کشف سیارهای که حیات دارد
اما دانشمندان نگران ستاره این سیاره هستند که یک به اصطلاح «کوتوله سرخ» است که برخلاف خورشید منظومه شمسی بی ثبات بوده و هرازگاهی شعلههایی از آن سر میکشد که میتواند هرگونه زندگی را پیش از آن که در سیاره پا بگیرد، نابود کند.
کد خبر :
۷۹۵۵۵
بازدید :
۱۰۱۹۴
دانشمندان امیدوارند بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد این سیاره، آتمسفر اطراف آن، اندازه و حجم و سایر شرایط حاکم بر آن کشف کنند
سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) در میان دادههای قدیمی یک تلسکوپ بلااستفاده، کهنه سیاره «جالبی» پیدا کرده که ممکن است دارای حیات باشد.
این سیاره که به اندازه کره زمین است در خارج از منظومه شمسی قرار داشته و به دور منطقه قابل زیست ستارهاش میچرخد، که به این معناست که هوای آن به اندازهای ملایم است که اجازه میدهد این سیاره صخرهای در خودش آب مایع نگاه دارد.
این جهان دوردست، در جریان بررسی اطلاعات به دست آمده از تلسکوپ فضایی «کِپلِر»، توجه دانشمندان را جلب کرد. ماموریت کپلر در سال ۲۰۱۸ به پایان رسید، اما این تلسکوپ در طول مدت رصدش مقادیر معتنابهی اطلاعات ذیقیمت از ستارگان جمع آوری و به زمین ارسال کرد.
هویت این سیاره، پیشتر توسط آلگوریتم کامپیوتری که اطلاعات کپلر را بررسی میکرد، به غلط شناسایی شد. اما دانشمندان توانسته اند با نگاه دیگری به دادههای کپلر نتیجه گیری کنند که این حقیقتا سیارهای کشف نشده است.
در واقع، این سیاره از نظر اندازه و دمای تخمینی آن بیش از تمام سیاراتی که توسط کپلر کشف شده به زمین شباهت دارد. هرچند ممکن است سیارات دیگری در خارج از منظومه شمسی از لحاظ اندازه یا دما به زمین نزدیکتر باشند، اما تاکنون ترکیب این دو در یک سیاره واحد، همراه با موقعیتش در منطقه قابل زیست، مشاهده نشده است.
این سیاره که حدود ۳۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد کمی بزرگتر از کره زمین بوده و نوری که بر آن میتابد حدود ۷۵ درصد نوری است که کره زمین از خورشید دریافت میکند. این بدان معناست که دمای آن نیز مشابه زمین بوده که مستلزم شرایط لازم برای زندگی است.
اما دانشمندان نگران ستاره این سیاره هستند که یک به اصطلاح «کوتوله سرخ» است که برخلاف خورشید منظومه شمسی بی ثبات بوده و هرازگاهی شعلههایی از آن سر میکشد که میتواند هرگونه زندگی را پیش از آن که در سیاره پا بگیرد، نابود کند.
دانشمندان امیدوارند بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد این سیاره، آتمسفر اطراف آن، اندازه و حجم و سایر شرایط حاکم بر آن کشف کنند. توماس زاربوکن، یکی از مدیران اداره ماموریتهای علمی ناسا در واشنگتن میگوید: «این دنیای جالب و دوردست، این امیدواری را به وجود میآورد که شاید کره زمین دیگری در میان ستارگان، منتظر کشف شدن باشد.»
«اطلاعاتی که تلسکوپهایی نظیر کپلر و برنامه ماهوارهای شناسایی فضای ماورای منظومه شمسی به ما داده، همچنان منبع کشفیاتی چشمگیر برای جامعه علمی است که سال به سال، به تواناییهای ما برای یافتن سیارات جالب میافزاید.»
منبع: ایندیپندنت
۰