تا ١٤٠١ با کرونا

تا ١٤٠١ با کرونا

مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند که روند‌های صعودی در برخی استان‌ها کم‌رمق است. براساس اعلام ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، در نشست خبری مجازی روز گذشته روند صعودی حداکثر تا پنج روز ادامه دارد و با سیر صعودی اندک مواجه است.

کد خبر : ۸۰۵۱۹
بازدید : ۵۴۵۲
تا ١٤٠١ با کرونا
آخرین گزارش اپیدمیولوژی وزارت بهداشت نشان می‌دهد روند بروز کووید- ١٩ در هشت استان صعودی شده است، پنج استان روند نزولی این بیماری را تجربه می‌کنند و دو استان به ثبات رسیده‌اند. بر اساس سیزدهمین گزارش روند احتمالی کووید- ١٩ در کشور استان‌های سمنان، اردبیل، یزد، قم، قزوین، آذربایجان شرقی، مرکزی، تهران، زنجان و لرستان همچنان در گروه استان‌های قرمز با بروز بالا قرار دارند.
استان‌های خراسان شمالی، البرز، اصفهان، ایلام، مازندران، کردستان، خوزستان، گیلان، خراسان جنوبی و گلستان در گروه استان‌های زرد با بروز متوسط و استان‌های آذربایجان غربی، همدان، خراسان رضوی، فارس، کهگیلویه‌وبویراحمد، هرمزگان، کرمانشاه، چهارمحال‌وبختیاری، سیستان‌وبلوچستان، بوشهر و کرمان در گروه استان‌های سبز با بروز کم قرار دارند.
بررسی جدول شیوع استانی نشان می‌دهد که روند صعودی با شروع پیک جدید در هشت استان لرستان، مرکزی، خراسان شمالی، کردستان، خوزستان، گیلان، هرمزگان و چهارمحال‌وبختیاری دیده می‌شود. پنج استان سمنان، تهران، زنجان، خراسان رضوی و کهگیلویه‌وبویراحمد روند نزولی بروز بیماری را تجربه می‌کنند و به نظر می‌رسد دو استان فارس و خراسان جنوبی به مرحله ثبات رسیده‌اند.
در ادامه این گزارش هم آمده است که ١٥ کشور اول از نظر ابتلا به این بیماری آمریکا، اسپانیا، روسیه، انگلستان، ایتالیا، برزیل، فرانسه، آلمان، ترکیه، ایران، هند، پرو، چین، کانادا و بلژیک هستند، ایران بعد از ترکیه در رتبه دهم ابتلا قرار دارد و تا روز گذشته ١٢٠‌هزار و ١٩٨ نفر به این بیماری مبتلا شده و ٦هزار و ٩٨٨ نفر هم جان‌شان را از دست داده‌اند.
مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند که روند‌های صعودی در برخی استان‌ها کم‌رمق است. براساس اعلام ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، در نشست خبری مجازی روز گذشته روند صعودی حداکثر تا پنج روز ادامه دارد و با سیر صعودی اندک مواجه است.
به همین دلیل نیازی نیست که در استان‌هایی با این ویژگی تعطیلات را گسترس داد؛ مگر در استانی مثل خوزستان. وضع خوزستان همچنان قرمز است. سخنگوی وزارت بهداشت که دیروز آمار روزانه ابتلا و فوتی‌های کرونا را اعلام می‌کرد، این خبر را داد و درباره وضع شیوع کووید- ١٩ در استان لرستان هم گفت که این استان در وضع هشدار قرار گرفته است.

چرا آمار ابتلا در خوزستان صعودی است؟ این را خبرنگاری از حریرچی پرسید که پاسخ شنید: «پیک کرونا در این استان دیرتر اتفاق افتاد. هر چند که شیوع کرونا در خوزستان نسبت به جمعیت یک میلیونی کم یا متوسط بوده و حالا در حال نزدیک‌شدن به شرایط شیوع متوسط است. از سوی دیگر در این استان مناسبات خاص اجتماعی داریم.»
به گفته او، در استان‌های دیگر پیک در اسفند و فروردین اتفاق افتاد و تعطیلی‌هایش مانند سایر استان‌ها بود. اما حالا پیک در چند استان هم‌زمان با بازگشایی‌هاست و تحمل مردم کم شده است: «در خوزستان کمی مشکل داریم، اما اوضاع تحت کنترل است و به روند عمومی کشور بازخواهد گشت.»
با اینکه بیشتر از ١٠ روز است که استان خوزستان وارد وضع قرمز شده، اما تغییری در اعلام وضع سفید ١٠ شهرستان آن ایجاد نشده است. چهاردهم اردیبهشت فهرستی منتشر شد که در آن اسامی ١٣٢ شهرستان کشور آمده بود که در وضع سفید قرار دارند.
سهم استان خوزستان هم ١٠ شهرستان آغاجاری، امیدیه، اندیکا، ایذه، رامهرمز، گتوند، مسجدسلیمان، هفتکل، هندیجان و هویزه بود. در لرستان هم که حالا به گفته سخنگوی وزارت بهداشت از نظر شیوع کرونا در وضع هشدار قرار گرفته، شهرستان چگنی به‌عنوان منطقه سفید اعلام شده بود. قرار بر این بود که وضع مناطق سفید هر پنج روز یک بار بررسی شود و اگر با افزایش آمار مواجه شدند، تغییر وضع ایجاد شود.
با اینکه در روز‌های گذشته شمار مبتلایان افزایش قابل توجهی داشته و آخرین آمار وزارت بهداشت در ٢٤ ساعت از اضافه‌شدن یک‌هزار و ٨٠٦ بیمار جدید و فوت ٥١ نفر حکایت دارد، اما معاون کل وزارت بهداشت از افزایش مناطق سفید خبر داد و به ایسنا گفت: «مناطق سفید از ١٣٢ شهرستان به ٢١٨ شهرستان رسیده است.
در کنار مناطق سفید، مناطق سبز هم تعریف شده‌اند که اسامی آن‌ها هم به‌تدریج اعلام می‌شود. آمار ابتلا در مناطق زرد و قرمز هم روند نزولی پیدا کرده است.»

ویروس تا پاییز ١٤٠١ ماندگار است
٩٠ روز از اعلام رسمی شیوع کووید-١٩ در کشور می‌گذرد و معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری روز گذشته، سه پیش‌بینی درباره ادامه روند شیوع کرونا و موج‌های بعدی آن داشت: «یکی اینکه با همه‌گیری آنفلوآنزا موج دوم کرونا در نیمکره شمالی شدیدتر شود. دوم اینکه در پاییز با موج‌های دیگر این بیماری مواجه شویم که شاید شدت آن از اسفند یا فروردین کمتر باشد، اما منجر به قرنطینه و تعطیلی شود.
پیش‌بینی سوم هم این است که در پاییز موج‌هایی از کرونا داشته باشیم، اما منجر به تعطیلی نشود.» معاون کل وزیر بهداشت پیشنهاد تغییر مناسبات اجتماعی را داد؛ زیرا به گفته او این ویروس تا ٢٤ ماه آینده یعنی تا پاییز ١٤٠١ ماندگار است؛ بنابراین هیچ کشوری نمی‌تواند ١٨ تا ٢٤ ماه تمام مشاغلش را تعطیل کند.
از طرف دیگر با اینکه آمار ابتلا همچنان صعودی است، اما در روز‌های گذشته موارد فوتی ناشی از کووید-١٩ کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته به طوری که دو روز پیش برای نخستین بار پس از ٦٠ روز، شمار فوتی‌های کرونا به ٣٥ نفر رسید. کاهش موارد فوت و بستری بیماران کرونایی هم سوال دیگر خبرنگاران بود: «نسبت به دو ماه گذشته میزان بستری در بیمارستان‌ها و مرگ‌ومیر بر اثر کرونا، حدود ٧٠ تا ٨٠‌درصد کاهش داشته است.
اگر مبتلایان زیاد شوند بستری در بیمارستان‌ها و مرگ‌ومیر هم بالا می‌رود. زمانی که آمار‌ها را بررسی می‌کنیم چند معیار را در نظر می‌گیریم، یکی افراد بستری‌شده در بیمارستان، دیگری مرگ‌ومیر ناشی از کرونا و سوم شناسایی افراد جدید است. وقتی این‌ها را بررسی کردیم متوجه کاهش موارد بستری و مرگ شدیم.»

افزایش ابتلا به معنی بالارفتن آمار‌ها نیست
با اینکه معاون کل وزیر بهداشت درباره دلایل کاهش فوتی‌ها توضیح داد، اما علی‌اکبر حق‌دوست، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا که در برنامه‌ای تلویزیونی صحبت می‌کرد، موارد ابتلا را همچنان بالا دانست، ولی با این حال معتقد است که افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روز‌های اخیر به معنای افزایش ابتلا به کرونا نیست.
به گفته او علت تغییر تمرکز از بیماران بستری در بیمارستان به کل جامعه است: «تمرکز ما در روز‌های ابتدایی بر موارد شدیدی بود که مجبور به آمدن به بیمارستان بودند و شمارش‌شان می‌کردیم. کم‌کم با احاطه بیشتر بر بیماری این فرصت ایجاد شد که بیرون از بیمارستان نیز به این بیماری نگاه کنیم و بیمارانی که در جامعه بودند، اما شمرده نمی‌شدند، امروز شمارش می‌شوند.
در نتیجه ممکن است تعداد شمارش افراد بیمار بالا رفته باشد، ولی این ابدا به معنای آن نیست که افراد بیشتری در جامعه در حال ابتلا به کووید-۱۹ هستند.» به گفته حق‌دوست، آمار فعلی فوتی‌های کرونا مربوط به بیماران وخیمی است که حدود یک ماه قبل مبتلا شده بودند.
آن‌ها در آی‌سی‌یو بستری بودند و لزوما در روز‌های اخیر مبتلا نشده‌اند. او گفت که مردم خسته شده‌اند و تخمین زده می‌شود در برخی کشور‌های اروپایی افسردگی و حتی خودکشی ناشی از شرایط کرونایی تلفاتی بیشتر از خود ویروس داشته باشد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید