قهر و دعوا در شورای شهر

قهر و دعوا در شورای شهر

جزئیات بند‌های طرح پرحاشیه ادغام معاونت‌ها و کم‌شدن پست قائم‌مقام و مشاور در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران بررسی شد که در جریان آن محسن هاشمی، رئیس شورا و محمد سالاری، یکی از اعضا درگیری لفظی داشتند و محسن هاشمی جلسه علنی شورا را برای دقایقی به قهر ترک کرد، اما بعد و با دخالت و روبوسی اعضا به جلسه برگشت و ضمن عذرخواهی، گفت: شب گذشته خوب نخوابیدم و به همین دلیل کنترل جلسه از دستم خارج شد.

کد خبر : ۶۶۲۵۵
بازدید : ۸۱۳
قهر و دعوا در شورا
این طرح که پس از مدت‌ها با محوریت کمیسیون برنامه‌وبودجه شورا و رئیس شورای شهر تهران تهیه و به شورا ارائه شده بود، مخالفان زیادی داشت و هفته گذشته با اختلاف یک رأی کلیات آن در شورای شهر تهران به تصویب رسید. روز گذشته در جریان بررسی دو بند از این طرح از جمله قراردادن زمان برای این تغییرات در شهرداری تهران درگیری لفظی‌ای بین محمد سالاری و محسن هاشمی ایجاد شد.
این جزئیات بررسی و به رأی گذاشته شد، اما محمد سالاری به دلیل مطرح‌نشدن جزئیات یکی از بند‌های طرح پیشنهادی به محسن هاشمی اعتراض کرد که هاشمی در پاسخ گفت: جزئیات این بند مطرح شده، اما شما متوجه نشدید.
سالاری، اما حرفش را دوباره تکرار کرد و در ادامه خطاب به هاشمی گفت: شما هر جلسه شورا را یک‌جور اداره می‌کنید و این درست نیست. هاشمی در پاسخ گفت: لطفا شانتاژ نکنید. بعد هم این رفتار سالاری را بی‌ادبی خواند و به حالت قهر از شورا خارج شد؛ درحالی‌که چند نفر از اعضای شورا تلاش داشتند از خروج او جلوگیری کنند.
جلسه با ریاست ابراهیم امینی، نایب‌رئیس شورای شهر تهران ادامه پیدا کرد، اما فضای جلسه همچنان متشنج بود و حسن رسولی با صدای بلند خطاب به سالاری گفت: شما نماینده مردم هستید؟ چطور با گردن‌کلفتی طرح را از بین بردید؟ اما دقایقی بعد محسن هاشمی به صحن برگشت و روی صندلی خود قرار گرفت و از اعضا و رسانه‌ها عذرخواهی کرد و گفت: بهتر بود آقای امینی که تسلط بیشتری دارند، جلسه را اداره کنند و حالا که از این دستور جلسه گذشتیم، برگشتم.

بر اساس این گزارش، یکی از بند‌های پیشنهادی در این طرح، پیشنهاد بهاره آروین درباره زمان‌بندی اجرا بود. او گفت: بهتر است میزان وابستگی شرکت‌ها به منابع بودجه سالانه ۱۵ درصد کاهش پیدا کند و برنامه عملیاتی و زمان‌بندی‌شده‌ای درخصوص کاهش تعداد سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه از طریق ادغام واحد‌ها با کارکرد‌های مشابه و اصلاح ساختار شرکت‌های زیان‌ده، بازتعریف شود.
از‌آنجاکه این طرح کاهش ساختار سازمان شهرداری را مدنظر دارد و بخش زیادی از این ساختار‌ها در شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه شهرداری است، پیشنهاد می‌کنم در این بند به شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه هم توجه شود.

اما سیدحسن رسولی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در توضیحاتی درباره این طرح هم گفت: در سال ۸۴ کل پست‌های مدیریتی شهرداری ۷۸۵ مورد بوده که این پست‌ها هم‌اکنون (از رئیس اداره تا معاونان شهرداری) به عدد دوهزار و ۱۸۳ پست سازمانی افزایش یافته؛ یعنی پست‌های سازمانی ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.
او گفت: گفته‌شده بر اساس مواد ۷۳ و ۷۴ آیین‌نامه استخدامی شهرداری مصوبه هیئت‌وزیران، شورای اداری شهرداری وظایفی را که طراحان این طرح به آن پرداخته‌اند، دارد. دراین‌باره باید بگویم این شورا شش وظیفه دارد؛ ازجمله رسیدگی و تأیید طرح طبقه‌بندی مشاغل، رسیدگی به شکایت کارکنان و سایر موارد، به‌هیچ‌عنوان شورای اداری که مانند شورای تحول دستگاه‌های اجرائی است، صلاحیت ورود به حد و اندازه شهرداری را ندارد.

او با بیان اینکه بر اساس ماده ۱۱۲ قانون خدمات کشوری این ساختار باید به تأیید سازمان اداری و استخدامی برسد که درگذشته وظایف آن تفویض اختیار شده است، گفت: این تفویض اختیار به شرط کوچک‌سازی ساختار است نه اضافه‌کردن تعداد معاونان و بزرگ‌ترشدن حدو‌اندازه آن.
از سال ۸۲ قرار است شهرداری لایحه‌ای در این زمینه به شورای شهر ارسال کند که تاکنون باوجود تمام تکالیف در برنامه‌های پنج‌ساله با تورم سازمانی مواجه هستیم. این طرح برای تعیین حد‌و‌اندازه مالیه شهری است، عزل و نصب جزء مسائل اجرائی بوده و از وظایف شهردار است.
او با بیان اینکه بر اساس فهم مشترک شورا و شهردار اولویت‌های شهر تهران آلودگی هوا، توسعه حمل‌ونقل عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی است، تصریح کرد: مالیه نابسامان شهری و ساختار متورم از مشکلات درونی شهرداری است.
با توجه به این مشکلات در تبصره ۴ بودجه ۹۷ شهرداری ملزم شد تا پایان سال حداقل یک سطح از سطوح معاونت‌های شهرداری را کاهش دهد. او گفت: از سال ۹۴ تا ۹۶ به تعداد کارکنان شهرداری ۳۷ درصد افزوده شده و ۱۲ هزارو ۱۹۵ نفر فقط در سال ۹۶ تبدیل وضعیت شده‌اند، اما در کل در ۱۱ سال ۵۲۲ نفر فقط به کارکنان شهرداری اضافه شده است.

خزانه‌دار شورای شهر تهران تأکید کرد: تمرکز بر کوچک‌سازی و حذف ۲۵۰ پست سازمانی برای این است که ساختار موجود، موازی‌کاری و ناکارآمدی دارد. از اعضای شورای شهر درخواست می‌کنم بعد از ۱۵ سال مصوبه‌دادن و الزام‌کردن شهرداری برای این امور بر اساس مصالح عامه تصمیم سخت بگیرند.
بر اساس اظهارات خزانه‌دار شورا در فاصله ۱۰ تا ۱۲ سال اخیر شهرداری در دستان اصولگرایان امانت بوده، حسابی چاق و فربه شده و سمت‌هایی به‌عنوان مشاور و مدیرکل و... ساخته شده است و این عدد را از ۷۸۵ پست سال ۸۴ به دو هزار و ۱۸۳ پست جدید رسانده‌اند و حالا که شورا بنای تغییر و اصلاح دارد، همان بدنه فربه و مدیرشده شهرداری تهران در برابر این تغییر مقاومت دارد.
از سوی دیگر شرایط نامساعد فعلی در شهرداری تهران و گستردگی و پیچیدگی این ساختار چندلایه خودش تبدیل به عاملی برای ترس از تغییر و تحول در سیستم شده است. با این اتفاقات امروز که به گفته محسن هاشمی منجر به ارسال طرح به شهرداری تهران برای ارائه لایحه‌ای با همین مضمون شد، این طرح به نفع شهرداری تهران تغییر وضعیت داد.
حالا با این تغییر شورا باید مثل همه ۱۲ سال گذشته که منتظر بود شهرداری تهران لایحه‌ای برای کوچک‌سازی ساختار خود و ادغام زیرمجموعه‌هایش بیاورد و نیاورد، منتظر بماند. این اتفاق همان سنگی بود که از همان ابتدا مشخص بود جلوی پای این طرح انداخته می‌شود و شد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید