دایره خشونت علیه زنان

با آموزش، می‌توان تا حد زیادی بر روند کنونی خشونتی که علیه زنان وجود دارد فایق آمد. آموزشی که باید از نهاد خانواده آغاز شود. به زبان ساده، برخورد و روابط همسران در خانواده‌ها باید به گونه‌ای باشد که کودکان نیز از آن‌ها یاد بگیرند و در آینده شاهد جامعه‌ای باشیم که «احترام» به یکدیگر، بدون در نظر گرفتن جنسیت، در راس امورآن باشد.

کد خبر : ۴۶۳۷۶
بازدید : ۱۳۴۳
زهرا صدراعظم نوری، نماینده مجلس | از واقعیت‌های تلخ موجود جامعه انسانی ما این است که هر چقدر قدرت بیشتر می‌شود و هر چقدر جایگاه اجتماعی و فردی مردان پایین‌تر می‌آید، دایره خشونت علیه زنان و کودکان بیشتر می‌شود؛ خشونتی که تنها مختص جوامع دینی و مذهبی نیست بلکه به روابط انسانی و ذات جوامع برمی‌گردد.
به بیان دیگر وقتی که مردان در جوامعی (چه از لحاظ اجتماعی و چه خانوادگی) قدرت می‌گیرند، درآن جوامع خشونت علیه زنان و کودکان بیشتر می‌شود.
از زاویه‌ای دیگر از آنجایی که کودکان و زنان در مقابل مردان، از قدرت کمتری برخوردارند و همچنین در اکثر موارد، از ابعاد اقتصادی نیز تصمیم‌گیری در خانواده‌ها و جامعه بیشتر با مردان است بنابراین بستر برای تعرض (تعرض نه به معنای فقط تعرض جنسی که انواع بی‌عدالتی‌های انسانی و جنسیتی) به کودکان و زنان در این جوامع بیشتر می‌شود.
به همان نسبت در اجتماع نیز شرایط به گونه‌ای است که زنان و کودکان بیشتر مورد خشونت قرار می‌گیرند.
این درحالی است که حتی اگر از منظر «دینی» نیز به مساله نگاه کنیم، دین «اسلام» به عنوان یکی از کامل‌ترین ادیان الهی، همواره خشونت را تقبیح کرده است ولی در عوض شاهد آن هستیم که برداشت‌های شخصی و سلیقه‌ای برخی از افراد، به نام «دین» نوشته یا بیان می‌شود. نتیجه اینکه، در جوامع دینی نیز متاسفانه شاهد خشونت علیه زنان و کودکان هستیم!

در این میان گروهی، ضعف قوانین را عاملی برای بروز این خشونت می‌دانند ولی به شخصه چندان با چنین نظریه‌ای موافق نیستم و معتقدم، مشکل ما بیشتر از اینکه مشکل قانونی و ضعف در قوانین موجود باشد، مشکل «فرهنگی» است.
برهمین مبنا براین باورم که با آموزش، می‌توان تا حد زیادی بر روند کنونی خشونتی که علیه زنان وجود دارد فایق آمد. آموزشی که باید از نهاد خانواده آغاز شود. به زبان ساده، برخورد و روابط همسران در خانواده‌ها باید به گونه‌ای باشد که کودکان نیز از آن‌ها یاد بگیرند و در آینده شاهد جامعه‌ای باشیم که «احترام» به یکدیگر، بدون در نظر گرفتن جنسیت، در راس امورآن باشد.
در این راه، آموزش و پرورش نیز می‌تواند نقش موثری را داشته باشد چراکه بخش گسترده‌ای از تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم برعهده آنهاست و البته در این بین نباید از نقش رسانه‌ها نیز غافل ماند. رسانه‌هایی که نقش غیرقابل انکاری را در آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی به شهروندان هر جامعه دارند. به امید روزی که شاهد هیچ خبری از خشونت علیه بانوان و کودکان این مرز و بوم نباشیم.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید