عبور "سیارکی" از کنار زمین
دکتر براد تاکر، اخترفیزیکشناس دانشگاه ملی استرالیا، گفت: «این سیارک خطری برای کره زمین ندارد و به زمین برخورد نمیکند. چنین فاجعهای برای ما رخ نمیدهد.»
کد خبر :
۷۹۹۱۰
بازدید :
۹۴۳۶
برداشت هنرمندی از برخورد دو سیارک یخی در فضا
سیارکی که پهنای آن بیش از یک کیلومتر بود، بدون برخورد با زمین از "نزدیکی" آن گذشت. این جرم آسمانی در ساعت ۱۰:۵۶ صبح دیروز به وقت بریتانیا به نزدیکترین فاصلهاش با زمین یعنی ۶.۲ میلیون کیلومتر رسید.
چنین فاصلهای برای گذر سیارک از کنار زمین فاصله نسبتاً کمی است، اما با این حال حدود ۱۶ برابر فاصله زمین و ماه است. این سیارک صخرهای که (۵۲۷۶۸) ۱۹۹۸ OR۲ نام دارد، در همین قرن با فاصله نزدیکتری هم از کنار زمین عبور خواهد کرد.
ستارهشناسان با امید به شناخت بیشتر از مدار چرخش این سیارک، گذر آن را تحت نظر داشتهاند. این سیارک در سال ۲۰۷۹ با فاصله خیلی کمتری از کنار زمین عبور خواهد کرد. با آن که این سیارک در رده اجرام بالقوه خطرناک (پیاچاو) قرار دارد، به گفته کارشناسان، در حال حاضر برای کره زمین خطری ندارد.
دکتر براد تاکر، اخترفیزیکشناس دانشگاه ملی استرالیا، گفت: «این سیارک خطری برای کره زمین ندارد و به زمین برخورد نمیکند. چنین فاجعهای برای ما رخ نمیدهد.»
«بزرگ است، اما از سیارکی که به زمین برخورد کرد و نسل دایناسورها را منقرض کرد کوچکتر است.» او گفت: سیارکی که بزرگتر از ۱۵۰ متر باشد و در حدفاصل ۸ میلیون کیلومتری مدار زمین باشد، در رده پیاچاو قرار میگیرد.
دکتر آنه ویرکی، رئیس بخش رادار سیارهای در رصدخانه آرکیبو در پورتوریکو، که این سیارک ۱.۶ کیلومتر پهنا را ردگیری میکرده است، میگوید که شناخت بیشتر سیارکهای رده پیاچاو به «بهسازی فناوریهای مقابله با خطر برخورد اجرام به زمین» کمک میکند.
در حال حاضر هیچ جرم آسمانیای از رده پیاچاو نیست که دارای خطر فوری برای زمین باشد. افراد این گروه تحقیقاتی که عملیات رصد را از ۱۳ آوریل شروع کرد با دیدن تازهترین عکسهای این سیارک به شوخی گفتهاند که انگار ماسک زده است.
دکتر ویرکی میگوید: «عارضههای کوچکی مثل تپه و پشته در یک سر سیارک ۱۹۹۸ OR۲ هست که به لحاظ علمی جالب است. اما، چون فکر و ذکر همه ما کووید۱۹ است، این عارضهها طوری جلوه میکنند که انگار این سیارک ماسک زده است.»
محققان به رصد کردن این سیارک ادامه خواهند داد؛ هر چند تا ۵۹ سال دیگر به نزدیکترین فاصله عبوری از کنار زمین نمیرسد. فلاوین وندیتی، کارشناس محقق رصدخانه آرکیبو، میگوید: به کمک سنجشهای راداری میتوانیم موقعیتهای مکانی این سیارک در آینده و از جمله میزان نزدیک شدن آن به زمین را بهتر شناسایی کنیم.
در سال ۲۰۷۹ سیارک ۱۹۹۸ OR۲ هنگام عبور از کنار زمین نسبت به امسال حدود ۳.۵ برابر به آن نزدیکتر میشود و بنابراین، شناخت دقیق مدار آن مهم است.
منبع: ایندیپندنت
۰