پیشنهاد سفرهای نوروزی
سفر رفتن به سمت شمال کشور از آن دست مسافرتهایی است که حتی در تعطیلات دو روزه میان سال هم مردم از آن استقبال میکنند.
کد خبر :
۵۲۹۵۷
بازدید :
۴۵۴۰
فرادید | حالا که تعطیلات شروع شده و قصد دارید در این روزها هم استراحت کنید و هم تفریح، بد نیست سری بزنید به شهرهای دیدنی ایران و در یک سفر چند روزه هر شهری که را که برایتان مقدور است بینید.
به گزارش فرادید؛ روزهای نوروز با اینکه همه شهرها و شهرستانها به دلیل هجوم مسافران شلوغتر از همیشه است، اما باز هم میشود با یک برنامهریزی دقیق در هر شهری همه اماکن دیدنی را دید و لذت برد.
ما برای شما چند پیشنهاد در شمال کشور داریم.
گیلان
سفر رفتن به سمت شمال کشور از آن دست مسافرتهایی است که حتی در تعطیلات دو روزه میان سال هم مردم از آن استقبال میکنند. آب و هوای مرطوب و دریا و جنگل از جاذبههای گردشگری همیشگی شمال کشور است. اما این بار اگر قصد سفر داشتید به گیلان بروید و علاوه بر آب و هوای بهاری این شهر از رستورانها با غذاهای محلی و اماکن دیدنی آن لذت ببرید.
دریاچه سقالکسار:
سقالکسار روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان رشت در استان گیلان ایران که در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر رشت در دهستان لاکان قرار دارد. در اطراف مزار آقا سید شریف دریاچههای متعددی وجود دارد که دارای طبیعت بسیار زیبایی هستند. یکی از بزرگترین این دریاچهها سد خاکی سقالکسار است که در نزدیک چماچاه و روستای سقالکسار واقع شده است و در تمامی فصول مسافران را به سمت خود جذب میکند. با حدود یک ربع ساعت رانندگی از رشت میتوان به این روستای فوقالعاده زیبا رسید.
پاکیزگی این روستا یکی از ویژگیهای مهم آن است و یکی از دلایل مهم این پاکیزگی، اجرای طرحی توسط شورای اسلامی این روستاست مبنی بر اینکه در هنگام ورود سه هزار تومان از گردشگران ورودی دریافت میکنند و یک کیسه زباله به آنها میدهند تا زبالههای خود را در طبیعت رها نکنند و در کیسه بریزند، در صورتی که کیسههای زباله از سوی گردشگران به متصدی تحویل داده شود دو هزار تومان به آنان پس داده خواهد شد، این جایزه و مشوق مؤثر موجب شده است تا وجود زباله در طبیعت این روستا صفر باشد.
موزه روستایی گیلان:
موزه میراث روستایی گیلان تنها تجربه ملی در زمینه صیانت از فرهنگ و معماری روستایی با مفهوم موزه فضای باز در ایران است. این موزه که در نوع خود در خاورمیانه و آسیای مرکزی منحصربهفرد است، با هدف پاسداشت و حفظ میراث مادی و معنوی مردم سرزمین گیلان طراحی شده است. فکر برپایی این موزه پس از زمینلرزه ۱۳۶۹ رودبار، توسط دکتر محمود طالقانی مطرح شد.
در طراحی موزه، محلهایی برای رستورانها، چایخانهها، بازارها، مساجد سنتی، مزارع و باغات، کارگاههای آموزش و تولید صنایعدستی، محوطه بازیها و نمایشهای سنتی، مراکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری، پژوهشگاه معماری و مردمشناسی، پارک کودک، باغهای پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی، معماری چوب ملل و دو مجموعه مهمانپذیر با الهام از معماری روستایی گیلان هریک به ظرفیت ۱۵۰ واحد ۳ تا ۵ نفره در نظر گرفته شده است.
این موزه کمی دورتر از رشت در کیلومتر ١٨ آزادراه رشت - قزوین، نرسیده به پلیسراه، جاده سراوان- شفت واقع شده است.
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی:
این مقبره از دیدنیهای رشت است که حتماً باید به آنجا سر زد. مقبره به صورت یک هشت ضلعی منظم از اشکال هندسی رایج در معماری سنتی ایران ساخته شده است.. عناصر تشکیل دهنده آن عمدتاً آجر، کاشی، سفال و چوب است که همگی از مصالح بومی به شمار میرود و تلفیق آن با فضای سبز درختان کهنسال اطراف بنا یادآور جنگل و متناسب با روحیات آزادمنشانه آن شخصیت مبارز است. در اطراف قبر میرزا کوچک خان جنگلی، اجساد مجاهدان جنگلی دفن شده است که اسامی آنها بر روی سنگ قبر آنان حک شده است. در کنار قبر میرزا آرامگاه شاعر بلند آوازه و مردمی گیلان، شیون فومنی قرار دارد.
سبزه میدان:
میدانی قدیمی در رشت است که در نزدیکی میدان شهرداری این شهر قرار دارد. در گذشته سبزه میدان بین دو محلهی استادسرا و محلهی کیاب رشت قرار داشته و سبزهزاری بود که تا محلهی چمارسرا امتداد داشت. در زمان سلطنت مظفرالدین شاه، محمد، ولی خان تنکابنی به حکومت رشت منصوب شد و این سبزهزار را با باغچهبندی، خیابانبندی و درختکاری آباد کرده و نام آن را سبزه میدان گذاشت. سپس در اطراف این میدان باغ، چندین خیابان و مدرسه ایجاد شد.
روستای چماچا:
با بافتی جلگهای، کوهپایهای، جنگلهای پرپشت، باغات چای و مزارع برنج گسترده و فاصلهی بسیار کم از "رشت" (حدود سی الی چهل دقیقه) یکی از مکانهای مناسب برای استراحت و لذت بردن از طبیعت سرسبز "گیلان" است. همچنین به علت پوشش گیاهی این منطقه انواع پرندگان، از جمله "کُلکاپیس"، انواع "صهره"، "سبزقبا"، "ایلکایی" و "توکا" در آن ساکن هستند. برای اسکان در این مکان دو خانه روستایی موجود هستند که یکی از آنها نزدیک به "سقالکسار" و یکی در "دستخط محله چماچا" قرار دارد.
جاده سراوان فومن:
از دیگر مکانهای گردشگری استان گیلان است. این بار که از جاده رشت به شمال کشور میروید نرسیده به رشت جاده دست چپتان را که به فومن میرود انتخاب کنید. جدای از سرسبزی بیهمتا و بکرش، اگر پاییز یا زمستان و بهویژه در ساعات اولیه صبح به این جاده برسید، با دیدن مه صبحگاهی که بر رنگ قهوهای مات درختان در زمینه آبی آسمان نشسته، رؤیایی در بیداری را تجربه میکنید.
بازار سنتی رشت:
این بازار از بخشهای گوناگونی شامل کاروانسراها و طاقیها و... تشکیل شده است. در بافت ۲۴ هکتاری بازار رشت، ۱۴ کاروانسرا وجود دارد که توسط راستههای مختلف به هم مرتبط هستند. طاقی بزرگ این کاروانسرا در ضلع جنوبی کاروانسرای طاقی کوچک و راسته دوم زرگرها و ضلع غربی سرای قیصریه فخر، در ضلع جنوبی راسته میدان کوچک و ضلع شرقی راسته پلاستیک فروشها ساختهشده است.
ماسال:
شهرستان ماسال یکی از زیباترین و بکرترین مناطق استان گیلان محسوب میشود؛ منطقهای کوهپایهای و بکر که با داشتن آبوهوای منحصر به فرد و طبیعتی سحرانگیز که گاهی دیدن و تماشایش حتی برای کسانی که سالیان متمادی در آن زندگی کردهاند تازه و تماشایی است.
جلوههای طبیعی و سرسبزی این منطقه از استان گیلان به اندازهای گسترده است که میتوان شهرستان ماسال را یکی از منحصر به فردترین و زیباترین مناطق استان گیلان نام برد و این منطقه را بهشت دست نخورده طبیعت نامید.
بام سبز ماسال، چشم انداز زیبای این شهر است که در یک کیلومتری شهر واقع شده و به جرئت میتوان از بام سبز ماسال بهعنوان یکی از بینظیرترین مناطق گردشگری کشور نام برد. در این منطقه، علاوه بر جلگه شهر ماسال ، بخشهایی از شهرستانهای صومعهسرا و بندر انزلی با مناظر بسیار زیبا قابل رؤیت است.
آبشارهای متعدد شهرستان ماسال یکی دیگر از زیباییهای این شهر است. آبشارهایی از قبیل: آبشار ویوز در مجاورت منطقه ییلاقی النزه در شاندرمن، آبشار خون با ارتفاع بیش از ۱۵ متر، آبشار تولی نساء و آبشار رامینه با ارتفاع ۱۰ متر از مهمترین و دیدنیترین مناطق ماسال هستند.
عناوین مرتبط:
لاهیجان:
کمی از رشت فاصله بگیرید و به سمت لاهیجان بروید. اینجا هم یکی دیگر از شهرهای زیبای اطراف گیلان است. لاهیجان، که به عروس گیلان، سرزمین چای معطر و شهر بهارنارنج شهرت دارد، روی سرزمینی هموار و جلگهای احداث شده است جالب است بدانید که این شهر در اوایل قرن ۸ هجری قمری و در سال ۷۰۵ توسط «اولجایتو» فتح و محل حکومت «کیائیان» شد. لاهیجان به تنهایی اماکن دیدنی زیادی دارد که به چند نمونه از آن اشاره میکنیم.
یکی از جاذبههای گردشگری در شهرستان لاهیجان پدیدهای است طبیعی به نام «تالاب سوستان» که مثل تکهای از بهشت است. جالب است بدانید که این جاذبه دوستداشتنی در فصل زمستان و پاییز مملو از آب شیرین است و داخل و گرداگرد آن را درختانی باشکوه، گیاهان مردابی و نیزارها محصور کرده است. مکانی که به دلیل آب و هوای مناسب پوشش گیاهی مطلوب و آب شیرین، زیستگاه پرندگان و آبزیان مختلفی است. از ویژگیهای این تالاب، مسیر دسترسی بسیار زیبا با چشماندازهای خارقالعاده است که به دلیل حضور منطقهای سرسبز، مکانهای بکر و دستنخورده و همچنین مسیر دسترسی آسان، به یکی از نقاط گردشگری شمال کشور تبدیل شده است.
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در شهرستان لاهیجان، «آرامگاه محمدمیرزا قاجار قوانلو»، فرزند بزرگ «اسدالله میرزا نایبالسلطنه» از رجال تحصیلکرده و بلند رتبه مملکتی، در زمان قاجاریه است که به بنا بر وصیت وی، بر تپههای چای در لاهیجان ساخته شده و امروزه این منطقه به «موزهی تاریخ چای» تبدیل شده است.
یکی از زیباترین مناطق گردشگری در شهرستان لاهیجان، در دامنهی «شیطان کوه» و در بخش شرقی لاهیجان قرار دارد که به «استخر لاهیجان» معروف است. این جاذبه زیبای گردشگری، در دوران گذشته به عنوان مخزن آب جهت آبیاری شالیزارهای برنج استفاده میشد.
از زیباییهای این استخر طبیعی، وجود جزیره زیبا است که در مرکز آن قرار گرفته و پیشتر به آن «میان پشته» گفته میشد. این جزیره، توسط یک پل سیمانی که دارای طولی نسبتاً بلند است، به بخش جنوبی استخر وصل شده است. این منطقه از لاهیجان که به نظر میرسید به دستور «شاه عباس صفوی» ساخته شده، محبوب گردشگران و مردم محلی است و همواره تعداد زیادی از مسافران از آن دیدن میکنند.
از دیگر تفرجگاهها و مکانهای گردشگری در شهرستان لاهیجان، «تلهکابین احرار» است که به «بام سبز» معروف است. این جاذبه گردشگری در سال ۱۳۸۴ و با ۲ ایستگاه، ۵ دکل و ۳۳ کابین، احداث شد. «بام سبز» نام ایستگاه اول با ۱۲۳ متر و «تاج خروس» نام ایستگاه دوم با ۳۱۳ متر است که میتوان چشماندازهای زیبایی را از این منطقه تماشا کرد. غرفههای صنایع دستی و خوراکی و کافیشاپ در این دو ایستگاه قرار دارد و روزانه به طور میانگین ۱۰۰۰ نفر را با خود منتقل میکند.
در بخش شرقی شهرستان لاهیجان، یکی از زیباترین کوههای شمال کشور قرار دارد که به «شیطان کوه» شهرت یافته است. «شاهنشین کوه» نام پیشین این جاذبه گردشگری طبیعی است که در گذشته برکهای به طول ۷۰ متر و عرضی بالغ بر ۲۰۰ متر در مقابل آن قرار داشت. این در حالی است که امروزه این برکه به یک دریاچهی مصنوعی تبدیل شده و در بین آن میتوان جزیرهای را مشاهده کرد که ساختمانی کوچک در آن قرار دارد.
ماسوله:
روستای زیبا و تاریخی ماسوله با معماری زیبا و قابل توجه کوهستانهای وسیع و جنگل سرسبز، از جمله مکانهایی است که در شمال نزدیک به گیلان قرار دارد و به طبیعتی خرم، آبوهوایی پاک و مطبوع، هوایی مهآلود و آکنده از عطر دلنشین بابونه و گلپر، تابستانهایی خنک، پاییزی به هفت رنگ رنگینکمان و زمستانی برفی مشهور است.
ماسوله علاوه بر جاذبههای طبیعی، به دلیل قدمتی حدود هشت قرن با برخورداری از جاذبههای گردشگری تاریخی، یکی از محبوبترین و دوستداشتنیترین مناطق توریستی در ایران است که هر ساله میزبان جمع زیادی از گردشگران و مسافران داخلی و خارجی است.
در ارتفاعات جنگلهای ماسوله و در انتهای دره جنگلی این روستای زیبا، آبشاری به ارتفاع ۳۰ متر قرار دارد که به «کوشم» شهرت یافته است. از جاذبههای این نقطه از روستای ماسوله، میتوان به مسیر زیبای دسترسی به این آبشار اشاره کرد که دارای شیبی ملایم است و گزینه مناسبی برای علاقهمندان به کوهنوردی است. گردشگران هنگام بازدید از این جاذبه زیبای طبیعی، در انتهای مسیر پس از عبور از چند آبشار، با دیواره سنگی که در انتهای تنگهای زیبا قرار دارد، روبرو خواهند شد که مسیر ریزش آب به پایین است و آبشار «کوشم» را به وجود میآورد.
عناوین مرتبط:
مکانهای دیدنی و گردشگری یزد
از دیگر جاذبههای گردشگری در استان گیلان و روستای زیبای ماسوله، بازار مشهور آن است که میتوان از آن بهعنوان قلب ماسوله یاد کرد. از ویژگیهای بارز این بازار میتوان به تشکیل آن به چهار سطح کاملاً مجزا و مستقل از یکدیگر اشاره کرد که در ساخت مغازهها نیز تاثیرگزار بوده است؛ به گونهای که مغازهها در سطح پایین یک طبقهای و در سطح بالا از دو طبقه تشکیل شده است. گردشگران میتوانند به آسانی صنایع دستی، سوغات و وسایل سنتی ماسوله را از این بازار تهیه کنند.
از دیگر جاذبههای گردشگری در استان گیلان و روستای زیبای ماسوله، بازار مشهور آن است که میتوان از آن بهعنوان قلب ماسوله یاد کرد. از ویژگیهای بارز این بازار میتوان به تشکیل آن به چهار سطح کاملاً مجزا و مستقل از یکدیگر اشاره کرد که در ساخت مغازهها نیز تاثیرگزار بوده است؛ به گونهای که مغازهها در سطح پایین یک طبقهای و در سطح بالا از دو طبقه تشکیل شده است. گردشگران میتوانند به آسانی صنایع دستی، سوغات و وسایل سنتی ماسوله را از این بازار تهیه کنند.
از دیگر مکانهای دیدنی در ماسوله میتوان به موزه مردمشناسی آن اشاره کرد که از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز کرده و در سه قسمت مجزا به نمایش مجموعهای از اشیا فرهنگی مردم این روستای زیبا پرداخته است.
ابزار و وسایلی که دارای قدمتی بالغ بر یک قرن است و نیز اسناد تاریخی به همین قدمت در بخش نخست، اسناد و وسایل مربوط به دویست سال پیش در بخش سوم و اشیایی که از پیشینهای متعلق به چهار قرن برخوردار است در بخش سوم این موزه، نگهداری میشود.
پارکی زیبا به وسعت حدود ۲۰۰۰ هکتار در ماسوله وجود دارد که بخش عظیمی از آن متشکل از کوهستان و میانبدها است.. احداث این پارک که به «پارک جنگلی ماسوله» شهرت یافته است، علاوه بر فراهم کردن مکانی تفریحی برای گردشگران، باعث حفظ محیط زیست، درختان و گونههای مختلف گیاهی شده است در این تفرجگاه طبیعی و خارقالعاده میتوان انواع درختان فندق، راش، ممرز، توسکا، درخت آزاد، گیاهان دارویی و علفی را مشاهده کرد که زیبایی منحصربهفردی را به این مکان بخشیده است.
از جمله ییلاقهای زیبا و تماشایی کشور، ییلاق کوربار ماسوله است که در میان کوههای جنگلی و سرسبز استان گیلان قرار دارد. از ویژگیهای منحصربهفرد این ییلاق، مسیر دسترسی به آن است که در نوع خود کمنظیر و بسیار دیدنی است. مسیری برخوردار از طبیعتی بکر و چشماندازی مثالزدنی که علاقهمندان به کوهنوردی و طبیعتگردی با قدم گذاشتن در آن، محو زیباییهای آن میشوند.
۰