برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟

برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟

مراقبت و تقویت ریه‌ها در شرایط شیوع کرونا از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید از روش‌های مختلفی برای محافظت از سیستم تنفسی خود بهره بگیرید.

کد خبر : ۸۱۳۹۲
بازدید : ۱۳۶۵۳
بعضی از خوراکی‌ها وجود دارند که می‌توانند سلامت ریه‌ها را بهبود بخشیده، التهاب و وجود مخاط را کاهش داده، ظرفیت ریه‌ها را افزایش داده و توانایی بدن را در جلوگیری از بیماری ریه بهبود بخشند.

مراقبت و تقویت ریه‌ها در شرایط شیوع کرونا از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید از روش‌های مختلفی برای محافظت از سیستم تنفسی خود بهره بگیرید. در ادامه چند خوراکی که برای تقویت ریه‌ها بسیار مفیدند به نقل از وب‌سایت "ای‌تی‌ان‌تی" آورده شده است:
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
موز:
موز‌ها سرشار از پتاسیم بوده و گزینه‌ای عالی برای بهبود عملکرد ریه‌ها محسوب می‌شود. پتاسیم برای سلامتی و عملکرد خوب ریه "ضروری" است. مصرف کافی پتاسیم، به ویژه در کودکان به افزایش عملکرد و ظرفیت ریه‌ها کمک می‌کند. در کنار موز، آووکادو، کدو سبز و پرتقال نیز غنی از پتاسیم هستند.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی نیز سرشار از پتاسیم است که برای سلامت ریه‌ها ضروری است. همچنین یک مطالعه که توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ انجام شده نشان داده که یک رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی باعث کاهش تخریب بافت ریه در افراد سابقاََ سیگاری می‌شود.

گوجه فرنگی همچنین سرشار از ویتامین C. است که نه تنها سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، بلکه می‌تواند به طور خاص سلامت ریه‌ها را نیز بهبود بخشد. بخشی از خواص آنتی اکسیدانی گوجه فرنگی در مقابله با عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه که سلامت ریه‌ها را تهدید می‌کند مفید بوده و از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌های ریه‌ها جلوگیری می‌کند.

کاروتنوئید‌های گیاهی به ویژه لیکوپن موجود در گوجه فرنگی همچنین می‌تواند در بهبود عملکرد ریه نقش داشته باشد. این ترکیبات برای سلامتی ریه بسیار مهم است.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
سیب زمینی شیرین:
سیب زمینی‌های شیرین نه تنها منبع عالی پتاسیم هستند، بلکه مانند گوجه فرنگی و انواع توت‌ها نیز سرشار از کاروتنوئید‌ها و آنتی اکسیدان‌ها هستند. از آنجا که آنتی اکسیدان‌ها اثر رادیکال‌های آزاد سلول‌های بدن را خنثی می‌کنند، غذا‌های سرشار از آنتی اکسیدان می‌توانند به تقویت سلامت ریه‌ها در سطح سلولی کمک کنند.

مانند سایر سبزیجات نارنجی رنگ، سیب زمینی شیرین نیز سرشار از ویتامین A. است که از پوشش‌های تنفسی حمایت می‌کند و خطر عفونت‌های ریه را کاهش می‌دهد.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
ماهی چرب:
وقتی بدن ما مواد غذایی را متابولیزه می‌کند، ما از اکسیژن استفاده می‌کنیم و دی اکسید کربن تولید می‌کنیم. کار اصلی ریه‌ها بارگیری خون با اکسیژن و فیلتر کردن دی اکسید کربن است. کاهش سطح دی اکسید کربن به معنی کار کمتر ریه‌هاست.

در حالی که سوخت و ساز هر ماده غذایی نیاز به استفاده از اکسیژن و تولید دی اکسید کربن دارد، اما همه مواد غذایی به اندازه یکسان با اکسیژن مورد استفاده خود دی اکسید کربن تولید نمی‌کنند. برای مثال کربوهیدرات‌ها بیشترین دی اکسید کربن را در برابر اکسیژن مصرفی خود تولید می‌کنند.

چربی هنگامی که متابولیزه می‌شود کمترین میزان دی اکسید کربن را ایجاد می‌کند. این بدان معنی است که اسید‌های چرب امگا ۳ در ماهی‌های چرب مانند سالمون می‌توانند به کاهش علائم بیماری‌های ریوی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و آمفیزم کمک کنند. اسید‌های چرب امگا ۳ همچنین دارای خاصیت ضد التهابی هستند که نشان داده شده به طور موثر با احتمال ابتلا به بیماری ریه مبارزه می‌کنند.

امگا ۳ موجود در ماهی عملکرد ضد التهابی بدن و قلب و عروق را نیز بهبود می‌بخشد. این بدان معنی است که برای هرگونه التهاب در ریه‌ها یا دستگاه تنفسی مفید واقع می‌شود.

ماهی‌های چرب همچنین سرشار از ویتامین D. هستند که یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها برای سلامتی ریه‌ها بوده و در افراد مبتلا به آسم نقش محافظتی دارد.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
قارچ:
برخی از قارچ‌ها از جمله قارچ مرغ چوب، کرکونوسه، چنترله، صدفی و شیتاکه سرشار از ویتامین D. هستند. مصرف بیشتر این قارچ‌ها می‌تواند به کاهش التهاب مسیر‌های هوایی کمک کند.

قارچ‌ها به طور کلی برای سلامت ریه‌ها مفید هستند و می‌توانند همزمان سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کنند. قارچ‌های سرچماقی نیز به طور ویژه برای ریه‌ها مفید بوده و به تنظیم تعادل رطوبت در ریه‌ها کمک می‌کنند.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟

تخم مرغ:
تخم مرغ حاوی پروتئین با کیفیت بالا است که به حمایت از سلامت ریه‌ها و حفظ ماهیچه‌های تنفسی قوی کمک می‌کند. از آنجایی که ریه‌ها برای تنفس سخت‌تر عمل می‌کنند، عضلات آن نیاز به پروتئین بیشتری برای حفظ توده و استحکام خود دارند. پروتئین همچنین از عملکرد سیستم ایمنی و بهبود زخم‌ها نیز حمایت می‌کند.

مانند ماهی‌های چرب، تخم مرغ نیز سرشار از ویتامین D. و چربی‌های سالم است که برای سلامت ریه‌ها مفید است.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
سیب:
مطالعه دانشگاه جان هاپکینز که نشان داد یک رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی باعث کاهش تخریب بافت ریه در افراد سابقا سیگاری می‌شود، این مزیت را برای سیب نیز ثابت کرده است.

سیب سرشار از کوئرستین است که دارای خواص آنتی هیستامین، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی، آسم و برونشیت را کاهش دهد.

بسیاری از غذا‌ها از جمله پیاز، انگور، مرکبات، گیلاس و گیاه کَبَر دارای کوئرستین زیاد هستند، اما سیب به خصوص سرشار از این ماده است.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
آویشن:
آویشن به طور خاص یک داروی عالی برای سرفه است. این گیاه همچنین به تنفس و گلو نیز کمک می‌کند. این گیاه همچنین برای درمان برونشیت نیز پیشنهاد می‌شود. آویشن را به روش‌های مختلفی از جمله دم کردن گیاه آن، استفاده از روغن‌های گیاهی آن و همچنین برگ‌های تازه این گیاه می‌توان استفاده کرد.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
زنجبیل:
زنجبیل برای سلامتی ریه‌ها بسیار مفید است. زنجبیل و همچنین زردچوبه حاوی "ترکیبات ویژه" است که دارای اثرات ضد التهابی قدرتمند هستند. مصرف آن‌ها ممکن است به کاهش آسیب‌های ریه و محافظت در برابر آسیب به DNA و بافت در ریه‌ها کمک کند.

نه تنها زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است، بلکه تأثیر آرامش بخش در عضلات دارد که به باز شدن مجاری هوایی کمک می‌کند.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
سیر:
سیر به ویژه هنگامی که به صورت خام یا به صورت عصاره مصرف شود، آنتی اکسیدان‌هایی را تأمین می‌کند که می‌تواند به محافظت از سلول‌های موجود در ریه‌ها و دفاع در برابر آسیب‌های رادیکال آزاد کمک کند.

سیر همچنین ممکن است مسیر‌های سم زدایی بدن را تقویت کرده و از فعال شدن سیستم ایمنی بدن که از مسیر‌های بینی محافظت می‌کند، پشتیبانی کند.

سیر همچنین دارای خاصیت ضد عفونی کننده خفیفی است و به علاوه می‌تواند برای بهبود سلامت ریه به کاهش التهاب در بدن کمک کند.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
ترب کوهی:
ترب کوهی و واسابی (ترب ژاپنی) می‌توانند سینوس‌ها و مخاط نازک رقیق در ریه‌ها را تحریک کنند. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که ترب کوهی آنزیم‌های مقابله با سرطان را فعال می‌کند.
برای تقویت ریه‌ها، چه بخوریم؟
عصاره قلم استخوان:
استفاده از عصاره قلم در سوپ رشته فرنگی مرغ به بهبودی سرماخوردگی منجر می‌شود. عصاره مغز استخوان مملو از مواد معدنی و کلاژن است و می‌تواند گلو را مرطوب نگه داشته و از بدن و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی کند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید