و میل کنید.
میوه گرم با قند طبیعی
کابلی پلو،غذایی با خرما
۳.قیساوا خرما
قیساوا دسری خوشمزه و آذربایجانی است که در دو نوع تهیه می‌شود، یکی با خرما و یکی هم با قیسی. اسم قیساوا هم از قیسی گرفته شده است. قیساوا را می‌توانید در هر سه وعده غذایی استفاده کنید. وقتی برای صبحانه سرو می‌شود، داخل آن تخم‌مرغ می‌شکنند و به همراه تخم‌مرغ پخته می‌شود. برای ناهار به همراه برنج و برای شام، به همراه گردوی فراوان سرو می‌شود.

داخل هر خرما به جای هسته، ۴/۱ گردو، قرار دهید، سپس خرما ها را کنار هم در ظرفی پیرکس یا نسوز (بسته به اندازه ظرف) به صورت دو تا سه ردیف بچینید و کنار بگذارید؛.در ظرفی مناسب، یک عدد تخم مرغ را با شیر مخلوط کنید، آن را روی خرماها بریزید. فواصل بین ردیف خرماها را نیز با گردوی خردشده پُر کنید؛ظرف خرما را به مدت ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید.
پس از این مدت، آن را از فر بیرون آورید؛.تخم مرغ باقیمانده را در ظرفی مناسب بریزید و با چنگال هم بزنید، آن را روی ظرف خرما بریزید؛.مواد را دوباره به مدت پنج دقیقه در طبقه وسط فر، با همان درجه حرارت قرار دهید تا تخم مرغ خود را ببندد؛ سپس قیساوای خرما را از فر بیرون آورید، کره ذوب شده را روی آن بریزید و روی آن را با پسته و پودر دارچین، تزیین و سرو کنید.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید