کرونا از حیوانات خانگی به انسان منتقل می شود؟
دکتر علیرضا باغستانی احتمال انتقال کرونا از انسان به حیوان را این گونه تشریح کرد: "احتمال ابتلای حیوان خانگی به کرونا از طریق صاحب حیوان وجود دارد، اما این ویروس باید در جایی وجود داشته باشد تا حیوان به آن مبتلا شود، خود حیوان به تنهایی تولید کننده یا منبع این ویروس نیست، بنابر این اگر در یک خانواده که حیوان خانگی دارند فردی دچار کرونا ویروس شود میتواند حیوان را هم درگیر کند، اما عکس این اتفاق در این ویروس و دیگر ویروسها هم به ندرت رخ میدهد چرا که حیوانات سیستم دفاعی بسیار قوی دارند و واکسنهایی که برای حیوانات خانگی میزنیم تا حد زیادی این نوع ویروس را هم کنترل میکند. "
کد خبر :
۷۷۶۳۰
بازدید :
۸۶۵۳
فرادید | شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران موجب شده تا بسیاری به دنبال پاسخ این سوال باشند که آیا حیوانات اهلی و خانگی میتوانند ویروس کرونا را به انسان منتقل میکنند یا خیر. از طرفی هم بسیاری از خانوادهها حیوانات خانگی خود را از ترس ابتلا به ویروس کرونا در خیابانها رهاکرده اند.
به گزارش فرادید، امکان آلوده شدن افراد به ویروس کرونای جدید برای تمام گروههای سنی وجود دارد، اما به طور کلی گروههای پر خطر مثل سالمندان و افرادی که دارای بیماری زمینهای مثل دیابت و آسم هستند، بیشتر از سایر افراد عادی استعداد ابتلا به نوع شدید کرونای جدید در آنها است. همچنین سازمان بهداشت جهانی به تمام افراد در تمام گروههای سنی مختلف توصیه میکند بهداشت دستها و سیستم تنفسی را رعایت کنند تا بتوانند از خود در برابر ویروس کرونا جدید محافظت کنند.
دکتر علیرضا باغستانی عضو انجمن دامپزشکی ایران درباره احتمال ابتلا به کرونا بر اثر تماس با حیوانات خانگی و غیر خانگی گفت: "در سطح شهر ما بنرها و تابلوهایی را مشاهده میکنیم که برای تماس غیر حفاظت شده با حیوانات خانگی و غیر خانگی به شهروندان هشدار میدهد، این موضوع اساس علمی دقیقی ندارد، چگونه حیوانی که به طور کامل در خانه زندگی میکند و با محیط بیرون ارتباطی ندارد پیش از انسانی که از خانه خارج میشود احتمال آلودگی دارد، تنها در یک حالت این احتمال وجود دارد که آن هم مبتلا شدن حیوان از طریق صاحب خود است، در این صورت هم تماس حفاظت شده مفهوم چندانی ندارد و در صورت ابتلای صاحب حیوان، احتمال ابتلای حیوان هم وجود دارد که اجتناب ناپذیر است. "
وی ادامه داد: "در علم پزشکی تا کنون اثبات نشده که حیوانی منبع کرونا باشد، انسانی هم تا کنون بر اثر تماس با حیوان آلوده مبتلا به این ویروس نشده، البته تا کنون مورد حیوان آلوده به کرونا هم وجود نداشته است. "
دکتر علیرضا باغستانی احتمال انتقال کرونا از انسان به حیوان را این گونه تشریح کرد: "احتمال ابتلای حیوان خانگی به کرونا از طریق صاحب حیوان وجود دارد، اما این ویروس باید در جایی وجود داشته باشد تا حیوان به آن مبتلا شود، خود حیوان به تنهایی تولید کننده یا منبع این ویروس نیست، بنابر این اگر در یک خانواده که حیوان خانگی دارند فردی دچار کرونا ویروس شود میتواند حیوان را هم درگیر کند، اما عکس این اتفاق در این ویروس و دیگر ویروسها هم به ندرت رخ میدهد چرا که حیوانات سیستم دفاعی بسیار قوی دارند و واکسنهایی که برای حیوانات خانگی میزنیم تا حد زیادی این نوع ویروس را هم کنترل میکند. "
عضو انجمن دامپزشکی ایران در رابطه با علائم کرونا ویروس در حیوانات بیان کرد: "علائم این ویروس در حیوانات هم تا حد زیادی مشابه انسانها است، علائم تنفسی، آبریزشهای غیر عادی چشم و بینی میتواند از علائم این بیماری باشد البته که در بسیاری از حیوانات غیر خانگی به دلیل نداشتن سر پناه و تغذیهی مناسب این علائم نشانههای کرونا نیست بلکه به صورت عادی و در شرایط نرمال هم این علائم را دارند، اما در شرایط فعلی بهتر است از آوردن حیوانات غیر خانگی با این علائم به داخل منزل خودداری کنند و صرفا به آنها غذا رسانی کنند. "
وی در ادامه افزود: "اگر حیوان به این بیماری مبتلا شده باشد دقیقا مشابه انسانی که به این بیماری مبتلا شده باید قرنطینه شود و تحت درمان آنتی بیوتیک قرار بگیرد، البته که تا کنون حیوانی مبتلا به کرونا نداشتیم و قطعا اطلاعات کافی و جامع نیست چرا که تحقیقاتی روی آن صورت نگرفته است. "
امکان ایجاد آلودگی با حضور حیوانات خانگی در خیابانها
ایرج خسرونیا رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در خصوص انتقال بیماری کرونا از حیوان به انسان افزود: "یک حیوان در صورت عدم ابتلا به ویروس یا میکروب به طور حتم ناقل بیماری به انسان نیست. "
وی ادامه داد: "نگهداری از حیوانات خانگی در صورت سلامت، آسیب پذیری در برابر ویروس کرونا را افزایش نمیدهد؛ اما ارتباط این موجودات با حیوانات خیابانی گاه موجب ایجاد آلودگی میشود. "
خسرونیا در مورد گشت و گذار حیوانات خانگی در خیابانها افزود: "حضور حیوانات خانگی در خیابانها به منظور گشت و گذار میتواند سبب ایجاد آلودگی شود، اما در صورت نگهداری صرف در منازل و حفظ سلامت آنها، آسیب پذیری در برابر ویروس کرونا را تشدید نمیکند. "
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی کشور افزود: "حضور حیوانات خیابانی از جمله سگ و گربه در خیابانها در صورت عدم ابتلا به ویروس کرونا ناقل این بیماری نخواهند بود؛ اما بی شک این ابتلا در آنها نامعلوم است. "
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به صاحبان حیوانات خانگی در خصوص پیشگیری از کرونا، توصیه کرد: "رعایت اصول بهداشتی همچون شست وشوی مستمر دستها با آب و صابون، عدم تماس با بیماران و همچنین افراد مشکوک به بیماری، عدم روبوسی، دست دادن و بغل کردن در کاهش ابتلا به این ویروس و همچنین دقت در سلامت حیوانات خانگی در پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است. "
به گفته خسرونیا، استفاده از ضدعفونی کنندهها در این رابطه بسیار موثر است؛ اما بهره گیری از آب و صابون بیش از ضدعفونی کنندهها برای پاکسازی توصیه میشود.
نتیجه آزمایش کرونای یک سگ مثبت شد
به گفته مقامات هنگکنگ روز جمعه، نتیجه آزمایش ویروس کرونای یک سگ در این شهر که صاحبش به این ویروس مبتلا بود، «مثبت ضعیف» بوده است. در بیانیه سخنگوی سازمان کشاورزی، ماهیگیری و حفاظت (ایافسیدی) آمده است که این سگ را سازمان بهداشت در روز ۲۶ فوریه به آنها فرستاده است.
سازمان ایافسیدی نمونههای برگرفته از دهان، بینی و مقعد این سگ را مورد آزمایش ویروس قرار داد که نتیجه آن مثبت بود، اما علایم بیماری را نداشت. در بیانیه سخنگوی ایافسیدی آمده است: «سازمان ایافسیدی این سگ را از نزدیک تحت نظر دارد و نمونهگیریهای بیشتری انجام خواهد داد تا مشخص شود که آیا واقعاً آلوده به ویروس کرونا است یا آن که دهان و بینی این سگ از محیط اطراف آلوده شده است.»
سخنگوی ایافسیدی افزود: "هنوز شواهدی ندارند که نشان دهد «حیوانات خانگی» هم به ویروس کووید ۱۹ مبتلا میشوند یا آن را به انسان انتقال میدهند. در این بیانیه همچنین آمده است: «در حال حاضر این سگ تنها سگ تحت قرنطینه در مرکز نگهداری حیوانات بندر هنگکنگ در منطقه پل هنگکنگ-ژوهای- ماکائو است.»
اگر این سگ به راستی به ویروس کرونا مبتلا باشد، نخستین مورد انتقال بیماری از انسان به حیوان خواهد بود. سازمان ایافسیدی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا که حیوان خانگی دارند، توصیه کرده است که برای قرنطینه کردن حیوان خانگیشان با این سازمان تماس بگیرند.
حیوانات خانگی متعلق به بیماران را به مراکز اختصاصی تحت نظارت دامپزشکی تحویل میدهند و ۱۴ روز در آن جا میمانند.
از زمانی که شیوع بیماری کرونا آغاز شد، برخی از دارندگان حیوانات خانگی مثل سگ و گربه، از ترس آن که مبادا حیواناتشان به ویروس کرونا آلوده شوند، به منظور احتیاط و حفاظت از آنها برایشان ماسک درست کردهاند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد ویروس کرونا از حیوانات خانگی به انسان انتقال مییابد.
بیش از ۸۳ هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا در ۵۷ کشور جهان شناسایی شدهاند و ۲۸۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس که بهشدت مسری است، جان خود را از دست دادهاند.
۰