عقبگرد دلاری، رشد بورسی

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آن‌ها است. بر این اساس در این صفحه روند‌های قیمتی بازار‌های مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

کد خبر : ۵۰۶۰۰
بازدید : ۹۹۴
یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آن‌ها است. بر این اساس در این صفحه روند‌های قیمتی بازار‌های مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

صعود آرام شاخص

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۲۴۵ واحدی (۲۵/ ۰ درصدی) در سطح ۹۸ هزار و ۳۴۸ واحدی ایستاد. در بازار‌های جهانی با نزدیک شدن به آغاز تعطیلات سال نوی چینی (از روز پنج‌شنبه) و ادامه افت شاخص دلار قیمت مس تا نزدیک سقف ۷ هزار دلاری افزایش داشت، روی بالاتر از ۳۴۰۰ دلار و قیمت سنگ‌آهن در بازار دالیان با چشم‌انداز رشد تقاضای فولاد در ماه‌های بهار در چین، به سقف ۳‌هفته‌ای رسید.
به این ترتیب «فملی» و «کگل» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. همچنین شاهد رشد نسبی فلزی-معدنی‌ها بودیم. اما تردید‌ها نسبت به پایداری قیمت‌های جهانی و شناسایی سود میان معامله‌گران مانع از رشد قابل توجه این نماد‌ها است. همانند روال روز سه‌شنبه پالایشی‌ها از نماد‌های اثرگذار بر رشد شاخص بودند. همچنان نوسانات نرخ دلار، قیمت جهانی محصولات پتروشیمی و فلزات بر شاخص اثرگذار است.

بازار ارز

توقف صعود دلار

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

دیروز هر دلار آمریکا با افت ۱۰۰ تومانی به نرخ ۴۸۱۰ تومان معامله شد. پس از ۳ کانال‌شکنی دلار در هفته جاری، روز گذشته مقابله با دلالان ارزی، روند صعودی دلار را متوقف کرد. با وجود لمس سقف ۴۸۰۰ تومانی نرخ دلار در هفته گذشته، عرضه سنگین از سوی صرافی بانک‌ها مقاومت سطح مزبور را تقویت کرد. اما رشد تقاضای سفته‌بازی معامله‌گرانی که در قیمت‌های بالاتر اقدام به عرضه دلار کرده بودند، افزایش تقاضای آربیتراژی و نزدیک شدن به سال جدید، حمایت کف ۴۶۰۰ تومانی را تقویت کرد.
در هفته جاری، کاهش عرضه صرافی بانک‌ها و تداوم روند صعودی درهم، نوسانات صعودی دلار تا سقف ۴۹۱۰ تومانی روز سه‌شنبه را رقم زد. اما روز چهارشنبه کنترل شدید بر بازار ارز و دستگیری دلالان ارزی با کاهش حجم معاملات دلار را پس از رشد ۲۳۰ تومانی از ابتدای هفته، نزولی کرد.

بازار سکه

احتیاط سکه برای بازار‌های اثرگذار

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

دیروز هر سکه طرح جدید با افت هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۵۹۲ هزار تومان معامله شد. شاهد نوسان طلای جهانی در کانال ۱۳۳۰ دلاری بودیم. چشم‌انداز تسریع روند افزایش نرخ بهره فشار را بر طلا حفظ کرده است. آمار نرخ تورم و خرده‌فروشی آمریکا تصویر روشن‌تری از این امر ارائه می‌دهد. در بازار ارز نیز روند صعودی نرخ دلار (رشد ۲۳۰ تومانی دلار در هفته جاری) روز گذشته با دستگیری دلالان ارزی و کاهش حجم معاملات افت ۱۰۰ تومانی نرخ دلار رقم خورد؛ بنابراین پس از رشد ۷۳ هزار تومانی قیمت سکه از ابتدای هفته، توقف روند صعودی دلار عامل احتیاط در بازار سکه شد.
پیش‌تر با حراج بانک کارگشایی، افت قیمت سکه به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رقم خورد. اما مقطعی بودن این عامل، مجددا در روز‌های اخیر قیمت سکه را به سقف تاریخی رساند.

بازار طلای جهانی

احتیاط طلا پیش از آمار تورم

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۳۳۲ دلار معامله شد. در میانه معاملات با افت شاخص دلار، طلا تا سطح ۱۳۳۷ دلار (بالاترین سطح از ۶ فوریه) رشد داشت، اما بازگشت شاخص دلار به مسیر صعودی پیش از انتشار آمار نرخ تورم و خرده‌فروشی آمریکا طلا را به ۱۳۳۰ دلار نزدیک کرد. احتمال تسریع روند افزایش نرخ بهره با آمار اشتغال آمریکا و چشم‌انداز رشد نرخ تورم با رشد بازدهی اوراق قرضه به سقف ۴ ساله تشدید فشار فروش را در بازار سهام رقم زد.
اما در روز‌های اخیر شاهد بازگشت بازار‌های سهام به مسیر صعودی بودیم. همچنان کارشناسان معتقدند بازار‌های اوراق قرضه دوران اوج را سپری کردند. امری که می‌تواند در ماه‌های آتی با رشد نرخ تورم، افزایش نرخ بهره (افزایش هزینه‌های شرکت‌ها) و با سیگنال‌های پایان چرخه رونق اقتصادی فشار فروش را در بازار سهام تشدید کند.

بازار اوراق مسکن

کاهش تقاضای «تسه»‌ها

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۴ (تسه ۹۴۱۲) با افت ۸/ ۰ درصدی به قیمت ۷۱ هزار و ۳۶۷ تومان معامله شدند. با وجود روند کم‌نوسان «تسه»‌ها در دی در سطح ۷۳ هزار و ۵۶۸ تومان، از ابتدای بهمن کاهش تقاضا قیمت اوراق را در میانگین ۷۱ هزار و ۸۸۵ تومان قرار داد. با این وجود در دی رشد ۷/ ۱۶ درصدی قیمت مسکن نسبت به دی سال گذشته رقم خورد. به اعتقاد کارشناسان حبابی شدن قیمت مسکن در ماه‌های اخیر و پایین بودن قدرت خرید متقاضیان عامل فشار بر تقاضای مصرفی مسکن است.
اما با کاهش نوسانات بازار مسکن در دی نسبت به آذر (رشد ۲/ ۵۰ درصدی تعداد معاملات در آذر نسبت به مدت مشابه سال گذشته) می‌توان به بازگشت نسبی آرامش به بازار مسکن تا حدی خوش‌بین بود. همچنین نزدیک شدن به پایان سال می‌تواند رشد تقاضای اوراق را رقم بزند.

بازار نفت

WTI نزدیک کف ۷ هفته‌

عقبگرد دلاری، رشد بورسی

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۸/ ۵۸ دلار معامله شد. تخمین موسسه نفت آمریکا از افزایش ذخایر نفت (۹۵/ ۳ میلیون بشکه) برای سومین هفته متوالی پیش از انتشار گزارش رسمی و بیش از پیش‌بینی کارشناسان (۱/ ۳ میلیون بشکه) WTI را به کف ۷ هفته‌ای رساند. گزارش اوپک تعهد ۱۳۷ درصدی اعضا به توافق را نشان داد که بخشی از آن به دلیل کاهش تولیدات ونزوئلا بود. علاوه بر این آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نزدیک شدن ذخایر نفت به میانگین ۵ ساله را اعلام کرد و چشم‌انداز رشد تقاضا را به ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز (از ۳/ ۱ میلیون بشکه در روز) افزایش داد.
با این وجود رشد اخیر تولیدات آمریکا به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز، احتمال پیشی گرفتن رشد عرضه از رشد تقاضا در نتیجه تداوم مازاد عرضه را طبق پیش‌بینی IEA تقویت کرده است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید