ارتش آمریکا ذهن سربازان را می‌خواند!

تحلیلگران واحد اطلاعات ارتش آمریکا زمان زیادی را صرف نقد و بررسی عکس های بی شماری می کنند که از منابع مختلفی نظیر پهپادها و سیستم های نمراقبتی به دست می آیند.

کد خبر : ۵۸۹۰
بازدید : ۱۱۳۸
تحلیلگران واحد اطلاعات ارتش آمریکا زمان زیادی را صرف نقد و بررسی عکس های بی شماری می کنند که از منابع مختلفی نظیر پهپادها و سیستم های نمراقبتی به دست می آیند.

به گزارش دیجیاتو، حالا دکتر آنتونی رایس عصب شناس و متخصص علوم شناختی برنامه ای را توسعه داده که می تواند این فرایند را به میزان زیاد تسریع ببخشد. رایس برای تاسیسات تحقیقاتی ارتش آمریکا موسوم به Mind Lab (آزمایشگاه ذهن) کار می کند که اخیرا تست برنامه ای با قابلیت تعبیر امواج مغزی را آغاز نموده است.

به زبان ساده تر این برنامه قادر است ذهن انسان را بخواند. در جریان یکی از آزمایشات اخیر انجام شده روی این برنامه، آنتونی نوعی دستگاه دریافت نوار مغز را به سر یکی از سربازان آمریکایی متصل کرد که آن کلاه نیز به یکی از کامپیوترهای آزمایشگاه متصل بود. وی در ادامه از فرد داوطلب درخواست کرد به تصاویری نگاه کند که در هر ثانیه تغییر می کردند. هر کدام از آن عکس ها نیز به یکی از ۵ گروه تعریف شده (شامل قایق ها، پانداها، توت فرنگی ها، پروانه ها و لوسترها) تعلق داشت.

در پایان آزمایش، کامپیوتر نشان داد که سرباز بیشتر دوست دارد روی عکس هایی تمرکز نماید که در زیرگروه قایق ها جای می گیرند. اما کامپیوتر چطور به این موضوع پی برده بود؟ با یادداشت برداری از تغییرات ایجاد شده در امواج مغزی سوژه.

در واقع مغز سرباز هر بار که به تصاویر «مورد علاقه اش» نگاه می کرد امواج متمایزی را تولید می کردند. این دستاورد کاربردهای زیادی خواهد داشت از جمله اینکه پژوهشگران در آینده قادر خواهند بود که از این سیستم برای مشاهده عکس های بزرگی استفاده نمایند که به قطعات کوچکتر تقسیم شده اند تا از این طریق قطعه های مرتبط با یکدیگر را بیابند.

هم اکنون دانشمندان در نظر دارند سیستم یاد شده را مرتبا بهبود ببخشند و امکانات تازه ای از جمله قابلیت کنترل چشم ها را به آن اضافه نمایند. در واقع آنتونی هم اکنون نیز این توانمندی را در سیستم ابداعی خود به بوته آزمایش گذاشته و برای این منظور درخواست کرده که یکی از سربازان یک بازی ویدئویی را روی کامپیوتری جداگانه انجام دهد.

در ادامه از سوژه خواسته شد به یکی از حباب های موجود در یک خوشه حبابی شلیک کند و و صرفا با حرکت دادن چشم های خود، حبابی با رنگ مشابه به آن را نشانه بگیرد که آن سرباز نیز موفق شد دستورات یاد شده را اجرا نماید.

آنتومی می گوید: ما به جای اینکه افراد را مجبور کنیم به عکس های مرکز صفحه نگاه کنند، نوعی سیستم دنبال کننده چشم را ساخته ایم که هر زمان فرد به عکسی خیره می شود، این مساله را تشخیص می دهد. ما می توانیم سیگنال های عصبی تولید شده در این مواقع را شناسایی کرده و در ادامه به دنبال سیگنال های مشابه بگردیم. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که عکس را به مرکز صفحه محدود نمایید و تنها کافی است عکسی را در اختیار فرد گذاشته تا تحلیلگر آن را به صورت دستی اسکن نماید و هر زمان که فرد روی بخش مورد علاقه از تصویر تمرکز کرد، آن قسمت را ثبت نمایند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید