زنان جودوکار نابینا در هند
ورزش جودو و آموزشهای دفاع شخصی به زنان نابینا در هند فرصت زندگی بهتر و حضور در جامعه را داده است.
فرادید | در مناطق روستایی هند زنان جوان و نابینا از فرصت استفاده میکنند تا مهارتهای دفاع شخصی را بیاموزند.
نابینایی سبب میشود اغلب در معرض سوءاستفادههای جسمی و جنسی قرار داشته باشند و بسیاری از آنها نمیتوانند بدون همراه خانههایشان را ترک کنند. اکنون بیش از شصت زن با کسب مهارت دفاع شخصی توانستند به مدرسه بازگردند، کار پیدا کنند و اعضای فعال جامعه شوند.
بسیاری از این زنان در مسابقات قهرمانی ملی شرکت کرده و برنده مدال شدهاند و اکنون به دیگر زنان نابینا آموزش میدهند.
"سوداما" یادگیری جودو را در سال 2014 آغاز کرد و از آن زمان اعتمادبهنفسش بهطور چشمگیری افزایشیافته است. توانست به مدرسه بازگردد. قبلاً این امکان را نداشت زیرا والدینش باید کار میکردند و کس دیگری نبود که او را هر روز تا مدرسه همراهی کند.
سوداما گفت: "قبل از یادگیری جودو همش با خود میگفتم چطوری بیرون بروم؟ چطور به زندگی ادامه دهم؟ از تنها رفتن به مدرسه میترسیدم. پدر و مادرم هم این اجازه به من نمیدادند، زیرا مدرسه دور بود."
پس از بازگشت به مدرسه، سوداما آموزش جودو به دوستانش را آغاز کرد و بعدها به مقام مربیگری رسید. او در دهلی، گوا، گورگان و لکهنو برنده مدالهای نقره و طلا شده است.
این زنان پس از رقابت در مسابقات قهرمانی ملی جودو در دهلینو، احترام زیادی در جامعه پیدا کردند. اما هنوز هم با چالشهای زیادی مواجهاند. "جانکی" بیستساله پس از دو سال تمرین توانست در مسابقات ملی نابینایان صاحب مدال طلا شود. قرار است در مسابقات بینالمللی نابینایان در ترکیه شرکت کند. اما تأمین هزینهها سفر بری خانوادهاش بسیار دشوار است.
اما جانکی همچنان امیدوار است: "از اینکه به نمایندگی از کشورم در این مسابقات حضور پیدا میکنم بسیار خوشحالم. هرگز فکر نمیکردم پس از یادگیری جودو و یادگیری دفاع شخصی زندگیام تا این حد تغییر کند."
منبع: BBC
ترجمه: وبسایت فرادید