هیاهوی پاره سنگ مهدی یراحی
در این کلیپ از همه چیز انتقاد میشود و مخاطب را به رگبار میبندد. از هوای غبار آلود بگیرید تا مشکلات مسکن، آب، اقتصادی و... تا اینجا نیز منتقدان تلاش کردند سعه صدر نشان دهند، اما نحوه لباس پوشیدن او در این ویدئو کلیپ آنها را به شدت برآشفته کرد.
کد خبر :
۶۶۴۷۰
بازدید :
۵۵۴۵
شاید در سال ۱۳۸۶ که مهدی یراحی با خواندن ترانه «من رو رها کن» که تیتراژ پایانی برنامه «شب شیشه ای» رشیدپور بود به شهرت رسید، کمتر کسی گمان میکرد او ۱۰ سال بعد این چنین خبرساز شود و تا مرز ممنوع الکاری پیش رود.
ماجرای این روزهای او پیچیده شده و فعلا فعالیت هایش به حالت تعلیق در آمده تا در باره ادامه فعالیتهایش تصمیم گیری شود. این حاشیهها را مرور میکنیم.
ماجرا از هفته گذشته شروع شد. زمانی که ویدئو کلیپ جدیدش با نام «پاره سنگ» در اینترنت پخش شد.
قطعه پاره سنگ از آلبوم «سه گانه اجتماعی اول» است که هنوز این آلبوم به طور رسمی منتشر نشده. مهدی یراحی تصمیم گرفت مانند فرمولهای مارکت موسیقی روز دنیا، یک قطعه موسیقی از این آلبوم را زودتر پخش کند و توجهها را به سمت آلبوم جدیدش متمرکز کند.
بیشتر بخوانید: مهدی یراحی؛ سلبریتی بدون شوآف
این توجهها به سمت او حالا مسیر کاری رسمی اش را در معرض خطر قرار داده و واکنشهای مختلفی را به همراه داشته است.
از ابتدا فقط موزیک این قطعه پخش شد؛ بدون کلیپ. افرادی که قطعه را گوش دادند با ترانهای روبه رو شدند که درباره جنگ بود، اما مضمون آن با ترانههایی که تا به حال در مورد جنگ شنیده بودیم، متفاوت بود.
مثلا در بخشی از ترانه به نظر میرسد به طولانی شدن جنگ اشاره کرده و میگوید:
من نمیدونم چرا نمیتونم بفهمم اینو چرا به ختم جنگ این همه درنگ خورد / یه نسل دیگه رفت جنگ برنگشت رفت و رفت و برنگشت...»
برخی سخت گیران همچنین اعتقاد داشتند او در بخشهایی از این ترانه حتی به شروع جنگ و چرایی آن نیز انتقاداتی وارد کرده است.
به فاصله چند روز، ویدئو کلیپ این ترانه منتشر شد تا ناگهان همه چیز تحت شعاع این کلیپ قرار گیرد.
در این کلیپ از همه چیز انتقاد میشود و مخاطب را به رگبار میبندد. از هوای غبار آلود بگیرید تا مشکلات مسکن، آب، اقتصادی و... تا اینجا نیز منتقدان تلاش کردند سعه صدر نشان دهند، اما نحوه لباس پوشیدن او در این ویدئو کلیپ آنها را به شدت برآشفته کرد.
مثلا خبرگزاری اصولگرای فارس نوشت: «جدا از ترانه این قطعه که همان مفاهیم تبیینی اپوزیسیون در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است، یراحی، خواننده این قطعه با پوشیدن یونیفرم نظامی که روی بازوی آن، نشان «آلمان نازی» بسته شده، ذهن مخاطب را دچار پرسشهای بی پاسخ میکند. صدای اعتراض از حنجره کسی شنیده میشود که پوشیده با لباس سربازان هیتلر خونخوار است!»
خبرگزاری تسنیم نیز نوشت: «در برخی پلانهای این موزیک ویدئو، باورها و ارزشهای دفاع مقدس مورد هجمه قرار گرفته است.»
یکی دیگر از سایتهای اصولگرا نوشت: «خیلیها میگویند چرا خواننده در این کلیپ، پلاک رزمندگان دفاع مقدس را به گردن و بازوبند سربازان نازی را به بازو دارد؟ این به چه معناست؟ یعنی جوانان پاره تن ما که صرفا برای دفاع از کشورمان جنگیدند، سربازان هیتلر دیکتاتور هستند؟
اگر خواننده میخواست فقط نشانهای از نظامیها را داشته باشد، چرا فقط مشخصههایی از سربازان ایرانی و آلمان نازی و افسران روسیه را به تن دارد؟ مهدی یراحی در کلیپش پلیور و کلاه روسی نیز به تن دارد، اما نشانهای از نظامیان دیگر کشورها مشاهده نمیشود.»
مهدی یراحی همین تازگیها سر ماجرای دیگری خبرساز شده بود. روز ۶ دی ماه مهدی یراحی و گروهش با پوشیدن لباس کارگران گروه ملی فولاد در کنسرتشان در شهر اهواز توجهها را به خود جلب کرده بودند و خیلیها گمان برده بودند که دلیل ممنوع الفعالیتی اخیر او نیز به همین دلیل است.
مهدی یراحی و گروهش با پوشیدن لباس کارگران گروه ملی فولاد در کنسرتشان در شهر اهواز توجهها را به خود جلب کردند
افرادی که کارهای مهدی یراحی را دنبال میکنند، اما میدانند چنین فعالیتهایی از سوی او تازگی ندارد. او قبلا در کنسرتی در اهواز با لباسی از طرح نخل روی سن رفته بود که گفته بود دلیل این کار آگاه سازی جامعه نسبت به کم آبی در خوزستان و مرگ تدریجی نخلها به دلیل کم آبی و شوری آب بوده است.
او یکی از برگزیدگان جشنواره موسیقی فجر در سال گذشته بود که در هنگام دریافت جایزه با زمزمه یکی از ترانه هایش به نام «خاک» به وضعیت آلودگی هوای خوزستان اعتراض کرد.
این موجها ادامه پیدا کرد تا اینکه شایعه ممنوع الکاری مهدی یراحی در شبکههای اجتماعی منتشر شد. شایعهای که واکنش وزارت ارشاد را در پی داشت و با هوشمندی این شایعه را رد کرد، اما خبر از اتفاق بزرگتری دارد.
معاونت هنری وزارت ارشاد گفته: «در حال بررسی موضوع هستیم، ممنوعیت فعالیت یراحی را تکذیب میکنم، چون معاونت هنری وزارت ارشاد در خصوص صدور مجوز با خواننده یک اثر سروکار ندارد، بنابراین فعلا فعالیت موسسه جام سبز که تولید کننده این قطعه موزیک ویدئو است، معلق شده تا موضوع به دقت بررسی شود.
چرا که هم ترانه و هم سایر مختصات این اثر تغییر کرده و موسسه باید پاسخگو باشد. هنوز تصمیمی درباره این خواننده گرفته نشده، اما آنچه در این موزیک ویدئو شاهد هستیم خلاف آن چیزی است که اجازه منتشر شدن گرفته بود.»
این واکنش، اما به مذاق اهالی موسیقی خوش نیامده و آن را دور از انصاف میدانند. این دسته از افراد میگویند این همه قطعههای این آلبوم مجوز گرفته و برای پخش آماده بوده.
زمانی که یک آلبوم موسیقی به این مرحله میرسد یعنی تمام مجوزهای لازم صادر شده و بازبینیها نیز صورت گرفته است. آنها ادعا میکنند وزارت ارشاد با افزایش انتقادها، از مجوز خود عقب نشینی کرده و حالا آن را گردن تهیه کننده میاندازد.
از سوی دیگر، اما برخی آگاهان نیز میگویند متن ترانه دقیقا همانی است که مجوز گرفته بوده، اما مضمون ویدئو کلیپ با آن چیزی که مجوز گرفته بوده، تفاوت دارد.
قطعه «خاک» که در سال ۱۳۹۴ منتشر شد یکی از مهمترین ترانههای انتقادی مهدی یراحی است و به ماجراهای گرد و غبارهای اهواز اشاره داشت.
از آن زمان به بعد؛ این خواننده بیشتر به سمت و سوی مضامین و ترانههای انتقادی رفت.
مهدی یراحی متولد سال ۱۳۶۰ در اهواز است. از سال ۱۳۸۶ با خواندن تیتراژ برنامه شب شیشهای شناخته شد و خواندن تیتراژ ترانههای برنامههایی مانند «ماه عسل»، «سه ستاره» و... همچنین تیتراژ فیلمهای سینمایی مانند «نفس» و «بیست و یک روز بعد» در دیده شدن او نقش داشت.
منبع: هفت صبح
۰